Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Premierna predstavitev na IAA: prenovljeni Golf Sportsvan

21.08.2017

Premierna predstavitev na IAA: prenovljeni Golf Sportsvan

Wolfsburg (Nemčija) - Vsi, ki prisegajo na Golfa, in obenem menijo, da so pri avtomobilu še posebej pomembni višji položaj sedenja, prilagodljivost in prostornost, so od sredine leta 2014 naprej privrženci Golfa Sportsvan1). Kompaktni enoprostorec se zdaj predstavlja v prenovljeni različici, ki bo premierno na ogled na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu (12.-24. september 2017). V tehničnem pogledu so poglavitni adut novega Golfa Sportsvan med drugim trije novi motorji TSI, razširjena ponudba asistenčnih sistemov, nova generacija infotainment sistemov (najzmogljivejši omogoča upravljanje z gestami) ter širši nabor serijske opreme. Vizualno novi Golf Sportsvan izstopa s še bolj ostro začrtanimi linijami.

Po modelu Golf je Volkswagen z obširno prenovo zdaj posodobil tudi Golf Sportsvan. Ta z dodatno preciziranim dizajnom odslej deluje še bolj športno. Med poglavitne novosti sodijo novo oblikovana odbijača, novi halogenski žarometi z dnevnimi LED-lučmi, LED-žarometi namesto ksenonskih žarometov ter za vse izvedbe serijske zadnje LED-luči. Poleg tega je na voljo pet novih izvedb aluminijastih platišč (v velikostih 16, 17 in 18 palcev), prenovljeno podobo pa privlačno zaokrožajo tudi barve lakov, kot je brusnično rdeča. Notranjosti dajejo izrazito eleganten pečat novi dekorativni elementi, tekstilne prevleke in usnjeni sedeži.

 

V največji meri pa prenovljeni Golf Sportsvan zaznamujejo tehnične inovacije. Pri tem velja še posebej izpostaviti radijsko-navigacijski sistem Discover Pro z 9,2-palčnim zaslonom, ki je za Golf Sportsvan na voljo prvič in ki ga je mogoče upravljati tudi z gestami. Sistem Discover Pro nima več klasičnih tipk in gumbov; upravljanje na dotik poteka izključno preko zaslona ter petih kapacitivnih polj ob levem robu novega infotainment sistema. S Volkswagnovo aplikacijo Media Control je poleg tega na voljo vmesnik za tablice (in pametne telefone). Ta potnikom omogoča, da številne funkcije infotainment sistema udobno upravljajo preko tablice - ne glede na to, na katerem sedežu v vozilu sedijo. Tablico morajo le preko dostopne točke za WLAN povezati z infotainment sistemom Discover Media ali Discover Pro. Volkswagen bo za novi Golf Sportsvan ponudil paket storitev Security & Service. Z njim si stranke v najrazličnejših situacijah lahko hitro zagotovijo potrebno pomoč. Še posebej veliko prednost prinašajo storitve Avtomatsko javljanje nezgod, Klic ob okvari in Načrtovanje servisnih terminov (poenostavlja dogovarjanje o terminih za servis in vzdrževanje s servisno delavnico). 

 

Dodatno mero varnosti in udobja v Golfu Sportsvan zagotavljajo novi asistenčni sistemi, kot so sistem za zaznavanje pešcev (sestavni del sistema Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili), asistenca za zastoje (delno avtomatizirana vožnja z ustavljanjem in speljevanjem do hitrosti 60 km/h), sistem Emergency Assist, najnovejša generacija parkirnega sistema Park Assist in proaktivnega sistema za zaščito potnikov ter asistenca Trailer Assist (vključno s sistemom Park Assist), ki olajšuje vzvratno vožnjo s prikolico. Ponudba motorjev vključuje tri tehnološko napredne bencinske motorje TSI ter dva učinkovita dizelska motorja TDI. Dva zmogljivejša motorja TSI sta opremljena z aktivnim upravljanjem valjev, ki v definiranih fazah delovanja izključi dva od štirih valjev ter s tem zmanjša porabo in emisije. V Sloveniji bo predprodaja prenovljenega Golfa Sportsvan stekla letošnjo jesen. 

 

1) Golf Sportsvan - vozilo še ni v prodaji, zato zanj ne velja Direktiva 1999/94 ES.