Novice | 13. oktober 2015

Vodstvo znamke Volkswagen sprejelo odločitve o prihodnjih usmeritvah

 

Novo sestavljena uprava znamke Volkswagen je na izredni seji sprejela odločitve o prihodnjih usmeritvah. Predsednik uprave znamke dr. Herbert Diess je napove­dal ključne odločitve o produktih: novo usmeritev dizelske strategije z najsodobnejšimi tehnologijami, razvoj standardiziranega koncepta elektrifikacije za osebna in lahka dostavna vozila ter nov pristop do naslednje generacije Phaetona. Obseg naložb bodo zmanjšali za približno eno milijardo evrov letno, program za večjo učinkovitost pa bodo še bolj pospešili.

Dr. Herbert Diess je poudaril: "Znamka Volkswagen se na novo sestavlja za prihodnost. Postajamo učinkovitejši, začrtali smo novo smer razvoja produktne palete in temeljnih tehnologij, s pospešenim programom za večjo učinkovitost pa bomo ustvarili več manevrskega prostora za tehnologije prihodnosti."

Nova usmeritev dizelske strategije
Sprejet je bil sklep, da se za evropske in severnoameriške trge pri dizelskih agregatih čim prej izvede popoln prehod na tehnologijo SCR in AdBlue. V dizelska vozila se bodo vgrajevali samo še ekološko najboljši izpušni sistemi.

Sistematično nadaljevanje razvoja prečnega modularnega sistema
Preizkušeni standardni tehnični modularni sistem MQB, za katerim na ravni koncerna stoji znamka Volkswagen Osebna vozila, bodo razvijali naprej. V središču bodo priključni hibridi s še večjim dosegom, veliko­serijski električni avtomobili z akcijskim radijem do 300 kilometrov, 48-voltno električno omrežje (pasivni hibrid) ter čedalje bolj učinkoviti dizelski, bencinski in motorji na zemeljski plin. Določili bodo nov standard za povezljivost vozil in asistenčne sisteme.

Modularni sistem za električna vozila
Na osnovi izkušenj z obstoječo zasnovo vozil bodo razvili električni modularni sistem (MEB) za segment kompaktnih vozil. Ta bo v enaki meri ustrezal več znamkam ter osebnim in lahkim gospodarskim vozilom. Tako bodo izkoriščene sinergije tudi za druge koncernske projekte električnih avtomobilov. Ta standardni sistem bo zasnovan za vse oblike nadgradenj in vse tipe vozil, omogočal bo zelo emocionalne avtomobilske koncepte in električni doseg od 250 do 500 kilometrov.

Nova opredelitev Phaetona - njegova prihodnost je električna
Volkswagen Phaeton je že od prve generacije sinonim za tehnološko naprednost in visoke standarde znamke Volkswagen. Tudi prihodnja generacija Phaetona bo kot zvezda na nebu usmerjala razvoj znamke v naslednjem desetletju. V tej luči je uprava na novo začrtala smer razvoja aktualnega projekta. Razviti bo treba popolnoma električni pogon, primeren za dolge relacije, novo generacijo povezljivosti in asistenčnih sistemov ter emocionalen dizajn.

Pospešen program za večjo učinkovitost
Dr. Herbert Diess: "Zelo dobro se zavedamo, da bomo te inovacije za prihodnost znamke Volkswagen lahko uspešno razvili samo, če bomo z uspehom realizirali naš program za večjo učinkovitost in novo usmeritev produktne palete."

Diess je še dodal: "Teh nalog se bom s sodelavci iz uprave in vsemi zaposlenimi lotil s polno močjo. Pri Volkswagnu smo tudi v težkih časih vedno dokazali, da se pri delu osredotočamo na prihodnost. Zato smo zdaj začrtali novo smer."

Navedene cene so nezavezujoče, nekartelne priporočene cene v evrih z DDV in – če ni drugače navedeno – ne vključujejo stroškov montaže. Primerjalne cene so doslej veljavne prodajne cene oziroma doslej nezavezujoče, nekartelne priporočene cene. Slike so simbolične.

Zapri
Meni
Zapri meni
Zapri

Aktualne informacije za stranke

Na tej strani boste našli novice o aktualnem razvoju dogodkov pri Volkswagnu.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen