Pravno obvestilo Varstvo podatkov

Varstvo podatkov


Varstvu vaših osebnih podatkov med uporabo naših spletnih strani posvečamo zelo veliko pozornosti. V nadaljevanju vam zato posredujemo informacije o zbiranju anonimnih in osebnih podatkov.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Osebni podatki se v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) neomejeno shranjujejo le, ko nam jih - na primer v okviru registracije, nagradnih iger ali e-novic - posredujete sami in ob tem privolite v njihovo obdelavo. V primeru, ko morate pri določeni storitvi navesti svoje osebne podatke, povezava vaših osebnih podatkov s podatki iz strežniških dnevnikov na osnovi že sicer anonimiziranega IP-naslova z namenom izdelave osebnega profila uporabnika ni dovoljena.

Ker soglasje z uporabo vaših podatkov v navedene namene lahko zajema tudi posredovanje teh podatkov vašim izbranim (trgovskim in servisnim) partnerjem znamke Volkswagen, ponudnikom finančnih storitev (Porsche Finance Group Slovenia, Porsche Versicherung AG) oz. inštitutom za raziskave javnega mnenja, ki opravljajo raziskave trga in analize zadovoljstva strank, se vaši podatki lahko posredujejo tudi njim. Posredovanje podatkov tretjim osebam - kot so podjetja, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov in direktnim oglaševanjem - ni dovoljeno.

Zbiranje in obdelava anonimnih podatkov

Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletne strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobivamo pomembne informacije o potrebah uporabnikov in na osnovi teh informacij lahko nenehno izboljšujemo kakovost ponudbe. Ob vsakem priklicu se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

  • anonimizirana oblika IP-naslova računalnika, ki pošilja zahtevo,
  • datum in čas priklica oz. zahteve,
  • ime priklicane strani oz. datoteke,
  • sklic na spletno stran, s katere ste priklicali to spletno stran,
  • vrsta in verzija brskalnika, ki ga uporabljate,
  • operacijski sistem, ki ga uporabljate.

Z zbiranjem teh informacij se izvaja statistična analiza. Pri tem gre izključno za informacije, na osnovi katerih ni mogoče pridobiti vaših osebnih podatkov. Vi kot posamezni uporabnik ostanete anonimni.

V povezavi s tem se uporabljajo tudi tako imenovani piškotki. Piškotki so besedilne datoteke, ki se shranijo na računalnik obiskovalca spletne strani in omogočajo anonimnost pri prepoznavanju obiskovalca.

Na tej spletni strani se uporabljajo piškotki programa za analizo Piwik.org. (http://de.piwik.org/), ki omogočajo natančnejše protokoliranje dostopov do spletnih strani, dodatno pa še piškotki družbe twyn group IT solutions & marketing services AG (http://www.twyn.com, http://www.yoondo.com), ki omogočajo boljše upravljanje oglaševanja. Podatki, ki se pri tem zbirajo, se shranjujejo izključno v anonimni obliki.

 

Integracija vtičnikov za družbena omrežja

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Facebook. Za to uporabljamo gumb "Všeč mi je". Ponudnik te storitve je ameriško podjetje Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 USA). Ko obiščete eno od naših spletnih strani, ki uporablja ta vtičnik, se zaradi tega ne vzpostavi povezava z navedenim podjetjem. To se zgodi šele, ko za to izrecno podate svoje soglasje, za kar vas prosimo pri kliku na ustrezni gumb.

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj