Pri parkiranju vam pomagajo tudi ušesa.

Parkirni sistem in kamera za vzvratno vožnjo Rear View

Koliko prostora je še na voljo? Serijski parkirni sistem vam s piski poenostavlja parkiranje na nepregledna parkirna mesta. To omogočajo senzorji na sprednjem in zadnjem delu vozila. Tako vas vozilo lahko z zvočnimi signali in grafičnim prikazom na zaslonu multimedijskega sistema opozori na ovire.

Nova funkcija parkirnega sistema je zavorna asistenca za manevriranje. Pri vzvratni vožnji s hitrostjo do 10 km/h lahko sistem z uporabo zaviranja v sili prepreči trčenje ali ublaži njegovo silovitost. Zavorno asistenco za manevriranje lahko s pritiskom na tipko aktivirate tudi pri vožnji naprej. V primeru ovire spredaj bo vozilo prav tako avtomatsko zaviralo, če se ne boste odzvali na zvočna opozorila parkirnega sistema.

Opcijska kamera Rear View vam med vzvratno vožnjo pomaga ohranjati pregled nad območjem za vozilom. Posnetki kamere se prenašajo na zaslon multimedijskega sistema. Da bi lažje ocenili preostalo razdaljo do ovir, so na posnetkih kamere Rear View prikazane še pomožne črte.

 

¹ V okviru sistemskih omejitev.
  

Še vedno sami parkirate?

Park Assist

Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist zmore več: med vožnjo išče primerna parkirna mesta na obeh straneh ceste. Oddaljenost od roba cestišča sme pri tem znašati od 0,5 do 1,5 m, hitrost vožnje pa ne sme presegati 40 km/h. 

Park Assist avtomatsko vrti volan pri bočnem in prečnem parkiranju ter vozilo parkira celo na ozka parkirna mesta ter ga manevrira pri izvozu s prečnih mest.1 Vaša naloga je le, da dodajate plin, upravljate pedal sklopke in zavirate, pri čemer vam pomaga integrirana zavorna asistenca za manevriranje: če sistem zazna oviro za vozilom in se ne odzovete na zvočno opozorilo parkirnega sistema, lahko zavorna asistenca za manevriranje z avtomatskim zaviranjem prepreči trčenje. 

 

¹ V okviru sistemskih omejitev.


 

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj