Meni
Zapri meni
Zapri

Brezžična posodobitev: Enostavno prenesite posodobitve za programsko opremo v svojem ID-ju.

Posodobitve programske opreme poznamo že iz računalnikov in pametnih telefonov. Zahvaljujoč brezžični posodobitvi (OTA) je zdaj posodobljen tudi vaš ID. Vaš ID. lahko nove različice programske opreme preprosto prenese prek mobilne podatkovne povezave. Posodobitve na daljavo vam omogočajo stalno izboljšavo delovanja, zmogljivosti in udobja ter »učenje« novih funkcij.

Za kakšne vrste posodobitev gre?

Brezžične posodobitve (OTA) so posodobitve programske opreme, ki jih je v številnih državah mogoče prenesti prek povezave mobilnega telefona z vozilom. Pri tem mora za nekatere primere biti naveden tudi glavni uporabnik. 

Na eni strani obstajajo posodobitve vnaprej nameščenih programov, ki pa niso del programske opreme ID, npr. navigacijski zemljevidi, in aplikacije In-Car, npr. »We Charge« ali »Servis vozila«, s katerimi lahko poiščete polnilne postaje in se dogovorite za termin na servisu. Podobno kot pri posodobitvi aplikacij pametnega telefona na najnovejšo različico.  Na drugi strani pa posodobitve vgrajene programske opreme ID. Software posodobijo krmilnike vozila. Optimizirate lahko na primer funkcije, kot sta ID.Light ali zaznavanje okolice, in prilagodite dizajn infotainment sistema. Tako kot se redno posodabljajo različice operacijskih sistemov številnih digitalnih naprav.

Posodobitev je pogosto tudi pogoj za uporabo najnovejših različic drugih programov. Tako kot pri nekaterih posodobitvah na daljavo (OTA) vašega ID-ja.   

Katere prednosti prinašajo posodobitve

S temi posodobitvami prek mobilnega podatkovnega omrežja lahko številne napake preprosto odpravite na daljavo. To poteka hitro in vam prihrani obisk servisa, saj velik del posodobitev lahko namestite sami. 

Kako deluje?

Povsem preprosto: Če je na voljo nova različica programske opreme, jo lahko - odvisno od trga - prijavljeni glavni uporabnik prenese kar iz vozila, ko je nastavitev za zasebnost nastavljena na "s povezavo" in voznik poda soglasje. Posodobitev se nato prikaže na zaslonu "ID. Cockpit".

Prenos se lahko začne že med vožnjo, namestitev pa šele po tem, ko vozilo varno parkirate. Voznik si nato lahko ogleda informacije o aktualni posodobitvi in se odloči, ali bo namestitev zagnal takoj ali pozneje.

Zaradi varnostnih razlogov v času posodobitve med drugim ni mogoče zagnati ali polniti vozila, zato je priporočljivo, da namestitev izvedete čez noč. Ko je namestitev uspešno zaključena, lahko proces posodobitve končate s pritiskom gumba OK na multifunkcijskem volanu. Tako je ID vedno posodobljen. 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen