Golf Sportsvan se prilagaja vašemu načinu vožnje.

Izbira voznega profila.

Vožnja z Golfom Sportsvan je hkrati dinamična in gospodarna. Morda si kljub temu včasih želite, da bi se vaše vozilo obnašalo še bolj športno? Ali da bi bila vožnja še bolj varčna? Z opcijskim sistemom za izbiro voznega profila se o tem lahko odločate glede na situacijo in individualne želje. S pritiskom na tipko ali na zaslon vgrajenega multimedijskega sistema preprosto izberete želeni profil. Pogon, krmiljenje in prestavne točke (pri menjalniku z dvojno sklopko DSG) se nato avtomatsko prilagodijo izbrani nastavitvi.

Vozni profil ECO vam na primer pomaga voziti okolju prijazno in varčno. V ta namen med drugim prilagodi zmogljivost motorja in aktivira sistem start-stop (če je ta izključen). Poleg tega preklopi na varčno uravnavanje klimatske naprave in toplotnega managementa. Če je vozilo opremljeno z menjalnikom z dvojno sklopko DSG, nastavi prestavne točke na zgodnejše prestavljanje in, kadarkoli je mogoče, aktivira t. i. funkcijo jadranja, ki pomembno prispeva k varčevanju z energijo.

Seveda lahko uživate tudi v klasičnem, uravnoteženem udobju - enostavno izberete profil NORMAL. Imate radi športno vožnjo ali pa obožujete izzive, ki jih prinašajo ovinkaste ceste? Potem je profil SPORT kot ustvarjen za vas. Še posebej prilagodljiv je profil INDIVIDUAL: pri njem lahko posamezne nastavitve kombinirate povsem po lastnih željah in celo shranite izbrane nastavitve za ogrevanje, klimatsko napravo in žaromete.

 

Izbira voznega profila ni na voljo za vse motorje. V primeru vprašanj poiščite odgovor v konfiguratorju ali se obrnite na izbranega partnerja Volkswagen.

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Golf Sportsvan.