Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Novi e-Golf z dosegom do 300 kilometrov

17.11.2016

Wolfsburg (Nemčija), 17. november 2016 - Volkswagen je danes na avtomobilskem salonu v Los Angelesu svetovni javnosti premierno predstavil novo generacijo e-Golfa*. Brezemisijski model ima v primerjavi s prejšnjo generacijo več moči, večji doseg in inovativnejšo opremo. Ključno je povečanje dosega: e-Golf bo zdaj z enim polnjenjem baterije lahko v povprečju (odvisno od načina vožnje in uporabe klimatske naprave) prevozil do 200 kilometrov - to pomeni, da se je njegov akcijski radij povečal za okrog 50 odstotkov.

Po kriterijih "novega evropskega voznega cikla" (NEVC) znaša doseg vozila do 300 kilometrov. Novi e-Golf, ki je na voljo samo v štirivratni izvedbi, bo postal prva izbira za vse, ki si želijo kakovostnega in popolnoma brezemisijskega vozila. Volkswagen bo v e-Golf (modelsko leto 2017) vgrajeval novo litij-ionsko baterijo, katere kapaciteta se je s 24,2 kWh povečala na 35,8 kWh. V času ene ure se baterija na hitri polnilni postaji (DC/40 kW) lahko napolni na 80 odstotkov. Čez noč ali med službo pa se baterija na stenski polnilni postaji (AC/7,2 kW) lahko 100-odstotno napolni v manj kot šestih urah.

 

Energija se zdaj še bolj suvereno kot prej pretvarja v pogonsko moč: elektromotor razvije zdaj 100 kW, kar je 15 kW več kot pri prvi različici e-Golfa. Hkrati se je največji navor električnega agregata povečal z 270 Nm na 290 Nm. Povprečna poraba e-Golfa znaša po kriterijih "novega evropskega voznega cikla" (NEFZ) 12,7 kWh/100 km. Lokalnih izpustov ni. Volkswagen je z modelskim letom 2017 izboljšal tudi vozne zmogljivosti e-Golfa. Brezemisijski štirivratnik pospeši do hitrosti
100 km/h v 9,6 sekunde. Najvišja hitrost znaša 150 km/h. 

Pri Volkswagnu so ravno prejšnji teden predstavili temeljito prenovljene­ga Golfa. Vse relevantne novosti je dobila tudi najnovejša različica e-Golfa - vključno s spremenjenim sprednjim delom in zadkom z novimi žarometi in zadnjimi lučmi, oboje s celostno LED-tehnologijo.

 

Ena od novosti v e-Golfu je aktivni informacijski zaslon (digitalni instru­men­ti). Volkswagen poleg tega kot prvi na svetu prihaja na trg z električ­nim avtomobilom, v katerem lahko funkcije upravljamo z gestami.

Serijska oprema vključuje tudi novi multimedijski sistem Discover Pro. Za e-Golf so spet na voljo spletne storitve e-Remote (med drugim vklop/ izklop polnjenja baterije in standardnega klimati­zi­ranja) in Guide & Inform ter vmesnik za pametni telefon App-Connect (z opcijami MirrorLink™/ za Android, CarPlay™/za Apple in Android Auto™/ za Google).

Z modelskim letom 2017 bo Volkswagen razširil tudi ponudbo asistenčnih sistemov za e-Golfa. Tako bodo že od začetka na voljo asistenca za zastoje (delno avtonomna vožnja do hitrosti 60 km/h), zaznavanje pešcev za sistem Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in sistem Emergency Assist (funkcija samodejne zaustavitve, npr. če se voznik onesvesti).

 

* e-Golf: Vozilo še ni v prodaji. Zaenkrat še nima popolne homologacije, zato ni predmet direktive 1999/94/ES.