Meni
Zapri meni
Zapri

Storitve za vaše vozilo Golf Golf 6

 

Kar odlikuje vaše vozilo Golf 6.

S svojimi številnimi izvedbami bo Golf VI osrečil vsakogar.

Oprema je zelo raznolika in je lahko vznemirljiva, harmonična, udobna ali bolj športna, ter tako primerna bodisi za športnega voznika bodisi za mlade družine. Obstoječa vozila so nam zelo pomembna in zato boste na strani vozila Golf 6 našli zanimive informacije o storitvah in prilagojenih ponudbah.

Golf je najbolj priljubljen avtomobil v Sloveniji. V petletnem obdobju proizvodnje modela Golf 6 je bilo v programu 20 različic motorjev. Moč se giblje med 59 kW (80 KM) do 199 kW (270 KM). Tukaj boste našli modele Golf VI, ki so bili v prodaji na slovenskem trgu.

Golf 6 GTI

Golf 6 GTI

Najhitrejša pot do razburljivega življenja. Ste pripravljeni na tekmo s svojim srčnim utripom?
Vaš nasprotnik je Golf GTI.

Golf 6 R

Golf 6 R

Golf R je bil takrat najmočnejši Golf doslej:
čista moč in dosledno športna oblika.

Golf 6

Golf 6

Avto, ki najbolje razume ljudi, ki najbolj jasno odgovarja na vprašanja prihodnosti in ki še naprej daje ime celotnemu avtomobilskemu razredu.

Golf GTD

Golf GTD

Suverena moč na cesti.
Prijazen do denarnice.

Golf Rabbit

Golf Rabbit

Priljubljeno vozilo Slovencev že od nekdaj predstavlja odličen in dobro opremljen model Golfa za senzacionalno razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Glavne značilnosti

Ponaša se s številnimi podrobnostmi in tehnično dovršenostjo – veselite se Golfa VI.

Glavne značilnosti

Oblika

Nazaj na pregled

Oblika

Športno ali klasično: pri vozilu Golf VI se vam ni potrebno odločiti. S svojim dizajnom združuje oboje, od jasnih in izraznih oblik platišč do elegantnih linij zadnjega dela in do dvojne izpušne cevi, ki dokazuje, koliko moči se skriva pod pokrovom motorja.

Komfort

Nazaj na pregled

Udobje

Vsaka vožnja je še prijetnejša, če se počutite varno. Golf VI vam bo pri tem pomagal. Na primer s kamero za vzvratno vožnjo, s katero boste imeli vse za vami na vidiku, z elektronskim stabilizacijskim programom, ki vas spremlja tudi v kritičnih situacijah. Ali pa z zračnimi blazinami spredaj in ob straneh, za kolena in glavo.

Asistenčni sistemi

Nazaj na pregled

Asistenčni sistemi

Na cesti se zgodi marsikaj. Zato vam Golf VI pomaga z inteligentnimi asistenčnimi sistemi: opcijsko dinamično uravnavanje podvozja DCC se samodejno odziva na cestišče in vozno situacijo. In na vas: s pritiskom na gumb se odločite za udoben ali športen način.

Infotainment

Nazaj na pregled

Infotainment

S ciljem v mislih in ob najljubših skladbah boste bolj sproščeno na poti. Multimedijska oprema vašega Golfa VI vas razvaja z bogatim zvokom in pomaga pri načrtovanju poti. Odvisno od opreme, ki jo ima vaš Golf VI, z glasovnim upravljanjem, prepoznavanjem prometnih znakov, zaslonom na dotik, napravo za prostoročno telefoniranje in DVD-predvajalnikom. (ne deluje v slovenščini)

Zobati jermen in krmilna veriga

Zobati jermen in krmilna veriga imata isto nalogo. Zagotavljata, da vaš motor deluje enakomerno. Za krmilno verigo ni določenih pregledov in je zasnovana za delovanje v celotni dobi uporabe. Samo če krmilna veriga ali zobati jermen deluje mirno in natančno, bo vaš motor deloval usklajeno: za zobati jermen veljajo fiksni intervali menjave. Kdaj je čas, da ga menjate in zakaj nikakor ne smete zamuditi tega roka? Povedali vam bomo.

Pogosta vprašanja o zobatem jermenu

Zmogljivost

Nazaj na pregled

Kako izpostavljen je zobati jermen v svoji dobi uporabe?

Zobati jermen povezuje ročično gred in odmično gred. Brez njega v motorju nič ne deluje. In ker nenehno deluje, v svoji dobi uporabe v motorju »preteče« razdaljo, ki je skoraj enaka šestkratnemu obsegu Zemlje.

Funkcija

Nazaj na pregled

Katero funkcijo ima zobati jermen?

Zobati jermen prenaša silo ročične gredi na odmično gred. S tem se ventili motorja odpirajo in zapirajo. Zmes goriva in zraka vstopi v zgorevalno komoro, zgori in požene bate. Pogosto zobati jermen krmili tudi vodno črpalko.

Servisni pregled

Nazaj na pregled

Zakaj redno na servisni pregled in pravočasno na menjavo?

Star ali močno obrabljen zobati jermen se lahko pretrga in povzroči poškodbe na motorju. Razlog za to je naslednji: krmiljenje ventilov motorja ne deluje v istem taktu, prekomerno udarjanje bata na ventil - pogosto s 15 m/s. Ponavadi je treba zamenjati celotno glavo motorja.

Menjava zobatega jermena

Nazaj na pregled

Kdaj je čas za menjavo zobatega jermena?

Glede na model, motor in pogoje uporabe, veljajo bodisi fiksni intervali menjave bodisi intervali po navodilih proizvajalca. Fiksni intervali menjave so večinoma pogojeni s številom kilometrov in lahko znašajo med 60.000 do 210.000 km. Zobati jermeni pri bencinskih motorjih bodo pogosto pregledani, serviser med pregledom ugotovi, ali je potrebna menjava ali ne. Kaj velja za vaš Volkswagen, ve vaš partner za Volkswagen.

Nasvet: najbolje, da vaše novo rabljeno vozilo nemudoma naročite na pregled.

Menjajte sami

Nazaj na pregled

Se želite menjave lotiti sami?

Napačno vgrajen zobati jermen škoduje motorju. Hkrati je menjava zapletena in zamudna. Zobniki in vodilna kolesa morajo biti natančno poravnani, zobati jermen pa pravilno napet. Hkrati je treba menjati vodno črpalko, napenjalne valje in preusmerjevalne kolute. Poleg strokovnega znanja potrebujete posebna orodja. Zato je najbolje, da menjavo opravijo pri vašemu partnerju Volkswagen.

Model vozila

Nazaj na pregled

Kako najdem ustrezno ponudbo za moj model vozila?

Odkrijte našo ponudbo paketov ugodnosti Volkswagen za modele vozil, starejše od 4 let, in izkoristite varčne cene pri servisu zobatega jermena Volkswagen. Paketi ugodnosti Volkswagen - s privlačnimi pogoji, vključno z vgradnjo in deli, ki veljajo vse leto.

Golf 6 servis in servisni intervali

Servisni intervali in obsegi

Glede na opremo vozila in obratovalne pogoje je pri servisnem pregledu možen fiksni ali prilagodljivi servisni interval. Med servisnim pregledom se opravijo kontrolna dela na vozilu, da se zagotovita varno delovanje in prometna varnost. Tukaj izveste, kaj pri elektriki, motorjih in menjalnikih, podvozju in karoseriji servisno osebje pregleda.

Za vozilo Golf 6 nudimo ugodne pakete servisnih pregledov.

Velikosti pnevmatik


Podobno kot pri velikosti čevlja: velikost pnevmatik mora ustrezati vašemu Golfu VI. Le tako boste vozili varno in ostali zavarovani. Kako določite ustrezno velikost?

Široke pnevmatike so videti lepo. Toda kaj nam nudijo poleg svojega videza? Ali širše pnevmatike pomenijo tudi boljši oprijem na asfaltu? In zakaj so standardne pnevmatike vašega vozila Golf VI 5 cm širše od pnevmatik pri Golfu I?

Mi imamo odgovor.

Razlaga oznake pnevmatike

1. Širina pnevmatike v mm

225/45 R 17 94 W

Širina pnevmatik za osebna vozila znaša med 125 mm in 335 mm. Pnevmatike vašega vozila Golf VI so široke med 195 mm in 235 mm.

2. Razmerje med višino in širino

225/45 R 17 94 W

Kako visoka je pnevmatika v primerjavi s širino njenega prereza v %? Nižja kot je številka, nižji je bok pnevmatike. Razmerje med višino in širino pri pnevmatikah vozila Golf VI je med 35 % in 65 %.

3. Izvedba pnevmatike

225/45 R 17 94 W

Karkasa pnevmatike je iz drobnih kordnih nitk. R (radialna pnevmatika): niti potekajo pod pravim kotom glede na smer vožnje. D (diagonalna pnevmatika): niti potekajo poševno na smer vožnje. Hkrati je dovoljeno montirati samo pnevmatike iste izvedbe. RF: zasilna pnevmatika.

4. Premer platišča v palcih

225/45 R 17 94 W

Merimo ga enega roba platišča do drugega. Pnevmatike vozila Golf VI imajo premer od 15 do 19 palcev.

5. Indeks nosilnosti

225/45 R 17 94 W

Določa največjo nosilnost pnevmatike pri največji dovoljeni hitrosti. Pri 94 je največja dovoljena nosilnost 670 kg - pri ustreznem zračnem tlaku.

6. Indeks hitrosti

225/45 R 17 94 W

Največja dovoljena hitrost je razvidna v povezavi z indeksom nosilnosti. Pri velikih hitrostih se lahko nosilnost pnevmatik zmanjša.

Pnevmatike: ozke ali široke?

Več tekalne površine. Več oprijema.

Dež, suhe ceste in sonce. Bolj gotovo kot vsaka vremenska napoved je: čim širše so vaše pnevmatike, boljši oprijem zagotovijo - razen pri splavanju (akvaplaningu).

Nevarnost akvaplaninga.

Kaj bolje plava: slon na majhnem ali velikem gumenjaku. Saj. Široke pnevmatike morajo izpodriniti več vode in pri akvaplaningu hitreje splavajo.

Zmanjšano udobje.

Zaradi nižje bočne stranice so širše pnevmatike znatno bolj trde. Tako jih je lažje nadzorovati, je pa vožnja zato manj udobna. Po asfaltu tečejo glasneje.

Večji upor, večja poraba.

Širše pnevmatike so bolj izpostavljene zračnemu uporu, natančneje 6 % pri 30 mm več. Kar pomeni, da se poveča kotalni upor. Vaš Golf VI potrebuje več moči in več goriva.

Več centimetrov za večjo moč.

V splošnem velja: čim širše so vaše pnevmatike, več moči lahko prenesejo na cestišče. Zato so pnevmatike vozila Golf VI 5 cm širše od pnevmatik pri vozilu Golf I. Konec koncev ima več energije.

Čiščenje pnevmatik

Za odstranjevanje tujkov iz profila pnevmatik so primerni krtača, visokotlačni čistilnik ali rokavica za pranje. Ne uporabljajte čistil, ki vsebujejo olja ali topila, saj lahko močno poškodujejo material, iz katerega so izdelane pnevmatike.

Preverjanje pnevmatik

Preverite tekalno površino in bočne dele pnevmatik. Možno je namreč, da so zaradi tujkov, udarnih jam in robnikov na njih nastale večje poškodbe.

Označite smer vrtenja in položaj

Pred demontažo pnevmatike označite smer vrtenja in položaj pnevmatike. Pri ustrezni globini profila je pnevmatiki sprednje preme mogoče zamenjati s pnevmatikama zadnje preme. Na ta način je mogoče zagotoviti enakomernejšo obrabo pnevmatik.

Prilagoditev tlaka v pnevmatikah

Preden pnevmatike shranite, jih dodatno napolnite in tlak povečajte za 0,5 bar.

Optimalno mesto za hrambo pnevmatik

... mesto hrambe mora biti hladno, suho in temno. Poiščite ustrezen prostor, kajti pod vplivom svetlobe, toplote in kroženja zraka postane guma manj elastična in čvrsta. Pnevmatika se hitreje postara in razpoka. Poleg tega ne sme priti v stik z bencinom ali oljem!

Uporabite stojalo za platišča ali pa kolesa v vodoravni legi zložite eno na drugo na leseno paleto. Pnevmatike brez platišč je treba shraniti v pokončnem položaju in jih občasno obrniti.

Hramba pnevmatik

Če se vam zdi, da vam bo ustrezna priprava pnevmatik za hrambo vzela preveč časa, in če je vaša klet napolnjena že do zadnjega kotička, se obrnite na izbranega Volkswagnovega servisnega partnerja in ga povprašajte, ali ponuja hrambo pnevmatik. Ta bo pravilno poskrbel za platišča in pnevmatike - z ustreznim prostorom za hrambo, temeljitim čiščenjem in kontrolo za odkrivanje morebitnih poškodb bodo pnevmatike med nekajmesečnim premorom v dobrih rokah.

Poiščite servisnega partnerja

Hramba pnevmatik


Kakšen je najboljši način za shranjevanje pnevmatik? To vprašanje se nam zastavi vsaj 2-krat letno, ko je pred nami menjava letnih na zimske pnevmatike in obratno.

Za vas imamo pripravljena navodila po korakih.

Kolekcija GTI Lifestyle

GTI. Tri črke. En življenjski občutek, ki svet obrne na glavo. Ne da bi izgubili stik s tlemi. Je očarljiv in drzen. Samozavesten in suveren. Občutite GTI. Bodite GTI. Kolekcija GTI Lifestyle je na voljo pri vašem sodelujočem Volkswagnovem partnerju.

Moda

GTI moda

Od glave do pet v stilu GTI.
Trendovske majice, kape in jopiči.

Ure

GTI ure

Čas za prihodnost.
Elegantne ure in kronografi.

Življenjski slog

GTI Lifestyle

Tri črke. En življenjski slog.
Od skodelice do dežnika - vse v videzu GTI.

Kovčki in torbe

GTI kovčki in torbe

Kamor želimo.
S praktičnimi torbami in kovčki iz kolekcije GTI.

Obeski za ključe

GTI obeski za ključe

Sproščeno in elegantno na poti.
Stilski dodatki za avtomobilski ključ.

Sončna očala

GTI sončna očala

Proti soncu.
S sončnimi očali iz kolekcije GTI.

Vaš osebni novi Volkswagen.

S konfiguratorjem sestavite svojega Volkswagna povsem po lastnih željah. Golf 7 navdušuje s svojim športnim dizajnom in najsodobnejšo varnostjo. Spoznajte novi Golf!

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen