Novo razvita moč.

Za novi Golf Variant je na voljo široka ponudba motorjev, ki vključuje motorje TSI, TDl in TGI. Vse odlikujeta visoka zmogljivost in izjemno nizka poraba goriva. Pogonski agregati s svojo kombinacijo majhne gibne prostornine, turbopolnilnika in direktnega vbrizgavanja goriva omogočajo enakomeren razvoj moči. Pri nekaterih modelih k temu pripomore še aktivno upravljanje valjev, pri katerem se valji avtomatsko izključijo, takoj ko je potrebne manj moči. Tek motorja pri tem ostaja enakomeren.

Pomembna novost je motor eTSI z blago hibridno tehnologijo (poraba goriva v l/100 km: mestna 5,1/izvenmestna 3,8/kombinirana 4,3; emisija CO₂ v g/km, kombinirana: 98). Pri speljevanju in pri vožnji z nizko hitrostjo motorju nudi podporo zagonski alternator. Zaviranje in ustavljanje brez uporabe zavor sta izkoriščena za polnjenje litij-ionske baterije. Tako je poskrbljeno za bistveno zmanjšanje porabe goriva in emisij.

Kombinirana poraba goriva in izpusti CO2: 9,4-3,8 l/100 km in 196-0 g/km, emisijska stopnja: EURO 6. Informacije o porabi in CO2 se vedno nanašajo na vrednosti, izmerjene po predpisanem postopku (Uredba (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni verziji) v okviru homologacije vozila na podlagi testnega postopka WLTP. Več informacij najdete na  https://www.volkswagen.si/wltp-1 ali pri pooblaščenem trgovcu. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in  tukaj.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Zapri
Zapri meni
Zapri

Novi Golf Variant

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen