Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Električna mobilnost na praktičnem preizkusu.


Katere prednosti ima električna mobilnost? Ali je električni avtomobil primeren za družino? Pet oseb je naredilo preizkus in poroča o svojih izkušnjah z dosegom, tihim delovanjem, učinkovitostjo in o novem doživetju vožnje.  

VW e-up! - velik v kategorijah prostor in moč.

Claire Ewert se je takoj navdušila nad modelom e-up!. Komercialistka je bila še posebej navdušena nad poskočnostjo avtomobila. 32-letnica vozi e-up! vsak dan - z njim se vozi po nakupih, v prostem času ali službeno pa ga uporablja za dostavo. S Volkswagnom e-up! strankam dostavlja kovinsko embalažo. Zato je še posebej pomembno, da e-up! hitro pospeši in da je v prtljažniku dovolj prostora za dostavo. Zanjo je njen mali avto največji in prijatelji ji pri tem samo prikimavajo: "Vedno se moram kam peljati ter pokazati in predstaviti avto. Vsak bi rad sedel vanj sedel in ga vozil. Doživetje vožnje je nepopisno. Volkswagen e-up! takoj vzbudi občutek domačnosti."

Claire Ewert in njen e-up!

Claire Ewert razloži, kako ji e-up! pomaga pri opravljanju vsakodnevnih obveznosti.

Začnite predvajati videoposnetek

Vse na dosegu. 

Michel Kreppold je veliko na poti, zato je zanj električna mobilnost pomembna. 39-letnik se dnevno vozi na delovno mesto, oddaljeno 120 km - enostavno in udobno s svojim e-Golfom. Električnega avtomobila ne odlikuje le udoben doseg, ampak tudi enostavna možnost polnjenja na poti v službo. Ker z družino prevozijo veliko kilometrov na poti v službo in v prostem času, se jim električni avtomobil splača.

Michel Kreppold pravi, da je e-Golf odlična pridobitev za vso družino - z vsem udobjem, ki smo ga vajeni pri Golfu. "VW e-Golf je odličen družinski avto, optimalen za majhno družino. Električna mobilnost se mi zdi zelo pomembna, saj je naša prihodnost.

 

 

Michel Kreppold prikaže, kako enostavna je vožnja z e-Golfom.

Začnite predvajati videoposnetek

Napolnite doma in uživajte v neodvisnosti.

Družina Kavemann živi po načelu električne mobilnosti. S svojim lastnim fotovoltaičnim sistemom proizvaja elektriko, s katero nato prek domače polnilne postaje polni svoj e-up!. 50-letnemu Ingu Kavemannu je bilo pri nabavi fotovoltaičnega sistema pomembno predvsem samozadostno proizvajanje elektrike in samostojno polnjenje njihovega e-up!. Zaradi tega je skupaj z družino neodvisen in to neodvisnost želi ohraniti, prav tako pa s tem podpira alternativne vire energije. 

Od tihe, sproščene vožnje do varovanja okolja - družino je prepričal njihov udobni, tihi malček. Sin Luca pravi, da je e-up! "super kul".

Družina Kavemann pripoveduje, kako proizvajajo lastno elektriko za polnjenje njihovega e-up!.

Začnite predvajati videoposnetek
VW e-Golf na regionalni cesti
Claire Ewert zelo rada vozi poskočni e-up!

Za družino Kreppold je e-Golf idealno vozilo
VW e-Golf na cesti vzdolž kanala

Službeno vozilo z eko subvencijo. 

Hibridno ali električno službeno vozilo? Dr. Alfons Roerkohl si lahko predstavlja, da bi zaposlenim poleg Passata GTE ponudil tudi druga hibridna ali električna vozila. Poleg skoraj neslišne vožnje cenijo predvsem prostornost hibrida. Direktorjev glavni argument za nakup drugih hibridnih službenih vozil pa je zmanjšanje obremenitve okolja. In tudi svoboda izbire pogona: "Pri hibridnem vozilu se lahko sami odločimo, ali želimo voziti z električnim pogonom ali bencinskim motorjem."

S hibridnim službenim vozilom Dr. Roerkohl prispeva k varovanju okolja.

Začnite predvajati videoposnetek

VW e-Golf z lastno polnilno postajo. Vedno poln energije.

Alexander Weber, ki izvaja pomoč na cesti, in njegova žena vozita e-Golf. Pri električnem avtomobilu jima je najbolj všeč to, da ga ponoči lahko udobno napolnita na domači polnilni postaji in se naslednji dan takoj odpeljeta. Odločilen pa je še en dejavnik: "Sploh nisem pričakoval tako nizkih stroškov električne energije."

Družino Weber pa e-Golf navdušuje s še eno lastnostjo: zelo je tih. Obožujejo tiho drsenje vozila po cesti - občutek je podoben kot pri letenju. Za družino Weber je bila odločitev za električni avto vsekakor pozitivna. Našli so popoln družinski avto - e-Golf, v katerem se počutijo dobro in varno. 

Glavni argumenti Alexandra Webra za e-Golf? Udobno polnjenje doma in manjši stroški.

Začnite predvajati videoposnetek

Vas zanima več?

e-up!: skupna poraba elektrike v kWh/100 km: 11,7; emisija CO₂: 0 g/km. 

e-Golf: skupna poraba elektrike v kWh/100 km: 12,7; emisija CO₂: 0 g/km. 

Passat GTE: kombinirana poraba goriva v l/100 km: 1,8 ‐ 1,7; skupna poraba elektrike v kWh/100 km: 13,7 ‐ 13,2; emisija CO₂ vg/km: 40 ‐ 38.