Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Svetovna premiera za I.D. VIZZION v Ženevi

21.02.2018

Wolfsburg (D) - I.D. VIZZION1 razkriva, kakšne ambicije ima Volkswagen v prihodnosti na področju individualne mobilnosti: avto z električnim pogo­nom bo v cestnem prometu čist, z avtomatskim krmiljenjem bo varen in bistveno udobnejši. Hkrati bo inovativna študija na avtomobilskem salonu v Ženevi pokazala, kako elegantno in emocionalno bo lahko oblikovano vozilo prihodnosti. V notranjosti študije I.D. VIZZION, ki nima volana in vidnih upravljalnih elementov, dobimo povsem nov občutek vožnje in življenja.

Največja modelska in inovacijska ofenziva v zgodovini Volkswagna prehaja v naslednjo fazo. Po predstavitvi prvih popolnoma električnih avtomobilov iz nove modelske družine I.D. bo znamka Volkswagen zdaj prvič pokazala študijo avtonomno vozečega avtomobila. Volkswagen je danes na vseh področjih gonilo razvoja sodobnih vozil. Cilj: z inovativnimi tehnologijami naj bi avtomobil postal čist, varen in znatno udobnejši. S temi novimi odlikami bo lahko avto še bolj utrdil svoj položaj v mobilnosti za prihodnost. Poleg tega bodo avto lahko uporabljale skupine strank, ki so danes, denimo zaradi svoje starosti, iz tega izključene.

Nova študija I.D. VIZZION je četrti model iz Volkswagnove družine I.D. Ta limuzina višjega razreda nam z inovativnimi tehnologijami, popolnoma avtomatskim konceptom upravljanja in elegantno obliko kaže, v katero smer bo šel Volkswagen s svojimi prihodnjimi električnimi modeli na področju tehnike in dizajna.

V notranjosti študije I.D. VIZZION so inženirji sistematično realizi­rali možnosti avtonomne vožnje. Krmiljenje vozila bo prevzel "digitalni šofer" s številnimi asistenčnimi sistemi - brez volana in vidnih upravljalnih elementov. Za voznika in potnike pomeni to novo dimenzijo varnosti in udobja. Študija v prometu vozi, krmili in navi­gira samostojno, tako da lahko potniki med vožnjo poljubno izkoristijo čas. Virtualni gostitelj, s katerim potniki komunicirajo prek upravljanja z govorom in gestami, po zaslugi popolne vdelave v digitalni ekosistem potnikov pozna njihove osebne želje in se jim individualno prilagaja. 

Sistemska moč 5,11 metra dolgega I.D. VIZZION znaša 225 kW. Najvišja hitrost znaša 180 km/h. Litij-ionske baterije z močjo 111 kWh poleg rekuperacije omogočajo doseg do 665 kilometrov. Pri tem inteligentna krmilna elektronika zagotavlja maksimalno učinkovitost kombiniranega delovanja obeh elektromotorjev, ki stalno poganjata vsa štiri kolesa limuzine. 

I.D.VIZZION razkriva, kako velik je potencial Volkswagnove nove popolnoma električne pogonske platforme (MEB). Gre za tehnološko hrbtenico prihodnjih Volkswagnovih električnih avtomobilov, ki omogoča velike dosege in maksimalni izkoristek prostora ob optimalnih stroških. Znamka do leta 2025 načrtuje uvedbo več kot 20 električnih modelov. Leta 2020 prihaja na tržišče I.D.2 kot električni avto kompaktnega razreda, nato bosta v kratkih razmakih sledila novi električni SUV - I.D. CROZZ3 - in I.D. BUZZ4 kot velikoprostorska limuzina.

  

1) 2) 3) 4)  Študija še ni v prodaji in zato zanjo ne velja Direktiva 1999/94 ES.