VW Golf: ACC in Front Assist

Kot voznik imate v cestnem prometu zagotovo prijetnejši občutek, če ohranjate zadostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Pri tem vam pomaga sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (serijsko od izvedbe Comfortline naprej).

ACC meri oddaljenost in hitrost spredaj vozečih vozil. V kolonah in zastojih v kombinaciji z opcijskim menjalnikom DSG zavira vozilo do zaustavitve in kmalu zatem tudi avtomatsko znova spelje. Nastavljeno razdaljo do spredaj vozečega vozila lahko - v okviru sistemskih omejitev - ohranja do hitrosti 210 km/h.

Včasih se zgodi kaj nepredvidljivega in potrebno je zaviranje v sili. V takšnih situacijah vam lahko pomaga serijski sistem za nadzor prometa Front Assist. Če v okviru sistemskih omejitev zazna kritično zmanjšanje razdalje do spredaj vozečega vozila, vas nemudoma opozori na nevarnost. V posebej kritičnih situacijah vam lahko pomaga pri zaviranju in celo avtomatsko zavira, da zmanjša naletno hitrost.

Mestna funkcija zaviranja v sili zagotavlja podporo pri nizkih hitrostih v mestnem prometu. Funkcija zaznavanja pešcev lahko v okviru sistemskih omejitev zazna pešca, ko ta nepričakovano stopi na cestišče. Asistenčni sistem vas opozori, vam pomaga pri zaviranju ali avtomatsko zavira - vedno v okviru sistemskih omejitev. S tem v idealnem primeru popolnoma prepreči trčenje ali vsaj omili njegove posledice.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.volkswagen.si

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke. S klikom na ‘Sprejmi’ potrjujete, da se strinjate z uporabo piškotkov.
Sprejmi in nadaljuj
Zapri meni
Zapri

Tako vsestranski kot le malokateri avto. Golf.