Passat GTE Priključni hibrid brez kompromisov.

Prepričljiv na celi črti.

Novi Passat GTE od sebe pričakuje veliko - in je vsem pričakovanjem tudi zlahka kos. Kombinacija brezemisijskega avtomobila in avtomobila za dolge relacije omogoča, da 50 kilometrov prevozite izključno na električni pogon in do 1.000 kilometrov v hibridnem načinu delovanja. Če imate radi izrazito športnost, lahko s posebno tipko GTE iz vozila izvabite dodatno moč. Novi Passat GTE torej ponuja najboljše iz dveh svetov - neposredno in brezkompromisno.

Eden naših ciljev: nove poti.

Modra okrasna letev, ki poteka nad celotno mrežo hladilnika in se nadaljuje tudi nad žarometi, jasno ponazarja, da Passat GTE sodi v družino Volkswagnovih električnih vozil in priključnih hibridov.

Ti napredni avtomobili imajo poleg tega še eno skupno lastnost: dnevne LED-luči v obliki črke C, ki so pri Passatu GTE integrirane v odbijač z markantnimi prečnimi letvami. Značilna svetlobna grafika dnevnih luči in serijski LED-žarometi dajejo sprednjemu delu Passata GTE edinstveno podobo. Poleg tega ob straneh vozila napis GTE na modri podlagi jasno priča o učinkovitih tehnologijah.

Galerija

Oglejte si glavne značilnosti Passata GTE iz različnih zornih kotov.

Oglejte si glavne značilnosti Passata GTE iz različnih zornih kotov.

Učinkovitost

Motorji

Učinkovito sodelovanje.

Med vožnjo po mestih za pogon skrbi elektromotor, pri prehitevanju na hitrih cestah delujeta oba motorja skupaj in na potovanjih motor TSI povečuje doseg. Pri hibridnem pogonu je bencinski turbomotor kombiniran z elektromotorjem z velikim navorom. Skupaj združujeta dinamiko in varčnost.

GTE-režim

Občutna dinamika. 

Oba motorja krmili pogonski management, ki zagotavlja optimalno usklajenost delujočih sistemov. Toda če želite, lahko tudi sami s pritiskom na tipko preklopite na izključno električni pogon ali s tipko GTE združite pogonsko moč obeh motorjev.

Menjalnik z dvojno sklopko DSG

Prestavljanje boste komajda še občutili. 

Cukanje pri speljevanju in prestavljanju je pri Passatu GTE preteklost, kajti 6-stopenjski menjalnik DSG v delčku sekunde prestavi brez prekinitve v prenosu pogonske moči motorja.

Električni režim

Pritisk na tipko za odpravo lokalnih emisij.

Če je baterija zadosti napolnjena in zunanje temperature niso prenizke, se Passat GTE avtomatsko zažene z elektromotorjem (električni režim). Vozilo z energijo oskrbuje litij-ionska visokonapetostna baterija in omogoča, da je zgolj na električni pogon mogoče prevoziti okrog 50 kilometrov.

Upravljanje polnjenja

Z enim polnjenjem baterije lahko pridete dlje, kot si mislite.

Zakaj bi točili bencin, če je elektrika cenejša? Pri priključnem hibridu lahko baterijo elektromotorja napolnite preko zunanjega vira napajanja. Z energijo, shranjeno v litij-ionski bateriji, je mogoče prevoziti do 50 kilometrov.

Car-Net eRemote

Analogni užitek v vožnji. Digitalni nadzor.

Kot da Passat GTE ne bi bil že sam po sebi dovolj inovativen, Volkswagen ponuja še eno tehnično novost: aplikacijo za pametne telefone, ki vam v kombinaciji s portalom Car-Net (Car-Net e-Remote) omogoča, da številne funkcije vozila upravljate na daljavo. Tako se boste lahko veselili popolnega udobja, poleg tega pa boste zlahka poskrbeli, da bo ob odhodu od doma zagotovljen maksimalni akcijski radij in da bodo stroški za polnjenje baterije kar najnižji.

Multimedijski sistem

Radio in navigacija

Kako čudovito je, ko si kopilota lahko izberemo sami.

Ko se vozite s Passatom GTE, ste vi tisti, ki odloča o programu. To vam omogoča serijski navigacijski sistem Discover Pro z osmimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav. Vožnja bo v vsakem primeru svojstven užitek, saj bo vaš spremljevalec vedno znal prisluhniti vašim željam.

