Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Hramba pnevmatik

Čiščenje pnevmatik

Za odstranjevanje tujkov iz profila pnevmatik so primerni krtača, visokotlačni čistilnik ali rokavica za pranje. Ne uporabljajte čistil, ki vsebujejo olja ali topila, saj lahko močno poškodujejo material, iz katerega so izdelane pnevmatike.

 

Preverjanje pnevmatik

Preverite tekalno površino in bočne dele pnevmatik. Možno je namreč, da so zaradi tujkov, udarnih jam in robnikov na njih nastale večje poškodbe.

 

Oznaka smeri vrtenja in položaja na vozilu

Pred demontažo pnevmatike označite smer vrtenja in položaj pnevmatike. Pri ustrezni globini profila je pnevmatiki sprednje preme mogoče zamenjati s pnevmatikama zadnje preme. Na ta način je mogoče zagotoviti enakomernejšo obrabo pnevmatik.

 

Prilagoditev tlaka v pnevmatikah

Preden pnevmatike shranite, jih dodatno napolnite in tlak povečajte za 0,5 bar.

 

Optimalno mesto za hrambo pnevmatik ...

... mora biti hladno, suho in temno. Poiščite ustrezen prostor, kajti pod vplivom svetlobe, toplote in kroženja zraka postane guma manj elastična in čvrsta. Pnevmatika se hitreje postara in razpoka. Obvezno onemogočite kakršenkoli stik z bencinom ali oljem!

 

Uporabite stojalo za platišča ali pa kolesa v vodoravni legi zložite eno na drugo na leseno paleto. Pnevmatike brez platišč je treba shraniti v pokončnem položaju in jih občasno obrniti.

 

Hramba pnevmatik - še bolj enostavna, če se zanjo dogovorite na servisu Volkswagen

Če se vam zdi, da vam bo ustrezna priprava pnevmatik za hrambo vzela preveč časa, in če je vaša klet napolnjena že do zadnjega kotička, se obrnite na izbranega servis Volkswagnovega. Ta bo pravilno poskrbel za platišča in pnevmatike - z ustreznim prostorom za hrambo, temeljitim čiščenjem in kontrolo za odkrivanje morebitnih poškodb bodo pnevmatike med nekajmesečnim premorom v dobrih rokah.