T-Roc naredi to namesto vas.

Sproščena vožnja.

Med monotono vožnjo, na zoženih pasovih in ozkih regionalnih cestah lahko voznikova koncentracija popusti. Na srečo je T-Roc serijsko opremljen z asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist, ki vozniku lahko pomaga*, da se izogne nezgodam zaradi zmanjšane koncentracije. Sistem Lane Assist namreč prične s korekturnim posegom v krmiljenje, če zazna nevarnost, da boste zapeljali z voznega pasu. 

Poleg tega bo vaša vožnja občutno manj stresna tudi z opcijskim avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC). Ta funkcija nadzoruje promet pred vozilom in ohranja razdaljo* - pri hitrostih vse do 210 km/h. 

Asistenca za zastoje je po želji na voljo za motorje, kombinirane z menjalnikom z dvojno sklopko DSG, in omogoča znosnejšo vožnjo v kolonah. Tako T-Roc pri hitrosti od 0 do 60 km/h sledi spredaj vozečemu vozilu ter samodejno dodaja plin in zavira*. Obenem sistem ohranja vozilo na voznem pasu. 

S sistemom Emergency Assist imate po želji na voljo delno krmiljenje vozila* za primer kritičnega zdravstvenega stanja. Aktivira se, če voznik ne zavija, ne zavira in ne pospešuje. Ko sistem zazna tovrstno situacijo, Emergency Assist sprva z opozorili in nato med drugim z zavornimi sunki in "slalomiranjem" po voznem pasu kontrolirano zaustavi vozilo.


* V okviru sistemskih omejitev.

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Novi T-Roc.