App-Connect

Vaš Volkswagen lahko postane pametni telefon na kolesih. 

S pametnim telefonom je danes marsikaj enostavneje. Z vmesnikom App-Connect¹, boste telefon lahko varno in udobno uporabljali tudi med vožnjo: združljive aplikacije boste namreč lahko upravljali kar preko zaslona na dotik na vgrajenem multimedijskem sistemu. Pri tem boste seveda ves čas lahko ostali povsem osredotočeni na dogajanje v prometu.

 

DYNAUDIO Confidence

Ne boste verjeli svojim ušesom. 

Čudoviti zvok opcijskega avdiosistema DYNAUDIO Confidence bo vašim sopotnikom razkril povsem novo dimenzijo užitka v poslušanju glasbe. Z natančno usklajenostjo 12 zvočnikov je namreč vrhunska reprodukcija zvoka zagotovljena v celotnem potniškem prostoru.

 

Asistenčni sistemi

ACC & Front Assist

V gostem prometu lahko ostanete povsem sproščeni.

Si tudi vi kdaj želite, da bi imeli pomočnika, ki bi namesto vas spremljal promet pred vami? S serijskim avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) ter sistemom za nadzor prometa Front Assist, vklj. z mestno funkcijo zaviranja v sili, boste med vožnjo lahko bolj sproščeni.

Prikaz okolice Area View

Štiri kamere omogočajo popoln pregled nad dogajanjem v okolici vozila.

Mar ne bi bilo pri odparkiranju vozila v vrvežu mestnega središča čudovito, če bi na enem mestu lahko videli vse, kar se dogaja okoli vozila? Opcijski sistem za prikaz okolice Area View vam s štirimi kamerami omogoča prav to.

Emergency Assist

Ustavi vozilo, ko sami tega ne zmorete več. 

V primeru kritičnega zdravstvenega stanja voznika lahko opcijska asistenca Emergency Assist opozori potnike in druge udeležence v prometu ter kontrolirano ustavi Passat GTE.

Asistenca za zastoje

Zakaj si ne bi zagotovili maksimalnega udobja tudi med vožnjo v počasnih kolonah. 

Inovativna opcijska asistenca za zastoje pomaga vozniku v gostem prometu, ki zahteva nenehno ustavljanje in speljevanje, ter zmanjšuje verjetnost nezgod, do katerih pogosto pride v takšnih situacijah.

Asistenca za manevriranje s prikolico Trailer Assist

Poenostavite si manevriranje s prikolico. 

Pri manevriranju s prikolico lahko vaš avto namesto vas vrti volan. Opcijska asistenca Trailer Assist vas tako občutno razbremeni.

 

Udobje

Projicirni zaslon

Ohranite popoln pregled.

Opcijski projicirni zaslon prikazuje pomembne informacije o vožnji, na primer prometne znake in navigacijske napotke, v vašem neposrednem vidnem polju: pred vetrobranskim steklom.

Aktivni informacijski zaslon

Spremljajte natanko tisto, kar vas zanima.

Aktivni informacijski zaslon (inovativni digitalni kombinirani instrument) vam z različnimi informacijskimi profili nudi informacije po vaši meri: pregledno in kadarkoli želite.

 

Klimatska naprava Climatronic

Naj vam v vozilu nikdar ne bo prevroče in naj vas nikdar ne zebe. 

Prevroče, premrzlo ali nekaj vmes? Ni vedno enostavno nastaviti prave temperature - še zlasti, kadar se z vami pelje več sopotnikov. S serijsko 3-consko klimatsko napravo Climatronic bodo razprave o primerni temperaturi končno preteklost.

 

Sedež ergoComfort

Bi radi dobro poskrbeli za svoj hrbet? 

Opcijska masažna funkcija ogrevanega sedeža ergoComfort zagotavlja enkratno sedežno udobje. Voznikov sedež lahko preprosto prilagodite svoji telesni konstituciji in tako razbremenite hrbet.

 

Konfigurator polnilne postaje

Zakaj potrebujem polnilno postajo?

Polnilna postaja zagotavlja bistveno večjo polnilno moč kot običajna električna vtičnica, posledično je čas polnjenja krajši.

Nadaljnji koraki

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj