VW Golf GTI: ACC & Front Assist

 

Kot voznik imate v cestnem prometu zagotovo prijetnejši občutek, če ohranjate zadostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Pri tem vam pomaga serijski sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC).

ACC meri oddaljenost in hitrost spredaj vozečih vozil. V kolonah in zastojih v kombinaciji z opcijskim menjalnikom DSG zavira vozilo do zaustavitve in kmalu zatem tudi avtomatsko znova spelje. Razdaljo do spredaj vozečega vozila lahko - v okviru sistemskih omejitev - ohranja do hitrosti 210 km/h.

 

Kako deluje

Včasih se zgodi kaj nepredvidljivega in potrebno je zaviranje v sili. V tovrstnih situacijah vam lahko pomaga serijski sistem za nadzor prometa Front Assist. Če ta v okviru sistemskih omejitev zazna kritično zmanjšanje razdalje do spredaj vozečega vozila, vas nemudoma opozori na nevarnost. V posebej kritičnih situacijah vam lahko pomaga pri zaviranju in celo zavira avtomatsko, da zmanjša naletno hitrost.

Mestna funkcija zaviranja v sili zagotavlja podporo pri nizkih hitrostih v mestnem prometu. Funkcija za zaznavanje pešcev lahko v okviru sistemskih omejitev zazna pešca, ko ta nepričakovano stopi na cestišče. Asistenčni sistem vas opozori, vam pomaga pri zaviranju ali zavira avtomatsko - vedno v okviru sistemskih omejitev. S tem v idealnem primeru prepreči trčenje ali pa vsaj omili njegove posledice.

 

Kako deluje

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Golf GTI Moč, ki pospeši utrip srca.