Meni
Zapri meni
Zapri

Mobilna ikona postaja digitalna ikona

Golf se predstavlja. In postavlja nova merila na področju digitalizacije na cesti. Inteligentni asistenčni sistemi vsako vožnjo spremenijo v udobno in sproščeno izkušnjo. Vse to v kombinaciji s značilnim doživetjem Golfa.

Golf - eno generacijo bolj udoben, inteligentnejši in bolj povezan.

Golf ima veliko odlik. Tukaj vam predstavljamo tri:

Digitalna armaturna plošča Innovision Cockpit

Vse je popolnoma prilagojeno vam

IQ.LIGHT

IQ.LIGHT. Pametne luči.

IQ.DRIVE: Car2X

Lahko prepozna, kaj bi se lahko zgodilo: Car2X

Ustvarite si svojo sliko o Golfu

Digitalno udobje

Digitalna armaturna plošča Innovision Cockpit

Vse je popolnoma prilagojeno vam

Vaš Golf vas prepozna - ter glede na opremo popolnoma avtomatsko aktivira vaš osebni vozniški profil:* od nastavitve sedeža in osvetlitve do nastavitev klimatske naprave za prijetno počutje. Priljubljene nastavitve lahko preprosto vnesete v opcijski armaturni plošči Innovision Cockpit: s 25,4-centimetrskim (10-palčnim) digitalnim kombiniranim instrumentom v kombinaciji s 25,4-centimetrskim (10-palčnim) navigacijskim sistemom Discover Pro. V digitalnem kombiniranem instrumentu lahko poleg klasičnih vsebin, kot so merilnik števila vrtljajev, merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov, prikažete tudi druge uporabne podatke. Tako lahko celotna površina na primer prikazuje navigacijski zemljevid.
Velikanski zaslon navigacijskega sistema Discover Media ali Discover Pro se uporablja za prikaz številnih funkcij s privlačnimi grafikami in animacijami, podobnimi tistim na vašem pametnem telefonu. Začetni zaslon lahko po svoje oblikujete s fotografijami in najljubšimi funkcijami.
 

* Potem ko ste ustvarili svoj Volkswagen ID in se prvič prijavili.

Digitalni kombinirani instrument

Futuristična prihodnost

Digitalni kombinirani instrument vam na serijskem visokoločljivostnem barvnem zaslonu v velikosti 25,4 cm (10 palcev) prikazuje vsebine, ki so pomembne prav vam: glede na svoje zamisli lahko individualno izbirate npr. klasične vsebine, kot so merilnik števila vrtljajev, merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov, si aktivirate optični prikaz svojih asistenčnih sistemov ali pa se odločite za kombinacijo navigacijskega zemljevida in prikaza medijev - prav vse pa se ponaša s privlačnimi grafikami in animacijami.

Glasovno upravljanje*

Čaka na vaš ukaz: glasovno upravljanje

Z intuitivnim opcijskim glasovnim upravljanjem* lahko s svojim glasom upravljate radio, telefon, klimatsko napravo in navigacijski sistem v svojem Golfu. Z glasovnimi ukazi lahko izberete pravo radijsko postajo, ustrezen vnos v telefonskem imeniku ali pokličete želeno telefonsko številko. S storitvijo Spletno glasovno upravljanje iz sklopa We Connect Plus pa vas bo vaš Golf razumel še bolje. Na spletu na primer izberite svojo najljubšo glasbo ali popolnoma intuitivno upravljajte vnos cilja v navigacijski sistem.

*Glasovno upravljanje ni na voljo v slovenskem jeziku.
 
 

Projicirni sistem

Pogled ostaja usmerjen na cesto

Najpomembnejše informacije v vidnem polju in dober pogled na cesto - to je velika prednost opcijskega projicirnega sistema v Golfu. Vetrobransko steklo postane projekcijska površina, na kateri so prikazani hitrost, obvestila asistenčnih sistemov ali navigacijski napotki. Projekcija je jasno vidna, celo ko vetrobransko steklo osvetlijo luči nasproti vozečih vozi. Če pa prikaza ne potrebujete več, lahko sistem kadar koli izključite.

Dizajn

Zunanjost

Vidno dinamičen. Pravi Golf.

Golf z dinamičnim dizajnom - globoko navzdol podaljšan sprednji del z ozkimi matričnimi LED-žarometi s štirimi lučmi ter novo oblikovani Volkswagnov znak. Vse je usklajeno dosledno skladno in harmonično - tako kot je že od nekdaj običajno za Golf. Tudi na novem zadku prevladujejo ozke zadnje luči, med katere je umeščen novi logotip in ravno oblikovani napis Golf. Izpušni cevi se neopazno zaključujeta pod privlačnim zadnjim difuzorjem.

Zasnova luči

LED žarometi v novi luči

Golf je serijsko opremljen z glavnimi LED-žarometi, ki so vidno dinamični in se raztezajo navzdol v podaljšani sprednji del, na straneh pa v blatnika. Serijski sta tudi integrirani sprednji meglenki. Sprednje luči so še vedno zasnovane v videzu štirih oči. Tudi na zadku je zapovedana skladnost - ob pogledu od zadaj vidno prevladujejo ozki LED-žarometi. Opcijsko je mogoče izbrati matrične LED-žaromete IQ.LIGHT z dinamičnim uravnavanjem dolgih luči Dynamic Light Assist, ki porazdelitev svetlobe samodejno prilagajajo prometni situaciji.

Opomba:
Model R-Line in opcijska osvetljena lamela na mreži hladilnika bosta na voljo pozneje. Več informacij o ponudbi lahko dobite pri partnerjih Volkswagen.

Platišča

Ponudba platišč za model Golf – pustite se zapeljati

S katero kombinacijo platišč in pnevmatik je Golf videti najbolje, je stvar okusa. A prepričani smo, da se boste pravilno odločili.

Notranjost

Sanjska digitalizacija notranjosti

V notranjosti izrazito izstopa popolnoma digitalizirana armaturna plošča z obširnim zaslonskim okoljem, ki ga sestavljata 25,4-centimetrski (10-palčni) digitalni kombinirani instrument in 20,9-centimetrski (8,25-palčni)* zaslon radijskega sistema Composition Media, občutljiv na dotik. Inovativno upravljanje na dotik omogoča bistveno manjše število stikal, gumbov in regulatorjev. Ambientna osvetlitev, ki opcijsko omogoča 32 različnih barvnih odtenkov, ustvari svetlobno vzdušje po meri uporabnika. Kljub vsem digitalnim novostim pa vozilo seveda ohranja vtis pravega Golfa.

* Opcijsko na voljo tudi s 25,4-centimetrskim (10-palčnim) zaslonom na dotik pri sistemih Ready 2 Discover in Discover Media. V kombinaciji s sistemom Discover Pro pa se spremeni v armaturno ploščo Innovision Cockpit.

Ambientna osvetlitev

Takoj se vam bo posvetilo: s prijetnimi barvami je vožnja bolj sproščena

Naj vaš Golf dobi izrazitejšo osebno noto. To vam bo uspelo z notranjostjo, ki nežno zasije v 10 različnih barvah, opcijsko pa kar v 30 različnih barvnih različicah. Če želite hladnejše ali toplejše barvno vzdušje pri vožnji po osvetljeni prestolnici ali ponoči pri vožnji po temni regionalni cesti - pri prav vsaki vožnji lahko sebi in svojim sopotnikom pričarate drugačno, primerno vzdušje. 

IQ.DRIVE

Car2X

Lahko prepozna, kaj bi se lahko zgodilo: Car2X

Vozila, ki v cestnem prometu komunicirajo med seboj, lahko izboljšajo varnost na cestah, poskrbijo za manj zastojev in opozarjajo pred lokalnimi nevarnostmi. Serijski sistem za opozarjanje na lokalne nevarnosti vozniku pomaga z uporabnimi informacijami, tako da ga na primer opozarja na gradbišča ali intervencijska vozila. Komunikacija poteka s tehnologijo Car2X prek omrežja WLAN (pWLAN).
Opcijsko avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) s tehnologijo Car2X vozniku nudi obilico uporabnih informacij in lahko v sili aktivno poseže v vožnjo - na primer na koncu zastoja. Vse omogoča stalna izmenjava podatkov prek omrežja WLAN (pWLAN).

Travel Assist

Za vas ohranja smer vožnje, druge pa na primerni razdalji.

Z opcijskim sistemom Travel Assist boste pridobili izjemno uporabno asistenco. S pritiskom na gumb je z njim namreč poskrbljeno za udobje vožnje* na najvišji ravni, saj vam pomaga pri monotonih in utrujajočih voznih situacijah:

  • Predvsem na avtocestah in dobro urejenih regionalnih cestah lahko sistem Travel Assist za vas uravnava smer in hitrost vožnje ter upošteva razdaljo do spredaj vozečega vozila.
  • V kombinaciji z menjalnikom z dvojno sklopko DSG omogoča sproščeno vožnjo v zastojih in gostem prometu.
     

* V okviru sistemskih omejitev, poleg tega mora biti voznik vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno.

ACC

Vzdržuje razdaljo in skrbi za ustrezno hitrost.

Z opcijskim sistemom za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) lahko vozilo med vožnjo samodejno ohranja nastavljeno najvišjo hitrost* in razdaljo do spredaj vozečega vozila. V kombinaciji z opcijskim navigacijskim sistemom prediktivni tempomat zagotavlja dodatno pomoč sistemu ACC pri uravnavanju hitrosti in vožnji skozi ovinke. Sistem lahko s samodejnim nastavljanjem veljavnih hitrostnih omejitev prepreči, da bi nehote prekoračili dovoljeno hitrost.** Poleg tega na osnovi podatkov o poti iz navigacijskega sistema prilagaja hitrost ovinkom, križiščem (odcepom) in krožiščem.**

* Do hitrosti 210 km/h.  ** V okviru sistemskih omejitev.

Še več informacij o Golfu:

Golf ponovno zaznamuje celo generacijo vozil. Z digitalnimi inovacijami, dinamičnim dizajnom in občutnim udobjem pri upravljanju.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.