Meni
Zapri meni
Zapri

Popolnoma električni ID.4 GTX s štirikolesnim pogonom

 

Cena od (vklj. z DDV)
59.353,-
Največja uporabna moč (kW)
220
kW
Največja uporabna moč (PS)
299
KM
Največja 30-minutna moč (kW)
77
kW
Največja 30-minutna moč (PS)
105
KM
Emisije CO₂
0
g/km

Ko užitek v vožnji temelji na preudarnosti

Od 0 do 100 km/h v 6,2 s, ničelne lokalne emisije CO2 - z novim ID.4 GTX vam med okolju prijazno vožnjo ne bo več treba sklepati kompromisov. Spoznajte športne zmogljivosti novega, štirikolesno gnanega člana družine ID.4, ki ima seveda popolnoma električni pogon in se ponaša z velikim dosegom. Novi ID.4 GTX: športen kot GTI, udoben kot SUV in trajnostno zasnovan kot ID.

Novi ID.4 GTX ima številne adute. V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo tri:

Štirikolesni pogon

Štirikolesni pogon za vse, ki radi vozijo športno v domala vsakem vremenu.

Več o štirikolesnem pogonu

Dizajn

Ekskluzivna 20-palčna aluminijasta platišča (serijsko), visokosijajna črna mreža na odprtini za zajemanje zraka, markantna svetlobna grafika v pokončnih usmernikih zraka – tako športen je lahko videz električne mobilnosti.

Več o dizajnu

Zmogljivosti

ID.4 GTX z dvema motorjema pospeši od 0 do 100 km/h v pribl. 6,2 sekunde.

Več o zmogljivostih

Popolna kombinacija električne zmogljivosti in ekskluzivnega dizajna

Tehnologija

Štirikolesni pogon

Edinstven užitek v vožnji z SUV-modelom

Suvereno po vseh poteh: s športnim štirikolesnim pogonom modela ID.4 GTX boste zlahka prispeli do izbranega cilja, saj se moč motorja glede na potrebe porazdeljuje na vsa štiri kolesa. Na neutrjenih terenih ali na spolzki podlagi dobro vlečno silo in izboljšano vodenje zagotavlja ekskluzivni vozni profil Traction1.

Nastavitve voznega profila vam pomagajo v okviru sistemskih omejitev.

Zmogljivosti

Popolnoma električne zmogljivosti

V popolnoma električnem ID.4 GTX užitek v vožnji dobi povsem novo dimenzijo, saj na primer za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 6,2 sekunde. Brez prestavljanja in domala brez pojemka - enostavno speljete in občutite, kako vam dinamika vozila požene kri po žilah. Ker doseg meri do 480 km1, boste zlahka kos vsem vsakodnevnim obveznostim, po želji pa se boste lahko tudi podali iz mestnega vrveža v naravo. Pri tem boste zaradi najvišje hitrosti 180 km/h in odlične dinamike hitro pozabili na vsakodnevne skrbi.

Doseg, ki je bil v skladu z Globalno usklajenim preizkusnim postopkom za lahka vozila (angl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP) izmerjen na preizkusnih valjih s tisto opremsko izvedbo modela ID.4 GTX, ki omogoča najugodnejši doseg. Dejanske vrednosti dosega po kriterijih WLTP lahko odstopajo glede na opremo. Dejanski doseg v praksi odstopa zaradi načina vožnje, hitrosti, uporabe komfortnih/dodatnih porabnikov, zunanje temperature, števila sopotnikov/obteženosti in topografije.

Progresivno krmiljenje in športno podvozje

Zasnovan za užitek v vožnji

ID.4 GTX je sinonim za športnost. To med vožnjo jasno občutite zaradi športnega podvozja s čvrstejšo nastavitvijo vzmeti, blažilnikov in stabilizatorjev ter zaradi progresivnega krmiljenja, ki z izboljšanim odzivanjem krmilnega sistema omogoča izrazito dinamično vodenje vozila. Pri športnem voznem slogu ali na ovinkastih cestah sta tako zagotovljena izrazito neposredno doživljanje vožnje in še večji užitek.

Večja priklopna obremenitev

Bodite kos tudi težjim izzivom

Pri ukvarjanju s hobijem ali pri opravljanju poklica potrebujete veliko opreme? Za ID.4 GTX to ni noben problem, saj je opcijsko lahko opremljen z električno pomično vlečno kljuko, ki je zaradi štirikolesnega pogona primerna za obremenitve do 1.200 kg1. Kadar vlečne kljuke ne potrebujete, jo lahko pospravite nazaj pod odbijač.

 Prikolica z zavorami pri vzponu do 8 %.

MEB – modularna platforma za električna vozila

Nadpovprečna prostornost

Mestni avto, SUV ali 5-sedežnik: modularna platforma za električna vozila (MEB) je osnova za številne modele - tudi za novi ID.4 GTX. Inovativna avtomobilska platforma je posebej prilagojena za električna vozila in z njo je mogoče optimalno izkoristiti možnosti, ki jih ponuja električni pogon. Tako je med drugim izjemno dolga medosna razdalja lahko kombinirana s kratkima previsoma, zaradi česar se ID.4 GTX lahko pohvali z nadpovprečno veliko prostornostjo.

Dizajn

Zunanjost

Ekstremna športnost

Novi ID.4 GTX razkriva, kako osupljiva je lahko električna mobilnost: s futurističnimi 20-palčnimi aluminijastimi platišči, ki jim svojstven pečat daje dizajn GTX, ter z elementi, specifičnimi za modele ID.4 - črno streho, črnimi strešnimi letvami in visokosijajno črno mrežo na odprtini za zajemanje zraka. Letev na strešnem okviru in dekor na C-stebičku sta zasnovana v ekskluzivni antracitni barvi. In še ena posebnost: eleganten svetlobni pas med žarometoma in Volkswagnovim logotipom. O izrazito športnem značaju modela jasno priča napis GTX na sprednjih blatnikih in na zadku z difuzorjem v kovinski galvansko sivi barvi. In vse to je na voljo že serijsko.

Zunanja ambientna osvetlitev

Luči so zdaj tisto, kar je bil doslej krom

Novi ID.4 GTX poskrbi za nepozaben vtis z edinstveno svetlobno grafiko. Še posebej pritegne pozornost eleganten svetlobni pas med dovršenimi matričnimi LED-žarometi in Volkswagnovim logotipom. Pri tem velja, da matrični LED-žarometi zasvetijo in vas tako pozdravijo, ko odklenete svoj ID.4 GTX ali se mu približate. Tudi sprednji odbijač, lakiran z visokosijajnim lakom, ima lastno osvetlitev v pokončnih usmernikih zraka. Osvetljene vratne kljuke in serijske 3D zadnje LED-luči z dinamičnimi smerniki in različnimi animacijami predstavljajo športni dizajn v povsem novi luči. Zasnovo osvetlitve optimalno zaokrožajo integrirane, serijsko osvetljene vratne kljuke.

Barvni koncept zunanjosti

Nedvomno nekaj posebnega

Novi ID.4 GTX vam ponuja številne možnosti, da zablestite s svojo zunanjostjo - že z izbiro najljubše barve. Opcijska kraljevo rdeča je pri ID.4 GTX nedvomno sinonim za športnost, obenem pa ustvarja vez z markantno notranjostjo in rdečimi okrasnimi šivi. Še posebej privlačna posebnost zunanjosti je kontrast, ki ga izbrana barva laka ustvarja s črno streho, črnimi strešnimi letvami ter letvijo na strešnem okviru in C-stebričkom v ekskluzivni sijoče antracitni barvi. 

Notranjost

Ekskluzivno obarvana športnost

Novi ID.4 GTX združuje občutek velike prostornosti s številnimi športnimi detajli. Rdeči okrasni šivi krasijo tako tekstilne sedežne prevleke z dizajnom GTX kot tudi armaturno ploščo in sprednja vrata. So prepoznavni znak nove, športne generacije električne mobilnosti, katere del postanete takoj, ko prestopite vstopno letev in sedete za volan z napisom GTX. Izrazita športnost pri tem signalizira predvsem eno: gremo! 

Ustvarite si svojo sliko o ID.4 GTX

Polnjenje in doseg

Doseg

Popelje vas v prihodnost

Zjutraj se odpeljete v pisarno, pred tem še v fitnes in popoldan po službi kar takoj naprej na izlet ob koncu tedna, pri čemer je vsa prtljaga lepo zložena v prtljažniku. Z ID.4 GTX so tovrstni načrti zlahka uresničljivi1. Na voljo je namreč baterija z neto kapaciteto 77 kWh in realnim dosegom od 340 do 480 km1.

