Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Skupaj za učinkovitejše varstvo podnebja


Podnebne spremembe so eden izmed največjih izzivov današnjega časa. Da bi skupaj dosegli cilje pariškega podnebnega sporazuma, moramo znižati tudi emisije CO2 v prometnem sektorju.

Seveda želimo biti kos tej odgovornosti. Volkswagen namerava elektrificirati celotno modelsko paleto in vlaga v celovit pristop: omogočil bo mobilnost, ki v prihodnosti ne bo samo električna, ampak tudi trajnostno naravnana.

Na poti k podnebno nevtralni mobilnosti

Električni avto je izredno energijsko učinkovit. Ali ste vedeli, da lahko z enako količino energije premaga trikrat do štirikrat večjo razdaljo kot avtomobil, opremljen z motorjem z notranjim zgorevanjem? Na poti k trajnostni mobilnosti pa vendarle vedno znova naletimo na nove izzive, ki jim želimo biti kos skupaj z vami.

Po eni strani je za izdelavo električnega avtomobila, še posebej baterije, potrebne več energije kot za izdelavo avtomobila z bencinskim ali dizelskim motorjem. Po drugi strani pa je potencialni prihranek v fazi uporabe odvisen od elektrike, s katero polnite svoje električno vozilo.

Zemljevid, primerjava dosega avtomobila z motorjem z notranjim zgorevanjem in električnega vozila

Da dodatna potreba po energiji pri izdelavi električnega avtomobila ne bi pomenila večjega ogljičnega odtisa pri predaji vozila, želimo kot prvi proizvajalec doseči, da bi bil naš novi velikoserijski električni model ID.3 ob predaji kupcu podnebno nevtralen. Tako vam bo že na samem začetku zagotovljena mobilnost z boljšo bilanco CO2.

Kako varujemo podnebje

V celotnem življenjskem ciklu električnega avtomobila nastajajo emisije.
Da bi jih dolgoročno zmanjšali, sledimo naslednjemu načelu:

Najprej preprečevanje,
nato zmanjševanje in
na koncu kompenziranje emisij,
ki se jim ne da izogniti -
s projekti za varstvo podnebja na drugi strani.

Naš celovit pristop se začne z ukrepi za povečanje energijske učinkovitosti in z uporabo ekološko pridobljene elektrike v tovarni v Zwickauu. Poleg tega morajo tudi naši dobavitelji uporabljati ekološko pridobljeno elektriko pri izdelavi baterijskih celic.

Delež emisij, ki nastajajo v fazi proizvodnje in ki jih kratkoročno ni mogoče preprečiti, zmanjšujemo korak za korakom in ga trenutno še kompenziramo s certificiranimi projekti za varstvo podnebja. Tako bomo lahko dosegli naš cilj in vam predali vaš ID.3 z nevtralno podnebno bilanco.

Da boste tudi v času uporabe električnega vozila lahko podnebno nevtralni, vam ponujamo različne možnosti za polnjenje z ekološko pridobljeno elektriko - doma, v mestu in povsod vmes.