Novice | 21. december 2016

Koncern Volkswagen je dobil vse odobritve Zveznega urada za motorna vozila (KBA) za izvedbo servisnega ukrepa 

Za vozila z dizelskim motorjem tipa EA189 so zdaj predložena vsa potrebna dovoljenja upravnih organov za izvedbo servisnega ukrepa v pristojnosti Zveznega urada za motorna vozila (KBA). Koncernske znamke, ki so imele v ponudbi navedeni motor, bodo v prihodnjih tednih o tem postopno obvestile lastnike vozil v Evropi in zunaj Evrope, pri čemer so bodo natančno uskladile s pristojnimi organi. Vse stranke se bodo nato lahko v kratkem dogovorile za termin izvedbe servisnega ukrepa na poljubnem pooblaščenem servisu. 

V Nemčiji poteka obveščanje strank po dvostopenjskem postopku. Vsi prizadeti lastniki so na prvi stopnji že spomladi prejeli dopis, ki je bil usklajen s pristojnimi organi in s katerim so bili obveščeni, da je njihovo vozilo vključeno v servisni ukrep. Po odobritvi tehničnih rešitev za vse modele s strani Zveznega urada za motorna vozila (KBA) bodo stranke z drugim dopisom naprošene, naj se pri poljubnem pooblaščenem serviserju dogovorijo za servisni termin.

Urad KBA je znova potrdil, da izvedba ukrepa pri omenjenih modelih ne bo povzročila negativnih sprememb v vrednostih porabe goriva, podatkih o zmogljivosti in emisijah hrupa. Poleg tega bodo vozila po izvedbi tehničnih ukrepov ustrezala vsem zakonskim zahtevam in izpolnjevala veljavne emisijske standarde.

Volkswagen je intenzivno pripravljal tehnične rešitve in bo poskrbel za izvedbo servisnega ukrepa na vseh vozilih, ki jih zadeva tematika NOx. Stranke z izvedbo servisnega ukrepa ne bodo imele nobenih stroškov. Poleg tega bo v okviru postopka izvedbe servisnega ukrepa vsem strankam na voljo ustrezen in brezplačen nadomestni prevoz. Izvajanje potrebnih tehničnih rešitev po vsej Evropi poteka po časovnem in akcijskem načrtu, ki je bil usklajen z uradom KBA.

Odobritve urada KBA ne veljajo za vozila v ZDA in Kanadi. V Južni Koreji se izvedba servisnega ukrepa za vozila z motorji tipa EA189 doslej še ni začela.

Navedene cene so nezavezujoče, nekartelne priporočene cene v evrih z DDV in – če ni drugače navedeno – ne vključujejo stroškov montaže. Primerjalne cene so doslej veljavne prodajne cene oziroma doslej nezavezujoče, nekartelne priporočene cene. Slike so simbolične.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Aktualne informacije za stranke

Na tej strani boste našli novice o aktualnem razvoju dogodkov pri Volkswagnu.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen