Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Zapri meni
Zapri

Impresum Uporaba piškotkov

 

Uporaba piškotkov

Varstvu vaših osebnih podatkov med uporabo naših spletnih strani ( www.volkswagen.si) posvečamo zelo veliko pozornosti. V nadaljevanju vam zato posredujemo informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov.

Porjdetju Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletne strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobivamo pomembne informacije o potrebah uporabnikov in na osnovi teh informacij lahko nenehno izboljšujemo kakovost ponudbe. Ob vsakem priklicu se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

 • anonimizirana oblika IP-naslova računalnika, ki pošilja zahtevo,
 • datum in ura priklica,
 • ime priklicane strani oz. datoteke,
 • ID seje,
 • URL posrednika (izvorni URL, s katerega ste prišli na našo spletno stran),
 • prenesena količina podatkov,
 • podatki o vrsti in različici uporabljenega brskalnika,
 • operacijski sistem, ki ga uporabnik uporablja.

1. Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, v kateri se shranijo internetne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotke vaš internetni brskalnik prenese, ko prvič obiščete neko spletno stran. Ko to spletno stran naslednjič obiščete z isto napravo, se piškotek in shranjeni podatki vrnejo na spletno stran, ki jih je ustvarila (lastni piškotki) ali pa pošljejo na drugo spletno stran, ki ji pripada (piškotki tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom nekoč že prikazali, ter tako v nekaterih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izredno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem obisku spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Če uporabljate isto napravo in isti brskalnik, se piškotki spomnijo na primer vaših priljubljenih, sporočajo, kako uporabljate spletno stran, in prilagodijo prikazane ponudbe, da ustrezajo vašim osebnim interesom in potrebam. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, se po koncu seje brskalnika samodejno izbriše s trdega diska (»sejni piškotki«). Uporabljamo tudi piškotke, ki ostanejo na trdem disku tudi po koncu seje. Tako se izboljšuje predvsem uporabniška izkušnja ob naslednjem obisku spletne strani, saj se spletna stran prilagodi vašim osebnim potrebam in se s tem optimizira tudi čas nalaganja.


2. Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

2.1. Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je predvideno. Te piškotke uporabljamo izključno pri nas in jih zato imenujemo »lastni piškotki«. Na vašem računalniku se shranijo samo med trenutno sejo brskalnika. Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo tako imenovan »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.

Poleg tega takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi zagotavljajo funkcijo menjave od http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče onemogočiti prek funkcije te spletne strani. Lahko pa se kadar koli onemogočijo prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte navodilo v nadaljevanju.

2.2. Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki zakonsko sicer niso nujno potrebni za uporabo spletne strani, kljub temu pa izpolnjujejo pomembne naloge. Brez teh piškotkov funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, na primer predizpolnjeni obrazci, niso več na voljo. Nastavitev, ki ste jih izvedli (npr. izbire jezika), ni mogoče shraniti, zato jih je treba znova vnesti na vsaki spletni strani. Poleg tega nimamo nobene možnosti, da vam ponudimo prilagojene ponudbe. V nadaljevanju so našteti uporabljeni lastni piškotki s podrobnim opisom:

 • Ime piškotka: Auto-Login Cookie

Namen: Piškotek si zapomni, ali je uporabnik prijavljen.
Čas hrambe: Seja. Nekateri podatki do 2 tedna (vsi podatki so anonimni ali anonimizirani).

 • Ime piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Namen: S storitvami Webtrekk zbiramo statistične podatke o uporabi naše spletne strani. Te podatke uporabljamo z namenom, da trajno izboljšamo in optimiziramo spletno stran in našo ponudbo ter ju tako naredimo bolj privlačne za vas. Podatki zagotovijo parametre, kot so število obiskovalcev, klikanje po strani in povprečni aktivni čas zadrževanja uporabnikov na spletni strani, da lahko spletno stran z njihovo oceno še izboljšamo. S pomočjo URL-jev posrednikov statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje za našo spletno stran.
Čas hrambe: Piškotek se izbriše po 6 mesecih neaktivnosti. Če obiskovalec v tem časovnem obdobju obišče spletno stran, se življenjska doba piškotka podaljša za nadaljnjih 6 mesecev (vsi podatki so anonimni ali anonimizirani).

 • Ime piškotka: Tealium (https://tealium.com/de/privacy/)

Namen: S storitvami Tealium iQ upravljamo naša marketinška orodja. Tealium pri tem deluje kot posrednik med spletno stranjo in našimi partnerji. Podatki se pošljejo Tealiumu in ustrezno posredujejo partnerjem.
Čas hrambe: Podatki se ne shranjujejo, ampak samo posredujejo partnerjem.

 • Ime piškotka: Visual Website Optimizer (https://vwo.com/knowledge/how-secure-is-vwo)

Namen: S tem piškotkom pripravljamo uporabniške teste za optimiziranje in nadaljnji razvoj naše spletne strani. VWO analizira statistične podatke o uporabi naše spletne ponudbe. Poleg tega se uporablja še kot A/B-testno orodje. Pri tem se podatki, kot so število obiskovalcev, klikanje po strani in povprečni aktivni čas zadrževanja uporabnika na spletni strani, dodelijo ustreznim testnim različicam.

Čas hrambe: Seja. Nekateri podatki do 10 let (vsi podatki so anonimni ali anonimizirani).


2.3. Piškotki tretjih oseb s privolitvijo

V to spletno stran so bile vključene tudi vsebine tretjih oseb. Ti tretji ponudniki lahko teoretično nastavijo piškotke med tem, ko ste vi na spletni strani, in tako pridobijo informacije, da ste dostopali do ene od naših spletnih strani. Za več informacij o njihovi uporabi piškotkov obiščite spletne strani tretjih oseb.

 • Ime piškotka: Oglaševalski strežnik IPROM (https://iprom.si/) 

Namen: Piškotki za analitiko spletnega obiska in optimizacijo spletnega oglaševanja. Zbrani podatki ne omogočajo identifikacije uporabnika in ne vsebujejo nobenega osebnega podatka o uporabniku.
Čas hrambe: 1 leto (UID piškotek neomejeno) 

 • Ime piškotka: Google Inc. (https://support.google.com/adwords)

Namen: Ta spletna stran uporablja Google AdWords, v okviru tega pa sledenje konverzijam in kode za ponovno trženje. Če kliknete oglas, ki ga predvaja Google, bo Google AdWords odložil piškotek za sledenje konverzijam. Če obiščete določene strani na naši spletni strani, lahko Google in mi ugotovimo, da ste kliknili oglas in ste bili preusmerjeni na to stran. Informacije, pridobljene s piškotki za sledenje, se uporabljajo za pripravo statistik za stranke oglaševanja AdWords, ki koristijo sledenje konverzijam. S temi statistikami določimo skupno število uporabnikov, ki so kliknili oglas, ki se prikazuje v Googlu, in priklicali stran, ki nosi oznako za sledenje konverzijam. Z Googlovo funkcijo ponovnega trženja dosežemo uporabnike, ki so našo spletno stran že obiskali. Tako lahko svoje oglase predstavimo ciljnim skupinam, ki jih naši izdelki ali storitve že zanimajo.
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni ali anonimizirani).

 • Ime piškotka: Facebook

Namen: Spletna stran uporablja Facebook-ove slikovne pike (pixel tags) in sicer Facebook Conversion Tracking Pixel, s katerim lahko sledimo aktivnostim uporabnikov, potem ko so videli ali kliknili na oglas na Facebooku. Tako lahko beležimo učinkovitost reklamnih objav na Facebooku za reklamne namene. Uporabljamo ga tudi za ponovno targetiranje. Na tak način dobljeni podatki so za nas anonimni, torej ne nudijo sklepanja na identiteto uporabnika. Vendar se podatki Facebooka hranijo in obdelujejo, tako da je mogoča povezava z ustreznim uporabniškim profilom in Facebook lahko uporabljamo te podatke za lastne reklamne namene, ustrezno s Facebookovo Direktivo za uporabo podatkov (https://www.facebook.com/about/privacy/). 
Več o Facebook piškotkih: https://www.facebook.com/policies/cookies
Tukaj lahko vplivate na to, kako vam Facebook prilagaja oglaševanje: https://www.facebook.com/ads/preferences/edit/

 • Ime piškotka: Siteimprove (https://siteimprove.com/)

Namen: Siteimprove uporablja piškotke za sledenje zaporedja strani, ki jih uporabniki odprejo med obiskom naše spletne strani. Piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se uporablja izključno za analizo spletnih strani.
Čas hrambe: 1000 dni (vsi podatki so anonimni ali anonimizirani).

 • Ime piškotka: Smart Digital (https://www.smart-digital.de/)

Namen: Ta piškotek vsebuje anonimen, enoznačen ID za enega uporabnika spletne strani. Ta ID se uporablja za prepoznavanje uporabnika v različnih sejah in za sledenje njegovih aktivnosti na spletni strani. Tako pridobljene podatke uporabimo za analizo in izboljšanje spletne strani.
Čas hrambe: 2 leti (vsi podatki so anonimni ali anonimni).

3. Vtičniki za družbena omrežja

Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. uporablja na spletni strani www.volkswagen.si tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju: gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Ko obiščete našo spletno stran, so ti gumbi privzeto onemogočeni, kar pomeni, da brez vašega posredovanja ne bodo poslali podatkov v posamezna družbena omrežja. Preden lahko uporabite gumbe, jih morate aktivirati s klikom. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne onemogočite ali izbrišete piškotkov.

Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom ustreznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato iz družbenih omrežij prenese neposredno v vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko družbeno omrežje že pridobiva podatke, ne glede na to, ali kliknete gumb. Če ste prijavljeni v nekem družbenem omrežju, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate ustreznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da to poveže podatke, zbrane ob obisku naše spletne strani z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumbov odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo s svojimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Facebook

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družbeno omrežje Facebook. Za to uporabljamo gumb »Všeč mi je«. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 ZDA). Ko obiščete eno od naših spletnih strani, ki ta vtičnik uporablja, se zaradi tega ne vzpostavi povezava s tem podjetjem. To se zgodi šele po vaši izrecni privolitvi, po kateri vas vprašamo pri kliku na ustrezen gumb.

Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Facebook ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Facebook na spletni strani:

https://sl-si.facebook.com/policy.php

Če ne želite, da Facebook podatke, ki jih zbere s pomočjo naše spletne strani, neposredno poveže z vašim profilom Facebook, se morate pred svojim obiskom naše spletne strani odjaviti iz Facebooka. Nalaganje Facebookovih vtičnikov lahko popolnoma preprečite tudi z dodatki (Add-Ons) za svoj brskalnik, npr. s funkcijo »Facebook Blocker«.

YouTube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družbeno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti preberite v pravilniku o zasebnosti podjetja Google na spletni strani:

https://policies.google.com/privacy?hl=sl

Za tehnično izvajanje tega ugovora se v vašem brskalniku naloži zavrnitveni piškotek (opt-out). Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vaše zavrnitve. Upoštevajte, da iz tehničnih razlogov zavrnitveni piškotek velja samo za brskalnik, iz katerega je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik ali drugo končno napravo, morate postopek zavrnitve izvesti ponovno.

4. Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da piškotke sprejemate samo z vašim dovoljenjem ali na splošno zavračate. Pri tem opozarjamo, da določene spletne strani brez piškotkov ne delujejo oz. delujejo samo omejeno.
Uporabo piškotkov lahko upravljate in jih po potrebi zavrnete, tako da konfigurirate svoj brskalnik na naslednji način:

Internet Explorer, glejte tukaj ( https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja - Internetne možnosti - zavihek Zasebnost in pod možnostjo Nastavitve izberite Dodatno in izberite, ali želite piškotke neodvisnih izdelovalcev omogočiti, blokirati ali biti pozvani.

Firefox, glejte tukaj ( https://support.mozilla.org/sl/kb/izbrisite-piskotke-podatke-strani) Meni - Nastavitve -Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve - potrdite.

Google Chrome, glejte tukaj ( https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sl) Meni - Nastavitve - Prikaži dodatne nastavitve - pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve - potrdite.

Safari, glejte tukaj ( https://support.apple.com/en-euro/guide/safari/sfri11471/mac) Safari - Nastavitve - Zasebnost - pri točki »Piškotki in podatki spletnega mesta« izberite želene nastavitve - potrdite.


Stanje: april 2018

Ups!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen