Meni
Zapri meni
Zapri

ID. Software-Update 2.4

Preberite več o posodobitvi programske opreme 2.4 in o menjavi 12-voltnega akumulatorja

Preberite več o posodobitvi programske opreme 2.4 in o menjavi 12-voltnega akumulatorja

ID. Software-Update 2.4

Preberite več o posodobitvi programske opreme 2.4 in o menjavi 12-voltnega akumulatorja

Posodobite programsko opremo svojega vozila ID. na najnovejšo različico in se dogovorite za termin neposredno s pooblaščenim servisom Volkswagen, da boste lahko izkoristili prednosti novega 12-voltnega akumulatorja. Za to je potreben približno en delovni dan, storitev pa je za vas brezplačna.

S svojim modelom ID. se pripeljite na servis in izkoristite prednosti novega 12-voltnega akumulatorja ter posodobitve programske opreme ID. Software 2.4.

Dogovorite se obisk pri servisu

Kaj zajema pregled vozila pri pooblaščenem servisu?

Vaše vozilo ID. bomo opremili z novim, tehnološko izboljšanim 12-voltnim akumulatorjem. Zaradi manjše notranje upornosti in izboljšanega delovanja elektrolitov je ta akumulator še bolj robusten in ima daljšo življenjsko dobo.

Kaj zajema programska oprema ID. Software 2.4?

Optimizirano toplotno upravljanje

Programska oprema ID. Software 2.4 vključuje izboljšano toplotno upravljanje, ki lahko zmanjša porabo energije pri nizkih zunanjih temperaturah in s tem poveča doseg vozila ID.

Izboljšano delovanje sprednje in zadnje kamere

ID. Software 2.4 izboljša zmogljivost prikaza okolice Area View v situacijah z zelo zapletenimi strukturami (rastline, trava ...).

Zakaj so posodobitve programske opreme pomembne?

Posodobitve programske opreme so pomembne zato, da je vaše vozilo ID. posodobljeno na aktualno raven digitalnega razvoja družbe Volkswagen. S tem boste lahko koristili optimizirane in izboljšane funkcije ter nove aplikacije.

Priprava na posodobitev

Ker naše posodobitve programske opreme dopolnjujejo predhodne, vas prosimo, da posodobitev ID. Software 2.4 opravite na pooblaščenem servisu. O prihodnjih posodobitvah programske opreme ID. Software vas bomo pravočasno obvestili, da bo vaš ID. vedno posodobljen z najnovejšo različico družbe Volkswagen.

Povrnitev programske opreme na starejšo različico ni mogoča.

Več informacij o vseh posodobitvah programske opreme ID. Software je na voljo tukaj.

 

Začni video

We Connect

Vse modele ID. je mogoče posodobiti na daljavo (Over-the-Air). Pogoj je aktivna pogodba We Connect Start.

Postopek posodobitve

Če se o vsem niste dogovorili že prek telefona, si postopek preberite v nadaljevanju. V nasprotnem primeru se obrnite na svoj pooblaščen servis Volkswagen. 

1. Dogovorite se za termin s partnerjem Volkswagen. Uporabite naš iskalnik trgovcev − zasnovan je za pomoč pri iskanju kontaktnih oseb za servisni termin. Preprosto izberite partnerja Volkswagen, ki mu zaupate, in ga kontaktirajte. Tako se lahko neposredno pogovorite o svojih željah (na primer o nadomestnem vozilu).

2. Z vozilom ID. se pripeljite na servis ob dogovorjenem terminu. Strokovno osebje na servisu Volkswagen bo poskrbelo za nadomestno mobilnost, npr. nadomestno vozilo.

3. Ko bo vozilo pripravljeno za prevzem, vas bo partner Volkswagen obvestil na vnaprej dogovorjen način. Prevzeli boste posodobljeno vozilo ID. Obenem lahko vrnete morebitno nadomestno vozilo.

Pregled vprašanj in odgovorov

Kako dolgo traja servisna storitev v delavnici?

Storitev predvidoma traja do en delovni dan.

Ali lahko posodobitev programske opreme ID. Software 2.4 opravim sam od doma?

Posodobitev programske opreme se izvede v okviru zamenjave 12-voltnega akumulatorja, ki prav tako potrebuje novo programsko opremo, zato jo je mogoče opraviti samo v servisni delavnici.

Ali je zaradi trenutnih razmer glede covida-19 za posodobitev programske opreme na voljo postopek brez stika z drugimi osebami?

Prevzem brez stikov zaradi trenutnih razmer glede covida-19 je seveda mogoč pri naših partnerjih Volkswagen.

Ali bodo prihodnje posodobitve programske opreme ponovno na voljo na daljavo (Over-the-Air)?

Naš cilj je, da posodobitve ponujamo na daljavo (prek spleta), če je to izvedljivo. Če bo potreben obisk servisne delavnice, boste o tem pravočasno obveščeni.

Ali moram na svojem modelu ID. sploh izvesti posodobitev programske opreme?

Volkswagen priporoča, da se predvidene posodobitve programske opreme izvajajo pravočasno in redno. Tako boste pridobili dodatne in izboljšane funkcije. Zadnja razpoložljiva različica programske opreme ID. je pogoj za prihodnje posodobitve.

Imam že programsko opremo ID.Software 2.3Ali moram potem v servisni delavnici opraviti posodobitev na različico 2.4?

Programska oprema ID.Software 2.4 vsebuje dodatne funkcije in je povezana z menjavo 12-voltne baterije, zato je potreben obisk v servisni delavnici.

Ali prejmem potrdilo o posodobitvi programske opreme?

Partner družbe Volkswagen mora posodobitev programske opreme zabeležiti v sistemu in postopek dokumentirati v digitalnem servisnem načrtu.

Kako vem, ali je moje vozilo že posodobljeno na programsko opremo ID.Software 2.3?

V infotainment sistemu izberite Nastavitev -> Informacije o sistemu. Če je nameščena programska oprema 2.3, se prikaže »ID.Software 2.3« s pripadajočo »številko programske opreme 0910«.

Katera različica programske opreme je prikazana v meniju mojega modela ID., ko je nameščena programska oprema ID.Software 2.4?

Po uspešni namestitvi programske opreme ID.Software 2.4 se prikažeta naslednja različica in številka programske opreme:

  • ID.Software:  2.3.0
  • Software: 0912

Številka programske opreme 0912 pomeni, da ima vaše vozilo nameščeno programsko opremo ID.Software 2.4. V prihodnjih različicah se mora prikazana različica programske opreme ID. ujemati s številko programske opreme.

Šele pred kratkim sem nabavil model ID. Ali bom posodobitev prejel pozneje oziroma je za dodelitev termina pomembno, kdo prej pride?

Dodelitev termina je odvisna od prostih kapacitet izbranega partnerja družbe Volkswagen.

Imam programsko opremo ID.Software 2.1. Ali lahko kljub temu dobim ID.Software 2.4?

Da. Z menjavo akumulatorja med obiskom servisne delavnice prejmete posodobitev na ID.Software 2.4, tudi če ste prej imeli samo različico ID.Software 2.1.

Kaj se zgodi z zamenjanimi »starimi« 12-voltnimi akumulatorji?

12-voltni akumulatorji gredo v recikliranje.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen