Več svobode pri vožnji, več varnosti v nepričakovanih situacijah.

Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) s sistemom Front Assist.

Kot voznik imate v cestnem prometu zagotovo prijetnejši občutek, če ohranjate zadostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Pri tem vam v okviru sistemskih omejitev pomaga sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), ki je na voljo od izvedbe Comfortline naprej.

ACC meri oddaljenost in hitrost spredaj vozečih vozil. V kolonah in zastojih v kombinaciji z opcijskim menjalnikom DSG zavira vozilo do zaustavitve in kmalu zatem tudi avtomatsko znova spelje. Razdaljo do spredaj vozečega vozila lahko - v okviru sistemskih omejitev - ohranja do hitrosti 210 km/h.

Včasih se zgodi kaj nepredvidljivega in potrebno je zaviranje v sili. V takšnih situacijah vam lahko pomaga serijski sistem za nadzor prometa Front Assist. Če v okviru sistemskih omejitev zazna kritično zmanjšanje razdalje do spredaj vozečega vozila, vas nemudoma opozori na nevarnost. V posebej kritičnih situacijah vam lahko pomaga pri zaviranju in celo avtomatsko zavira, da zmanjša naletno hitrost.

Mestna funkcija zaviranja v sili zagotavlja podporo pri nizkih hitrostih v mestnem prometu. Funkcija zaznavanja pešcev lahko v okviru sistemskih omejitev zazna pešca, ko ta nepričakovano stopi na cestišče. Asistenčni sistem vas opozori, vam pomaga pri zaviranju ali avtomatsko zavira - vedno v okviru sistemskih omejitev. S tem v idealnem primeru popolnoma prepreči trčenje ali pa vsaj omili njegove posledice.

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Golf Sportsvan.