VW Golf R:

Dynamic Light Assist

 

So vas že kdaj zaslepile dolge luči vozila na nasprotnem voznem pasu? Oči so v tej situaciji izpostavljene ekstremnemu prehodu s temnega na osvetljeno vidno polje, zato kratek čas ne morete jasno videti, kaj se dogaja na cesti pred vami. Z opcijskim sistemom za dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist vam ni več treba nenehno preklapljati med dolgimi in zasenčenimi lučmi. Sistem v popolni temi in od hitrosti 60 km/h naprej avtomatsko vključi dolge luči in jih ob zaznavi vozila na nasprotnem voznem pasu v okviru sistemskih omejitev delno zasenči. Tako imate lahko ves čas vključene dolge luči in osvetlitev cestišča je vedno optimalna.

To omogoča kamera v predelu notranjega vzvratnega ogledala. Kamera zaznava vozila, ki vozijo spredaj in po nasprotnem voznem pasu, ter informacije pošilja sistemu. Ta nato na ustreznem mestu zasenči svetlobni snop dolgih luči.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in  tukaj.

Zapri
Zapri meni
Zapri

Ko tehnika ni le sinonim za napredek, temveč tudi za hitrost. Golf R

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen