Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Servisni pregled

Servisni pregled

Zakaj je pomembno, da se opravljajo servisni pregledi?

Proizvajalec priporoča, da se servisni pregled opravi po 15.000 kilometrih. Na vsakem vozilu je po določenem številu prevoženih kilometrov treba preveriti vse komponente in sisteme.

Obseg servisnih del je pri tem odvisen od starosti vozila in števila prevoženih kilometrov. Med servisnim pregledom se opravi kontrola celotnega vozila: servisno osebje preveri tako električni sistem, karoserijo in različne obrabne dele kot na primer nivoje tekočin - na seznamu je do 50 kontrolnih točk (odvisno od števila prevoženih kilometrov).

To je pomembno zaradi varnosti in ohranjanja vrednosti vašega vozila - tako pri mlajših kot tudi pri starejših avtomobilih. Lahko bi rekli, da je to neke vrste zdravniški pregled za vozilo.

Kdaj je potreben naslednji servisni pregled?

Termin za naslednji servisni pregled je zabeležen na nalepki na notranji strani voznikovih vrat oz. vas nanj spomni prikazovalnik servisnih intervalov v merilniku hitrosti. Datum za naslednji servisni pregled je naveden tudi v servisni knjižici.

Servisna potrdila v servisni knjižici so pogoj za uveljavljanje jamstva mobilnosti, ki ga nudi izbrani servisni partner.

 

Vse podrobnosti o Volkswagnovem jamstvu mobilnosti

 

Standardna in dodatna dela pri servisnem pregledu

Vozila znamke Volkswagen so pravi čudež tehnike. Da vam bo vožnja z vašim Volkswagnom še dolgo v veliko veselje in da bo raven varnosti vedno tako visoka kot na začetku, vam priporočamo, da vzdrževanje zaupate našim strokovnjakom. Vsak od njih se namreč nenehno udeležuje šolanj, katerih vsebina je podrobno prilagojena posebnostim vašega Volkswagna. Poleg tega le na pooblaščenih servisih uporabljajo izključno za Volkswagen razvite diagnostične naprave, orodja in originalne dele Volkswagen.

 

Volkswagnovo osebje med servisnim pregledom preveri vse elektronske sisteme vašega vozila - npr. krmilnik motorja, krmilnik menjalnika, ABS, varnostne blazine in drugo. Tako že zgodaj odkrije morebitne napake in jih pravočasno odpravi. S tem si prihranite neprijetno posledično škodo.

Kaj so dodatna dela in kdaj so potrebna?

Pod dodatna dela v sklopu servisnega pregleda sodi menjava obrabnih delov, ki jo je skladno z navodili proizvajalca treba opraviti v predpisanih intervalih. Med drugim je treba zamenjati filtre in vžigalne svečke. Intervali za menjavo znašajo na primer 2 leti, 4 leta in 6 let oz. 15.000, 30.000 ali 60.000 km, odvisno od modela vozila.

 

Pri določenih modelih in glede na pogoje uporabe vozila je dodatno lahko potrebna tudi zgodnejša menjava zračnega filtra. Do takšne situacije pride v primerih, ko se vozilo uporablja na zelo prašnih območjih. Podobno velja za filter za gorivo: pri uporabi dizelskega goriva slabše kakovosti - npr. med bivanjem v tujini - je treba filter zamenjati pred predvidenim intervalom za menjavo.

 

V sklopu servisnega pregleda naši servisni strokovnjaki skladno z navodili proizvajalca natančno preverijo komponente in sisteme vašega Volkswagna. Kadar so potrebna dodatna dela, se vsekakor dogovorite, da se ustrezno opravijo, saj se boste le tako izognili posledični škodi ali okvaram - in vožnja z vašim Volkswagnom vam bo še naprej v veliko veselje.

Standardna dela

V sklopu servisnega pregleda se med drugim opravijo naslednja
kontrolna in vzdrževalna dela:

menjava motornega olja, menjava oljnega filtra

kontrola nivoja hladilne tekočine in zaščite proti zamrzovanju

kontrola luči in signalnih funkcij

kontrola nastavitve žarometov

kontrola delovanja naprave za čiščenje stekel, kontrola nivoja tekočine in zaščite proti zamrzovanju

kontrola pomnilnikov napak vseh sistemov samodiagnoze

kontrola akumulatorja

kontrola debeline zavornih oblog spredaj in zadaj

kontrola nivoja zavorne tekočine

kontrola stanja in globine profila pnevmatik

kontrola tlaka v pnevmatikah vseh štirih koles in rezervnega kolesa

ponastavitev prikazovalnika servisnih intervalov

izvedba testne vožnje

itd.

 

Upoštevajte podrobne informacije v servisni knjižici vašega vozila. Pri izbranem servisnem partnerju vam bodo z veseljem izčrpno odgovorili na vsa vprašanja, povezana s servisnimi intervali, ter vas seznanili s točnim obsegom in stroški kontrolnih in vzdrževalnih del.

Dodatna dela

Glede na število prevoženih kilometrov, starost vozila in stanje obrabnih delov so med drugim potrebna naslednja dodatna dela:

menjalnik in diferencial: kontrola nivoja olja, pri prenizkem nivoju dolivanje olja

menjava vžigalnih svečk

servokrmiljenje: kontrola nivoja olja, pri prenizkem nivoju dolivanje olja za servokrmiljenje

menjava filtra za gorivo pri vozilih z dizelskim motorjem

menjava vložka protiprašnega filtra in filtra za cvetni prah

čiščenje ohišja in menjava vložka zračnega filtra

kontrola stanja in napetosti zobatega jermena, po potrebi menjava jermena

kontrola stanja in napetosti klinastega oz. klinasto-rebrastega jermena, po potrebi menjava jermena

menjava zavorne tekočine

itd.

 

Upoštevajte podrobne informacije v servisni knjižici vašega vozila. Pri izbranem servisnem partnerju vam bodo z veseljem izčrpno odgovorili na vsa vprašanja, povezana s servisnimi intervali, ter vas seznanili s točnim obsegom in stroški kontrolnih in vzdrževalnih del.

Vedno vredno

Za vas smo pripravili ugodno ponudbo paketov za vzdrževanje vozil starejših od 4 let.

Več o ponudbi Vedno vredno