Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Tri črke, ob katerih boste ostali brez besed. Kratica GTI že od nekdaj pooseblja izjemne zmogljivosti in obilo užitka v vožnji. Polo GTI ostaja zvest tej tradiciji in z izrazito dinamičnim videzom jasno izstopa iz množice.

Zmogljivost. Slavna "GTI-moč" je že več kot 40 let sinonim za nepozaben užitek v vožnji. Naj vas ne navdušijo le podatki o zmogljivosti, pač pa tudi sodobne tehnologije, ki vam bodo pomagale pri vožnji.

Motor

Ker cenite moč.

Vas zanima, kolikšno moč razvije motor kompaktnega športnega modela? V primerjavi s predhodnikom se je znova povečala in znaša kar 147 kW (200 KM)! Pri porabi pa je motor TSI bistveno bolj zadržan.

Prečna zapora diferenciala XDS

Veselite se vsakega ovinka.

Se vam je že zgodilo, da se vam je v ovinku izšlo le za las? Serijska elektronska prečna zapora diferenciala XDS preprečuje zdrsavanje koles. Nagnjenost k podkrmiljenju je manjša in tako ni več ovir za športno premagovanje ovinkov.

Galerija

Oglejte si glavne značilnosti Pola GTI iz različnih zornih kotov.

Oglejte si glavne značilnosti Pola GTI iz različnih zornih kotov.

Oprema & dizajn Ob pogledu na dinamično zunanjost je takoj jasno, kaj se skriva pod pokrovom motornega prostora. Tako zunaj kot tudi znotraj značilni GTI-elementi pričajo o dolgoletni tradiciji, ki pa je združena s sodobnim dizajnom in naprednimi tehnologijami.

Zunanjost
Notranjost
Luči
Platišča

Izstopite iz množice.

Vsak GTI je prepoznaven že na daleč - zaradi značilnih GTI-elementov, združenih z naprednim dizajnom. Mednje na primer sodijo rdeča okrasna letev, satasta mreža na odprtinah za zajemanje zraka, rdeče zavorne čeljusti in dinamična aluminijasta platišča.

Vstopite v vznemirljivi svet GTI-modelov.

Kultni GTI-dizajn poleg zunanjosti seveda zaznamuje tudi notranjost, ki ji dajejo svojstven pečat značilni okrasni šivi na volanu in predpražnikih ter sedežne prevleke Clark s karirastim vzorcem. Ob tem je vozniku in sopotnikom zagotovljena tudi izjemno visoka raven udobja. 

Na sliki so prikazani dekorativni elementi v temni železovi kovinski barvi za armaturno ploščo in sprednje vratne obloge.

Zagotovite si odlično vidljivost – in popoln videz.

Predstavite se v najlepši luči: žarometa s statičnimi smerno prilagodljivimi lučmi in sprednji meglenki imajo nadvse privlačno zasnovo, med vožnjo pa zagotavljajo dobro vidljivost. Zadnje luči so serijsko izdelane v zanesljivi LED-tehnologiji.

Pritegnejo vsak pogled.

S serijskimi 17-palčnimi aluminijastimi platišči Milton Keynes, ki so sinonim za markantnost in samozavest, se boste vedno in povsod znašli v središču pozornosti. Kot dodatna oprema so na voljo 18-palčna platišča Brescia, ki prav tako odstirajo pogled na rdeče zavorne čeljusti.

 

Udobje Je športnost mogoče združiti z vsestransko funkcionalnostjo? GTI je tej nalogi kos že od nekdaj. Veselite se neizmernega udobja – dan za dnem.

Sedežno udobje
Aktivni informacijski zaslon
Panoramsko strešno okno

Nanje se vedno lahko oprete.

Želite imeti sedež, ki pooseblja GTI-tradicijo in je zasnovan za izrazito športno vožnjo? Polo GTI je opremljen s športnimi sedeži, ki med dinamično vožnjo zagotavljajo odlično stransko oporo. V sprednjih dveh je vgrajena ledvena opora, s katero se občutno zmanjša obremenitev hrbta.

Ta kombinirani instrument vam bodo zavidali celo vozniki dirkalnikov.

Z opcijskim aktivnim informacijskim zaslonom so v voznikovem neposrednem vidnem polju pred volanom prikazani merilnik hitrosti, merilnik števila vrtljajev motorja, navigacijski zemljevid in še druge informacije, ki jih je mogoče izbrati individualno.

Sonce, veter in še več: panoramsko okno je odprto za vse.

Naj se pred vami razprostrejo najlepši razgledi: skozi opcijsko panoramsko dvižno-pomično strešno okno imate neoviran pogled v nebo, poleg tega boste med vožnjo lahko lovili sončne žarke in uživali v obilici prijetno svežega zraka.

Infotainment. Polo GTI ponuja številne možnosti za udobno in preprosto uporabo sodobnih tehnologij – ne glede na to, ali želite telefonirati med vožnjo, spremljati najnovejše prometne informacije, poiskati navigacijske napotke do izbranega cilja ali preprosto le poslušati najljubše skladbe.

Do cilja brez stranpoti.

Navigacija

Najkrajša pot ni vedno tudi najboljša. Opcijski navigacijski sistem Discover Media z dostopom do storitev Car-Net vas bo vodil mimo zastojev in do novih ciljev.

Radio
Telefonija
Car-Net

Če želite, lahko tudi le poslušate radio.

Med vožnjo radi poslušate glasbo, vendar pa hkrati želite biti z vsem na tekočem in se ne želite odpovedati prvovrstnemu udobju? Potem boste nad serijskim radiom preprosto navdušeni.

Poenostavite si komuniciranje

Vzemite si čas za pogovor. A pri tem imejte obe roki ves čas na volanu. Polo GTI to omogoča z opcijskim telefonskim vmesnikom Comfort.

Ostanite povezani z vsem, kar se vam zdi pomembno.

S pametnim telefonom ste navadno vedno povezani s spletom. Zakaj torej ne bi bili tudi v avtomobilu? S storitvami Car-Net boste v Polu GTI odslej vozili po podatkovni avtocesti - in to vam prinaša številne prednosti. Že kmalu bodo raznolike informacijske storitve postale nepogrešljive v vašem vsakdanu.

Asistenčni sistemi. Inteligentni asistenčni sistemi v Polu GTI zvišujejo raven udobja pri vožnji. Poleg tega boste z njimi lažje kos kritičnim situacijam ali pa do teh sploh ne bo prišlo. Čeprav delovanja teh tehnologij ne boste vedno občutili, boste kljub temu pomirjeni, saj boste vedeli, da vam stalno stojijo ob strani.

Sistem za zaznavanje pešcev
Senzor za mrtvi kot
Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika

V prometnem vrvežu lahko ostanete povsem sproščeni.

Na cesti je treba računati tudi z nepredvidljivimi situacijami. V takih primerih se lahko zanesete na Polo GTI.

Polo vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Opcijski senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje vas med vožnjo v okviru sistemskih omejitev opozarja na vozila v mrtvem kotu. Pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta nadzoruje območja ob straneh vozila in za vozilom.

 

Naj vas ne ujame utrujenost.

Neutrudno bedi nad vami: sistem za zaznavanje utrujenosti voznika analizira način vožnje in vam priporoči postanek, če opazi, da vam popušča zbranost.

Nadaljnji koraki