 

Realni doseg modela ID.4 GTX z baterijo z neto kapaciteto 77 kWh in s štirikolesnim pogonom. Dejanski doseg v praksi odstopa zaradi načina vožnje, hitrosti, uporabe komfortnih/dodatnih porabnikov, zunanje temperature, števila sopotnikov/obteženosti in topografije. Kot orientacija za posamezno vozilo služi navedeni razpon dosega, ki ga bo predvidoma v letnem povprečju doseglo 80 % naših strank. Spodnja meja navedenega razpona zajema tudi vožnje pri zmernih hitrostih na avtocestah in vožnje pri nizkih zunanjih temperaturah v zimskem času.

Polnjenje na poti

Polnjenje je lahko povsem preprosto

Odslej lahko pozabite na marsikatero skrb. Povsod po Evropi namreč lahko s storitvijo We Charge dostopate do več kot 300.000 polnilnih točk1, vključno s celotnim omrežjem hitrih polnilnih postaj ponudnika IONITY. Že od 0,00 EUR/mesec vam je na voljo ponudba, s katero se v sklopu storitve We Charge prek aplikacije We Connect ID.2 lahko povežete s polnilnimi postajami in si zagotovite ekskluzivne cenovne ugodnosti3

Več informacij o We Charge

 

Več kot 80 % razpoložljive javne polnilne infrastrukture v Evropi.

2 Za uporabo storitev We Connect potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v We Connect Start. Poleg tega morate prek spleta z družbo Volkswagen AG skleniti ločeno pogodbo za We Connect Start. Po prevzemu vozila imate 90 dni časa, da registrirate svoje vozilo z aplikacijo We Connect ID. in izkoristite celotno obdobje brezplačnih storitev.

Uporabo mobilnih spletnih storitev iz ponudbe We Connect Start omogoča integrirana internetna povezava. Stroške, ki znotraj Evrope nastanejo pri prenosu podatkov, v okviru pokritosti z omrežjem krije Volkswagen AG. Za uporabo brezplačne aplikacije We Connect ID. sta potrebna pametni telefon z ustreznim operacijskim sistemom iOS ali Android ter SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora uporabnik imeti obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem.

Razpoložljivost posameznih storitev, opisanih v paketih, se med državami lahko razlikuje. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb. Podrobnejše informacije lahko dobite na www.connect.volkswagen-we.com ali pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.

3 Ponudba podjetja Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).                   

 

Polnjenje doma

Polnilna postaja pred domačim pragom: ID. Charger

Z našo polnilno postajo ID. Charger1, 2 boste preprosto rešitev za polnjenje imeli kar na domačem dvorišču. Tako boste zjutraj samo še sedli v svoj napolnjeni ID.4 GTX in se podali v nov dan polni energije - avto boste tako rekoč napolnili med spanjem. Polnilna postaja ID. Charger je sicer na voljo v treh različicah, ki se razlikujejo po stopnji povezljivosti in obsegu pametnih funkcij. Po potrebi je mogoč celo dostop do omrežij WLAN in 4G, ID. Charger pa je lahko opremljen tudi z električnim števcem. Inteligentne funkcije postaje je prek storitve We Charge mogoče upravljati v aplikaciji We Connect ID.

Tudi vgradnja je z našo storitvijo namestitve tako preprosta, kot je le mogoče. Ponujamo vam namreč vse - od brezplačnega spletnega predpreverjanja pa do montaže. Skratka: za vse, kar potrebujete, se lahko obrnete neposredno na nas. Seveda pa imate tudi možnost, da za namestitev postaje ID.Charger izberete električarja po lastni izbiri. Želeno različico polnilne postaje ID. Charger in storitev namestitve lahko enostavno naročite prek spleta ali neposredno pri izbranem trgovcu z vozili znamke Volkswagen.

 

Ponudba podjetja Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). 

2 Polnilno postajo ID. Charger je mogoče opcijsko naročiti pri Volkswagnovih modelih z oznako ID. in ni vključena v standardno serijsko opremo.

Udobje

Glasovno upravljanje*/pozdrav

Recite svojemu ID.4 GTX "Hello"

Naj med vožnjo ne odvračajo vaše pozornosti najrazličnejši gumbi in tipke. Ostanite osredotočeni na cesto in npr. radio, opcijski navigacijski sistem ali svoj telefon upravljajte z glasovnimi ukazi*. Recite preprosto "Hello ID." in sistem vas bo razumel.

* glasovno upravljanje v slovenščini ni na voljo.

Doživetje vožnje

Naznanja užitek v vožnji

Odkrijte nov občutek pri vožnji: ko zaženete ID.4 GTX in pomaknete izbirno ročico v položaj D, se oglasi zvočni signal, osvetlitev ID. Light pod vetrobranskim steklom pa vam sporoči, da je vozilo pripravljeno za vožnjo. Elektronsko generiran zvok, ki je bil zasnovan posebej za družino ID., do hitrosti 30 km/h opozarja druge udeležence v prometu, da ste v bližini. Z zmogljivim elektromotorjem vozilo za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 6,2 sekunde. 

Projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti

Inovativna navigacija

V novem ID.4 GTX boste zlahka ohranjali nadzor nad vsem, kar je pomembno. Opcijski projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti projicira pomembne informacije na vetrobransko steklo v voznikovo neposredno vidno polje. Med vodenjem do cilja so zaradi tehnologije obogatene resničnosti navigacijski napotki vidni na cestišču natanko tam, kjer morate peljati naravnosti oz. zaviti. Vožnja je tako lahko še bolj sproščena, vaš pogled pa je lahko ves čas osredotočen na cesto.

Keyless Access

Nov svet udobja

Če je ID.4 GTX opremljen z opcijskim sistemom Keyless Access1, lahko prepozna avtomobilski ključ v vašem žepu in se odklene, ko se z roko približate vratni kljuki. Z opcijsko funkcijo Easy Open & Close zadošča že, da z nogo naredite gib pod zadkom vozila, in električni pokrov prtljažnika se avtomatsko odpre ali zapre. Več kot očitno je torej, da z inovativnimi tehnologijami marsikaj postane lažje.

1 Sistem Keyless Access vam pomaga v okviru sistemskih omejitev.

Panoramsko stekleno strešno okno

Nebeški razgled

Opcijsko panoramsko strešno okno je z veliko stekleno površino, ki se razteza domala prek celotne površine strehe, že samo po sebi pravi magnet za oči. A nekaj vam bo pričaralo še širši nasmeh na obrazu: čudovit razgled proti nebu. Steklo strešnega okna je tonirano, kar v notranjosti vedno zagotavlja prijetno temperaturo. Pred neposrednimi sončnimi žarki se poleg tega lahko zaščitite s senčnim rolojem, ki ga lahko na primer nadvse udobno upravljate z glasovnimi ukazi. Samo rečete "Hello ID., show me the stars" in rolo se odpre.

Izvedba

GTX
Od 59.353,-
GTX
Od 59.353,-

ID.4 GTX

220 kW
(299 KM)
icon-info
power-system-performance
Največja moč elektromotorja (največja uporabna moč)
power-average-big
Največja nazivna moč električnega pogonskega sklopa (največja moč, ki jo je mogoče priklicati za največ 30 sekund)
power-average-big
77 kW
(105 KM)
Avtomatski menjalnik
Elektro
Poraba električne energije: 17,6 kWh/100km
Emisije CO₂: 0 g/km
  • Kapaciteta baterije 77 kWh
  • Doseg (po WLTP) do 480 km
  • Aluminijasta platišča Ystad 20"
  • Ambientna osvetlitev, 30 barvna
  • Dvomotorni štirikolesni pogon
  • Matrični LED žarometi
  • Navigacijski sistem Discover Pro
  • Odbijača v športnem dizajnu
  • Usnjen večfunkcijski volan, ogrevan in občutljiv na dotik
Konfiguriraj

Več informacij o ID.4 GTX

ID.4 GTX navduši s svojim inteligentnim, športnim videzom – voznika, sovoznika in gledalce.

ID.4 funkcije

IQ.DRIVE

Radio in navigacija

Nazaj na pregled

Povezljivost

Nazaj na pregled

Aplikacija We Connect ID. 

Aplikacija We Connect ID. poveže izbrani Volkswagnov model ID. z vašim pametnim telefonom. Med drugim vključuje praktične funkcije za upravljanje na daljavo in storitve We Charge. Tako imate vedno dostop do svojega ID. in lahko na primer preverite napolnjenost baterije, zaženete vnaprejšnje klimatiziranje ali poiščete proste polnilne postaje v bližini. Povsem preprosto in udobno s konico prsta.

Prenesi iz spletne trgovine Apple App Store

Prenesi iz spletne trgovine Google Play 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen