Da nikdar več ne boste imeli občutka, da ste obtičali na mestu.

Opcijska asistenca za zastoje uporablja preizkušene funkcije, kot sta sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) in asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist, s katerimi v gostem prometu omogoča udobno vožnjo za spredaj vozečim vozilom. Golf GTI Performance pri tem v okviru sistemskih omejitev samodejno dodaja plin in zavira. Hkrati sistem ohranja vozilo na voznem pasu.


Opcijska asistenca Emergency Assist se avtomatsko aktivira, če ne zazna voznikove aktivnosti in če se voznik kljub opozorilu ne odzove. V tem primeru sistem skuša z zavornimi sunki, zvočnimi opozorili, opozorilnimi utripalkami in "slalomiranjem" po voznem pasu izzvati odziv voznika. Hkrati s tem na kritično situacijo opozori sopotnike in druge udeležence v prometu. Če voznik še vedno ne prevzame krmiljenja vozila, sistem nadzorovano zavira vozilo do zaustavitve. Na ta način lahko v okviru sistemskih omejitev prepreči nezgodo.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in  tukaj.

Zapri
Zapri meni
Zapri

Golf GTI Performance

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen