Golf GTI Performance vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali odpeljati s parkirnega mesta.

Če vozila, ki se vam približuje od zadaj, v zunanjih ogledalih ter v notranjem vzvratnem ogledalu ne vidite, potem se nahaja v mrtvem kotu in predstavlja tveganje za nezgodo. Pri menjavi voznega pasu si lahko pomagate s preizkušenim bočnim pogledom, za varnost pa odslej dodatno skrbi še opcijski senzor za mrtvi kot. Ta vas že od hitrosti 15 km/h naprej lahko opozori na nevarnost z vklopom LED-lučke v zunanjem ogledalu vašega Golfa GTI Performance. Če kljub opozorilu vključite smernike, lučka zasveti z večjo svetilnostjo in začne utripati hitreje, s čimer jasno sporoča, da je sistem v mrtvem kotu zaznal vozilo.

V kombinaciji z asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist lahko senzor za mrtvi kot v okviru sistemskih omejitev pri menjavi voznega pasu opozori na nevarnost trčenja celo s korekturnim posegom v krmiljenje.

Asistenca za odparkiranje vam v okviru sistemskih omejitev pomaga pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta. S senzorji v zadnjem odbijaču nadzoruje prečni promet za vozilom. Če zazna, da se vam s strani približuje drugo vozilo, kolesar ali pešec, vas na nevarnost trčenja opozori z zvočnim signalom in prikazom na zaslonu infotainment sistema. Seveda se lahko zgodi, da se ne odzovete pravočasno. V tem primeru lahko sistem z zaviranjem omili možne posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in  tukaj.

Zapri
Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Zapri meni
Zapri

Golf GTI Performance

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen