Novice | 22. oktober 2015

Aktualna problematika ne zadeva motorjev tipa EA288, skladnih s standardoma EU5 in EU6

 

Volkswagen je danes potrdil, da vozila z dizelskimi motorji tipa EA288 znotraj Evropske unije tako po standardu EU5 kot tudi po standardu EU6 niso zajeta v aktualno problematiko emisij pri dizelskih motorjih. Navedeni motorji nimajo naložene programske opreme, ki jo zakonodaja obravnava kot nedopustno izklopno napravo. To pomeni, da nova vozila z dizelskimi motorji EU5 in EU6 iz koncerna Volkswagen, ki so naprodaj v Evropski uniji, izpolnjujejo zakonske zahteve in okoljske standarde.

Družba Volkswagen AG razrešuje navedeno tematiko, in sicer po celem svetu. Koncern si pri tem prizadeva najti enotno rešitev, s katero bodo izpolnjeni ustrezni veljavni standardi. Po temeljitem preverjanju je zdaj jasno, da tudi v vozilih z motorji tipa EA288 EU5 znotraj Evropske unije ni naložena programska oprema, ki jo zakonodaja obravnava kot nedopustno izklopno napravo. Pred tem je bilo to že potrjeno za nova vozila iz koncerna Volkswagen, opremljena z dizelskimi motorji EU6. To pomeni, da obe izvedbi motorjev izpolnjujeta zakonske zahteve in okoljske standarde.

Na spletni strani lahko vsak lastnik vozila znamke Volkswagen vpiše svojo številko šasije (VIN) in takoj preveri, ali je njegovo vozilo prizadeto. Za znamke Audi, SEAT in Škoda ter v ostalih državah Evropske unije so strankam na voljo podobne spletne strani. Trenutno poteka intenzivna priprava tehničnih rešitev, navedenih v načrtu ukrepov. Izvedba izboljšav na vozilih se bo začela januarja 2016 in bo za naše stranke brezplačna. Ukrepe trenutno pripravljamo za vsako prizadeto modelsko serijo in za vsako prizadeto modelsko leto. Najprej bodo predstavljeni pristojnim oblastem. Volkswagen bo nato ustrezno obvestil lastnike prizadetih vozil.

Navedene cene so nezavezujoče, nekartelne priporočene cene v evrih z DDV in – če ni drugače navedeno – ne vključujejo stroškov montaže. Primerjalne cene so doslej veljavne prodajne cene oziroma doslej nezavezujoče, nekartelne priporočene cene. Slike so simbolične.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Aktualne informacije za stranke

Na tej strani boste našli novice o aktualnem razvoju dogodkov pri Volkswagnu.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen