Zaščitite tudi glave potnikov na zadnjih sedežih.

Varnostna blazina za glavo

Klasične varnostne blazine so že dolgo v uporabi. Ščitijo pretežno voznika in sovoznika ob čelnem trčenju. Varnostna blazina za glavo v Polu je nameščena ob strani in se iz stropne obloge razpre kot zavesa. Sproži se ob trčenju in prekrije celotni predel stekel spredaj in zadaj ter B-stebriček. Ne ščiti le voznikove in sovoznikove glave, temveč tudi glave potnikov na zunanjih sedežih zadnje klopi. Seveda sta v Polu vgrajeni dve blazini za glavo, ki sta na voljo serijsko in brez doplačila.

 

Z njim bodo pešci varnejši.

Sistem za zaznavanje pešcev

Nenadoma stopi pešec na cesto in kot voznik se morate hitro odzvati. Pri tem vam pomaga serijska funkcija zaznavanja pešcev.1 Sistem lahko v trenutku prepozna kritično situacijo ter voznika takoj opozori z zvočnim signalom in prikazom na zaslonu. Če voznik ob tem ne zavira, ga na kritično razdaljo opozori še z zavornim sunkom. Hkrati se sistem pripravi na možnost zaviranja z vso močjo, tako da je vozniku takoj na voljo maksimalna zavorna moč. Če voznik še vedno ne pritisne zavore, sistem avtomatsko izvede zaviranje v sili. S tem v idealnem primeru popolnoma prepreči trčenje ali vsaj omili njegove posledice. 

Sistem za zaznavanje pešcev je nadgradnja serijskega sistema za nadzor prometa Front Assist, ki vključuje tudi mestno funkcijo zaviranja v sili. 

 

 

¹ V okviru sistemskih omejitev.


 

 

Da boste avtomatsko pripravljeni na kritične situacije.

Proaktivni sistem za zaščito potnikov

Proaktivni sistem za zaščito potnikov je za Polo na voljo kot dodatna oprema. Prepozna nevarne situacije s povečanim tveganjem za nezgodo in samodejno izvede preventivne ukrepe¹. Tako na primer po potrebi samodejno zapre strešno okno in stranska okna do varnostne reže ter s tem zagotovi optimalni učinek varnostnih blazin za glavo in stranskih varnostnih blazin. V delčku sekunde se hkrati zategneta sprednja varnostna pasova ter tako učinkovito zadržita voznika in sovoznika. Ko je nevarnost mimo, se pasova ponovno sprostita, strešno okno in stranska okna pa je mogoče znova odpreti.

 

 

¹ V okviru sistemskih omejitev.


  

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj