VW Golf Variant GTD: Senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje

 

Če vozila, ki se vam približuje od zadaj, v zunanjih ogledalih ter v notranjem vzvratnem ogledalu ne vidite, potem se nahaja v mrtvem kotu, ki je strah in trepet mnogih voznikov. Pri menjavi voznega pasu si lahko pomagate s preizkušenim bočnim pogledom, za varnost pa odslej dodatno skrbi še opcijski senzor za mrtvi kot. Ta vas že od hitrosti 15 km/h naprej lahko opozori na nevarnost z vklopom LED-lučke v zunanjem ogledalu vašega Golfa. Če kljub temu vključite smernike, lučka zasveti z večjo svetilnostjo in začne utripati.

V kombinaciji z asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist lahko senzor za mrtvi kot v okviru sistemskih omejitev pri menjavi voznega pasu opozori na nevarnost trčenja celo s korekturnim posegom v krmiljenje.

Asistenca za odparkiranje vam v okviru sistemskih omejitev pomaga pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta. S senzorji v zadnjem odbijaču nadzoruje prečni promet za vozilom. Če zazna, da se vam s strani približuje drugo vozilo, kolesar ali pešec, vas na nevarnost trčenja opozori z zvočnim signalom in prikazom na zaslonu multimedijskega sistema. Seveda se lahko zgodi, da se ne odzovete pravočasno. V tem primeru lahko sistem z zaviranjem omili možne posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

 

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Golf Variant GTD Suverena moč na cesti.