Novice | 15. oktober 2015

Nemški zvezni urad za motorna vozila (KBA) sprejel sklep o vpoklicu vozil z dizelskim motorjem EA189

 

Volkswagen pozdravlja hitro odločitev nemškega zveznega urada za motorna vozila (KBA). Urad je odobril pretekli teden predstavljeno časovnico in načrt ukrepov ter prižgal zeleno luč za pozivno akcijo. Za stranke tako zdaj ni več nobenega dvoma glede nadaljnje neomejene uporabe vozil. 

Koncern Volkswagen bo v Evropi (trg EU 28) skupno vpoklical okoli 8,5 milijona vozil, od tega - po navedbah pristojnih organov - v Nemčiji okoli 2,4 milijona. Zunaj območja EU 28 bodo v vsaki državi posebej preučili, katere emisijske stopnje motorja EA189 so dejansko sporne.

Volkswagen bo sedaj aktivno kontaktiral stranke in poskrbel, da bodo ustrezno obveščene. Na spletni strani lahko na primer vsak lastnik vozila znamke Volkswagen vpiše svojo številko šasije (VIN) in takoj preveri, ali je njegovo vozilo prizadeto. Tudi v ostalih državah EU so za znamke Audi, SEAT in Škoda strankam na voljo podobne spletne strani. Trenutno poteka intenzivna priprava tehničnih rešitev, navedenih v načrtu ukrepov. Izvedba izboljšav na vozilih se bo začela januarja 2016 in bo za naše stranke brezplačna. Tehnične rešitve so lahko posegi na programski opremi ali tudi na tehničnih komponentah. Ukrepe trenutno pripravljamo za vsako prizadeto modelsko serijo in za vsako prizadeto modelsko leto. Najprej jih bomo predstavili pristojnim oblastem. Volkswagen bo nato lastnike dotičnih vozil obvestil v naslednjih tednih in mesecih.

Za stranke tako zdaj ni več nobenega dvoma glede nadaljnje neomejene uporabe vozil. Vsa zadevna vozila so že sicer tehnično varna in primerna za vožnjo. Problematika ne zadeva aktualne naslednje generacije motorjev tipa EA288 (vgradnja od 2012).

Navedene cene so nezavezujoče, nekartelne priporočene cene v evrih z DDV in – če ni drugače navedeno – ne vključujejo stroškov montaže. Primerjalne cene so doslej veljavne prodajne cene oziroma doslej nezavezujoče, nekartelne priporočene cene. Slike so simbolične.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Aktualne informacije za stranke

Na tej strani boste našli novice o aktualnem razvoju dogodkov pri Volkswagnu.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen