Novice | 28. april 2016

Volkswagen začel z vpoklicem prvega modela Golfa

 

Wolfsburg, 28. april 2016 - Znamka Volkswagen Osebna vozila začenja z nadgradnjo motornih krmilnikov na vozilih z motorjem tipa EA189. Prvi model, za katerega se bodo stranke že v kratkem lahko dogovorile za obisk na servisu, je Golf TDI Blue Motion Technology (BMT) z 2,0-litrskim motorjem. V Evropi bodo v servisne delavnice pozvali okrog 15.000 primerkov Golfa z ročnim menjalnikom. V procesu pozivne akcije bodo kmalu sledili še drugi modeli osebnih vozil znamke Volkswagen.

Najvišjo prioriteto pri razvoju tehničnih ukrepov imajo strankam prijazne rešitve. Zaradi velikega števila različic programske opreme, ki jih je potrebno v ta namen razviti, bo izvedba servisnega ukrepa pri posameznih modelih potekala postopoma skozi vse leto 2016. Vse prizadete stranke so že prejele prve dopise in informacije v zvezi s servisnim ukrepom. Z naslednjim dopisom bodo stranke obveščene, da se pri poljubnem pooblaščenem partnerju Volkswagen dogovorijo za servisni termin. Takšen dopis bodo v kratkem prejeli lastniki enega izmed modelov vozila Golf 2.0 TDI BMT.

Ob tesnem sodelovanju z Zveznim uradom za motorna vozila je Volks­wagnov cilj najti tehnično rešitev, ki pri navedenih vozilih ne bo povzročila sprememb v vrednostih porabe, podatkih o zmogljivosti in emisijah hrupa. KBA je za Golf 2.0 TDI BMT (EA 189) potrdil, da je bil ta cilj v celoti dosežen. Volkswagen intenzivno pripravlja tehnične rešitve in bo poskrbel za predelavo vseh vozil, ki so sporna zaradi tematike NOx. To delo poteka ob usklajevanju s pristojnimi organi. Volkswagnove stranke z izvedbo tehničnih ukrepov ne bodo imele nobenih stroškov. Poleg tega bo v okviru postopka vpoklica vsem strankam na voljo ustrezen in brezplačen nadomestni prevoz.

Ponovno naj poudarimo, da so zadevna vozila tehnično varna in primerna za vožnjo. Do predelave jih je brez omejitev mogoče uporabljati v cestnem prometu. Izvajanje potrebnih tehničnih ukrepov po vsej Evropi poteka po časovnem in akcijskem načrtu, ki je bil usklajen z Zveznim uradom za motorna vozila.

Navedene cene so nezavezujoče, nekartelne priporočene cene v evrih z DDV in – če ni drugače navedeno – ne vključujejo stroškov montaže. Primerjalne cene so doslej veljavne prodajne cene oziroma doslej nezavezujoče, nekartelne priporočene cene. Slike so simbolične.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Aktualne informacije za stranke

Na tej strani boste našli novice o aktualnem razvoju dogodkov pri Volkswagnu.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen