Meni
Zapri meni
Zapri

ID. Softwear-Update 2.3 (Over-The-Air Update)

Posodobitev programske opreme za vozila ID.

Posodobitev programske opreme za vozila ID.

ID. Softwear-Update 2.3 (Over-The-Air Update)

Posodobitev programske opreme za vozila ID.

Doživite prihodnost že danes

Modeli Volkswagen ID. lahko z rednim brezžičnim posodabljanjem pridobijo prednosti, ki jih prinaša najnovejši digitalni razvoj - tudi po nakupu vozila. Funkcije in optimizacije je mogoče namestiti brezžično, tj. brez obiska servisa. Natančen postopek posodobitve je opisan tu.

Brezžične posodobitve se med vožnjo v ozadju prenesejo prek mobilne povezave vozila. Ko je posodobitev na voljo, se v infotainment sistemu prikaže obvestilo in vaš ID. vas vodi po korakih za namestitev. Ko je vaše vozilo v mirovanju, se izvede celotna namestitev in ob naslednjem zagonu lahko že uživate v novih in izboljšanih funkcijah. Podrobne informacije so na voljo v navodilih za uporabo vozila.

Poleg tega vam nudimo tudi posodobitev v naprej naloženih aplikacij, "In-car Applications". Te posodobitve niso del brezžičnih posodobitev in se morajo namestiti posebej.

 

Ste že namestili različico programske opreme 2.1 ?

Dogovorite se za termin z vašim pooblaščenim servisnim partnerjem Volkswagen zdaj. Različica programske opreme ID.Software2.1 je pogoj za spletno posodobitev z različico programske opreme ID.Software2.3 in prihodnje posodobitve. Več informacij, vsebin in odgovori na pogosta vprašanja so na voljo tu.

Več o posodobitvi

Pogoji za spletno posodobitev

Prisluhnili smo vam. Na podlagi vaših povratnih informacij smo vam pripravili celovito posodobitev programske opreme, različico ID.Software2.3. Za vozila iz družine Volkswagen ID. je posodobitev zdaj prvič na voljo brezžično, tj. brez obiska servisa. Na tej strani boste izvedeli vse novosti.

 • Pogoj za izvedbo brezžičnih posodobitev je nameščena različica ID.Software2.1 in veljavna pogodba We Connect Start*.

 • Funkcionalnost po izvedeni posodobitvi je odvisna od posameznega trga, modelskega leta in nameščene dodatne opreme.

 • Za prihodnje posodobitve mora imeti vaše vozilo nameščeno različico ID.Software2.3.

 • Nekatere posodobitve programske opreme niso na voljo brezžično in jih je treba izvesti na pooblaščenem servisu.

 • Prav tako morate imeti sklenjeno pogodbo We Connect Start ki je prva tri leta po nakupu vozila brezplačna. Le-ta v vaše vsakdanje življenje prinaša številne prednosti, kot je predhodno uravnavanje temperature v notranjosti vozila ali prikaz stanja napolnjenosti baterije.

Če še nimate nameščene različice ID.Software2.1, se obrnite na svojega partnerja za vozila Volkswagen.

Kaj vključuje posodobitev?

Posodobitev ID.Software2.3 je sestavljena iz dveh delov. Prva posodobitev prinaša izboljšave za optimizirano zaznavanje okolice in dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist. Pri vozilih z opremo Head-up-Display pa je še bolj dovršena hkratna uporaba strojne in programske opreme.

Druga posodobitev poleg boljše zmogljivosti in stabilnosti dosedanjih funkcij nudi tudi nove funkcije sistema ID. Light, kot je prilagajanje dizajna v samem Infotainment sistemu.

Izboljšana uporabnost infotainment sistema

 

Različica ID.Software2.3 prinaša nov videz infotainment sistema. Prilagoditve, kot so prenovljeni digitalni gumbi, prilagojene pisave in optimizirana postavitev funkcijskih menijev, bistveno izboljšajo berljivost in uporabnost infotainment sistema. Gumb »Domov« se zdaj prilagaja glede na prikazani kontekst, njegov videz pa lahko individualno spreminjate. Poleg logotipa Volkswagen so v ta namen na voljo številne državne zastave.

Prilagojena funkcionalnost osvetlitve ID.Lights

 

Osvetlitev ID.Light, ki je serijsko vgrajena v vse modele ID. Volkswagen, je bila funkcionalno temeljito spremenjena. Poleg že znanih funkcij vam sedaj nudi vizualno podporo tudi  v drugih situacijah, med uporabo asistenčnih sistemov. ID. Light poleg tega prispeva k učinkovitejši vožnji, saj s svetlobnimi signali voznika opozarja, kdaj je priporočljivo umakniti stopalo s pedala za plin

Posodobitev podpira tudi:

 • Zaznavanje stika z volanskim obročem
 • Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC
 • Asistenca za varčno vožnjo
 • Skrajni varčevalni način

Za uporabo navedenih funkcij, mora vaše vozilo imeti ustrezno opremo.

Optimizirano zaznavanje okolice in dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist

 

Vozila, ki imajo dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist, zdaj še bolje prepoznavajo druge udeležence v prometu. Vaša vožnja je zdaj še bolj varna, saj se asistenčni sistemi odzivajo še natančneje. Slednji bodo v prihodnje na voljo tudi med prenašanjem posodobitve.  

Nadaljnje izpopolnitve

 

Posodobitev vključuje še dodatne izboljšave na področju zmogljivosti in stabilnosti spletnih storitev. Pri vozilih z projicirni zaslon z obogateno resničnostjo strojna in programska oprema delujeta še bolj povezano.

Kdaj bo posodobitev na voljo?

O posodobitvi boste obveščeni preko e-pošte. Preko e-pošte oddajte svoje soglasje in si prenesite posodobitve programske opreme 2.3. Preverite nabiralnik svojega e-poštnega naslova, ki ste ga shranili v svoj Volkswagnov ID. E -pošte ne berite med vožnjo.

Potem, ko boste dali svoje soglasje, lahko traja nekaj tednov da vaš ID. prejme posodobitev. Posodobitve programske opreme se namreč uvajajo postopoma. Poskrbite, da bo vaš ID. imel stabilno omrežno povezavo pred in med potovanjem.

Takoj, ko bo paket za posodobitev opreme v celoti naložen in pripravljen za namestitev, se bo na infotainment zaslonu prikazalo sporočilo "System update available".

Kako izvesti posodobitev?

Nasvet: Če imate že nameščeno aplikacijo We Connect ID. in veljavno pogodbo We Connect Start, lahko preskočite na korak 4.

 1. Prenesite brezplačno aplikacijo We Connect ID. za pametne telefone. V spletni trgovini Google Play Store oz. App Store je na voljo aplikacija We Connect ID. za operacijski sistem Android oz. iOS.

 2. Z Volkswagen ID se prijavite v aplikacijo in dodajte svoje vozilo.

 3. Aktivirajte pogodbo We Connect Start. Za aktivacijo sledite navodilom v aplikaciji.

 4. Če je vaš ID. v povezanem načinu, se razpoložljive posodobitve samodejno prenesejo med vožnjo.
 5. Po končani vožnji izberite razpoložljivo posodobitev. Podrobnosti o vsebini posodobitve so na voljo v razdelku »Več informacij«.
 6. Med nameščanjem brezžične posodobitve je polnjenje vozila ID. onemogočeno. Zato napolnite baterijo vsaj do ravni 50 % in nato odklopite polnilni vtič. Zdaj zaženite namestitev posodobitve. To lahko traja nekaj časa, odvisno od velikosti posodobitve. Vaš ID. vas v infotainment sistemu pred začetkom nameščanja obvesti, ali je treba izpolniti druge pogoje (npr. zapreti okenska stekla). Posodobitev se začne, ko vozilo zapustite in ga zaklenete.

 7. Vozila ID. med nameščanjem posodobitev ne boste mogli uporabljati ali polniti.
 8. ID. po končani namestitvi vzpostavi internetno povezavo.

Zdaj so vam na voljo nove in izboljšane funkcije. Volkswagen vam želi obilico zabave in prijetno vožnjo z ID.

Varnostna opozorila za posodobitev

Sprednja kamera za asistenčne sisteme in sistemi za pomoč pri vožnji (npr. asistenca za ohranjanje smeri, prepoznavanje prometnih znakov itd.) med nameščanjem posodobitve, tj. od začetka prenosa do konca namestitve, zaradi varnosti niso na voljo. ID. vas na to opozori z obvestili in simboli na zaslonu ID. Po uspešni namestitvi posodobitve programske opreme bodo ponovno na voljo izpopolnjene funkcije asistenčnih sistemov.

Pogosta vprašanja za ID. Software-Update 2.3

Kaj so brezžične posodobitve?

Brezžične posodobitve so posodobitve programske opreme, ki jih prenesemo prek mobilnih podatkov v vozilu. To pomeni, da bo vaš Volkswagen vedno v koraku z najnovejšimi digitalnimi posodobitvami, vi pa boste uživali v novih funkcijah in izboljšavah.

Kako vem, katera različica programske opreme je trenutno nameščena v mojem ID.- ju?

V glavnem meniju infotainment sistema odprite menijsko točko »Nastavitve«. Nato se pomaknite do »Informacije o sistemu«. Če je programska oprema verzije »0792« ali novejša, ste že namestili programsko opremo ID.2.1 in vaše vozilo je mogoče brezžično posodobiti. 

Katere funkcije bodo na voljo z ID.Software2.3?

Posodobitev ID.Software2.3 vključuje funkcionalne izboljšave v konceptu osvetlitve ID. Light, optimizacijo zaznavanja okolice in izboljšanje naprednega nadzora dolgih luči Dynamic Light Assist, prilagojeno uporabo infotainment sistema ter druge izboljšave v zmogljivosti in stabilnosti.

Koliko časa traja brezžična posodobitev?

Brezžična posodobitev se prenaša v ozadju, medtem ko vozite. Pričakovani čas nameščanja je odvisen od obsega posodobitve programske opreme in je pred začetkom namestitve prikazan na infotainment sistemu.

Ali lahko sam/-a opravim brezžično posodobitev?

Ko je posodobitev na voljo, vas vaš ID. o tem obvesti na infotainment sistemu in vas vodi skozi postopek namestitve.

Ali med nameščanjem brezžične posodobitve lahko vozim svoj ID.?

Med namestitvijo vozila ni mogoče voziti. Čas namestitve lahko določite tudi sami v infotainment sistemu.

Ali je brezžična posodobitev brezplačna?

Brezžična posodobitev ID.Software2.3 je na voljo brezplačno.

Ali dobim dokazilo o brezžični posodobitvi?

Različico ID.Software, ki je nameščena v vašem vozilu ID., je mogoče razbrati na strani s podatki o sistemu.

Zakaj še nisem prejel/-a posodobitve, medtem ko so jo ostali že namestili?

Uvedba brezžične posodobitve bo potekala postopoma v vseh ustreznih vozilih. Vaš ID. vas bo nemudoma obvestil, ko bo posodobitev pripravljena za namestitev.

Ali lahko preskočim brezžično posodobitev in namestim naslednjo razpoložljivo posodobitev?

Brezžične posodobitve se nadgrajujejo. Da bi lahko uporabljali najnovejše funkcije in izboljšave, morate namestiti vse posodobitve.

Kako vem, da je na voljo brezžična posodobitev?

Ko je posodobitev pripravljena za namestitev, vas vaš ID. o tem obvesti , in sicer s pojavnim obvestilom na glavnem zaslonu infotainment sistema.

Kaj se zgodi, če med nameščanjem brezžične posodobitve uporabljam svoj ID. (npr. ga odklenem ali polnim)?

Med nameščanjem posodobitve lahko zaklenete in odklenete svoje vozilo ID. Vendar pa lahko v določenih situacijah pride do prekinitve pri nameščanju. Med nameščanjem posodobitve vozila ni mogoče voziti ali polniti. 

Kaj potrebujem, da lahko prejmem brezžično posodobitev?

Brezžične posodobitve bodo v prihodnje na voljo vsem voznikom vozil ID. Potrebujete le sklenjeno pogodbo za We Connect Start in programsko opremo ID.Software2.1, ki jo dobite od svojega Volkswagnovega partnerja.

Če želite preveriti, katero različico imate trenutno nameščeno v vašem ID.-ju, odprite menijsko točko »Nastavitve« v glavnem meniju infotainment sistema. Nato se pomaknite do »Informacije o sistemu«. Če je programska oprema »0792« ali novejša, ste že namestili programsko opremo ID.Software2.1 in vaše vozilo je mogoče brezžično posodobiti. 

Ali lahko brezžično posodobitev namestim med polnjenjem?

Ne, vozila med nameščanjem ni mogoče napolniti. Prekinite polnjenje in nato začnite z nameščanjem posodobitve. Da bi uspešno zaključili brezžično posodobitev, mora biti vaše vozilo ID. napolnjeno vsaj do 50 %.

Ali lahko znova zaženem namestitev, v kolikor brezžična posodobitev ni bila uspešna?

Če je namestitev mogoče ponoviti, vas bo vaš ID. o tem obvestil z obvestilom na infotainment sistemu. V nasprotnem primeru kontaktirajte svojega partnerja Volkswagen ali pokličite servisno številko.

Zakaj sem prejel/-a brezžično posodobitev, pa ne vidim nobenih sprememb?

Vsaka brezžična posodobitev ne prinese vedno tudi vidnih sprememb. Včasih se posodobitev nanaša zgolj na posodobitve funkcij in posamezne izboljšave v kakovosti v ozadju. Nove funkcije in optimizacije v okviru posodobitve bodo prikazane na zaslonu vozila ID.

Kako polna mora biti visokonapetostna baterija mojega vozila ID., da lahko namestim brezžično posodobitev?

Visokonapetostna baterija v vozilu ID. mora biti na začetku nameščanja napolnjena vsaj do 50 %.  

Ali je stanje povezave mojega vozila ID. pomembno za prejem brezžičnih posodobitev?

 

Za prenos posodobitve je potrebna internetna povezava. Prenos je možen le, če je vaše vozilo ID. v »povezanem načinu«. Obstoječa internetna povezava je prikazana na glavnem zaslonu infotainment sistema prikazana s simbolom za povezavo.

Več informacij o stanju povezave vašega vozila ID. preberite v navodilih za uporabo v poglavju Prenos podatkov → Varstvo podatkov.  

Obvestilo na infotainment sistemu sem ignoriral/-a. Kako lahko vseeno pridem do namestitve?

Obvestilo na infotainment sistemu je le obvestilo o razpoložljivih brezžičnih posodobitvah. Namestitev lahko zaženete prek zaslona z obvestilom »Nasvidenje« po parkiranju vozila.

Ali lahko med posodabljanjem pustim svoj podatkovni vtič Volkswagen ali druge module za branje OBD priključene na vozilo?

Pred začetkom namestitve posodobitve odstranite vse module za branje z vmesnika OBD.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen