Ne vozite se več brez interneta.

Povezljivost.

Internet v avtomobilu se pri Volkswagnu imenuje Car-Net. Pod tem imenom so na voljo praktične storitve in aplikacije. Paket storitev Car-Net Guide & Inform¹ je mogoče naročiti v kombinaciji z multimedijskim sistem Discover Media. Na osnovi povezave z internetom vam zagotavlja podatke, ki bi le stežka bili še bolj aktualni. Če na primer nekje nastane zastoj ali je zastoj odpravljen, to prek spleta izveste v realnem času. In kar je pri tem še posebej dobrodošlo: izbrana pot se avtomatsko ustrezno prilagodi. Car-Net vam poleg tega lahko pomaga najti kraje, na katerih bi se med vožnjo morda želeli ustaviti. S spletnim iskanjem posebnih ciljev lahko na primer hitro najdete številne dobre restavracije in še druge zanimive posebne cilje. Hotel, bencinska črpalka ali kino, ki so ga pred kratkim odprli: podatki s spleta bodo poskrbeli za marsikatero vznemirljivo in uporabno odkritje.

Opcija Car-Net App-Connect vam omogoča, da svoj pametni telefon preprosto povežete z radijskim sistemom Composition Media ali z navigacijskim sistemom Discover Media (oba na voljo kot dodatna oprema). Po vzpostavitvi povezave lahko izbrane aplikacije, nameščene na mobilnem telefonu, upravljate prek zaslona na dotik. Toda ključna prednost ni le enostavno upravljanje: številne aplikacije lahko obdelujejo podatke, ki jih pošilja vozilo, ter omogočajo dodatne uporabne ali zabavne funkcije. Volkswagen za povezavo s pametnimi telefoni ponuja vmesnik, ki podpira kar tri tehnologije: MirrorLink®, Google Android Auto™ in Apple CarPlay™. Na spletni strani www.volkswagen.de/mobiltelefon lahko preverite, s katero od navedenih tehnologij je združljiv vaš pametni telefon. Pri tem morate upoštevati, da nekatere aplikacije niso na voljo za vsako od treh navedenih tehnologij in da se razpoložljivost tehnologij v posameznih državah lahko razlikuje.

Kdaj bo čas za naslednji servisni pregled? Koliko goriva je še v rezervoarju? Zlasti v primerih, ko vozilo uporablja več voznikov, je še kako dobrodošlo, da je odgovore na tovrstna vprašanja mogoče dobiti kar prek spleta. S pomočjo storitev Car-Net Security & Service² lahko na portalu Car-Net ali v aplikaciji Car-Net dostopate do številnih relevantnih podatkov o vozilu. Najmanj toliko prednosti pa storitve prinašajo tudi med vožnjo: če sistem v okviru svojih omejitev zazna nezgodo, se avtomatsko vzpostavi povezava s Volkswagnovim klicnim centrom. Klic v sili lahko seveda vzpostavite tudi ročno, s pritiskom na tipko. S storitvijo Klic v sili je glede na situacijo poskrbljeno za obveščanje pristojne reševalne službe.¹) Uporaba mobilnih spletnih storitev Car-Net Guide & Inform je mogoča samo v kombinaciji z opcijskim sistemom Discover Media. Poleg tega potrebujete prenosno napravo (npr. pametni telefon), ki jo lahko uporabite kot mobilno dostopno točko za WLAN. Alternativno lahko uporabite opcijski CarStick in ločeno SIM-kartico z opcijo za prenos podatkov. Storitve Car-Net Guide & Inform so na voljo samo pod pogojem, da imate obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem, in le na področjih, ki so pokrita z ustreznim omrežjem mobilne telefonije. Pri prenosu podatkovnih paketov z interneta lahko - odvisno od tarife in predvsem pri uporabi v tujini - nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih). Zaradi morebitnega velikega obsega prenosa podatkov med uporabo storitev Car-Net Guide & Inform priporočamo, da uporabnik s svojim mobilnim operaterjem sklene pogodbo s pavšalno tarifo za prenos podatkov! Za uporabo storitev Car-Net Guide & Inform je z družbo Volkswagen AG treba skleniti ločeno pogodbo. Kupec ima po prevzemu vozila 90 dni časa, da na spletni strani www.volkswagen.com/car-net registrira svoje vozilo. Obseg razpoložljivih storitev Car-Net Guide & Inform se v posameznih državah lahko razlikuje. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko pride do vsebinskih sprememb. Podrobnejše informacije o storitvah Car-Net Guide & Inform so na voljo na spletni strani www.volkswagen.com/car-net in pri Volkswagnovih partnerjih. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.
²) Za uporabo storitev Car-Net Security & Service je z družbo Volkswagen AG treba prek spleta skleniti ločeno pogodbo. Če kupec želi izkoristiti celotno obdobje nudenja storitev, mora po prevzemu vozila v 90 dneh registrirati svoje vozilo na spletni strani www.volkswagen.com/Car-Net. Storitev Klic v sili je brez predhodne registracije aktivirana že ob prevzemu vozila. Obseg razpoložljivih storitev Car-Net se v posameznih državah lahko razlikuje. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko med časom veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb. Za uporabo brezplačne aplikacije Car-Net sta potrebna pametni telefon z operacijskim sistemom iOS ali Android ter SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora uporabnik imeti obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem. Pri pošiljanju ali sprejemanju podatkovnih paketov z interneta lahko - odvisno od tarife in predvsem pri uporabi v tujini - nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih). Podrobnejše informacije o storitvah Car-Net Security & Service so na voljo na spletni strani www.volkswagen.com/Car-Net in pri Volkswagnovih partnerjih. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.

 

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Novi T-Roc.