Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Izziv sprejet (Challenge AcceptID)

ID.R

Pusti vtis. Brez sledi.


Volkswagen ID. R predstavlja napredno električno mobilnost in njen brezkompromisen potencial na področju učinkovitosti. Leta 2018 je te zahtevne standarde izpolnila brezemisijska dirka na legendarni gorski dirki Pikes Peak, na kateri je bil s Volkswagnom ID. R dosežen nov rekord.

Vendar pa to ni vse. Postavljen je tudi nov hitrostni rekord električnih vozil na najzahtevnejši dirkalni stezi na svetu: 20.8 kilomterov dolgi Nürburgring-Nordschleife. S časom 6:05,336 minut je bil Volkswagnov voznik, Romain Dumas, za 40,56 sekund hitrejši od predhodnega rekorderja, Petra Dumbrecka.

Tovrstni uspehi so najboljši dokaz, da je možno pustiti vtis prez sledi. #challengeacceptID

 

(Video vsebina je na voljo samo v angleškem jeziku.)

Začnite predvajati videoposnetek

Dirka s časom. Za prihodnost. 


Vendar pa najpomembnejša vloga modela Volkswagen ID. R ni rušenje rekordov na najtežjih svetovnih dirkalnih stezah. Največji izziv je postati vzormed vozili in postati vozilo, ki narekuje tempo razvoja celotne generacije električnih vozil.

Bodi korak pred drugimi. Razmišljaj najdlje.

Ko želiš podirati rekorde, ne potrebuješ zgolj najhitrejšega vozila. Potrebuješ tehnološki razvoj, ki napreduje še hitreje. Tehnološke rešitve za avtomobile za množice so vedno izvirale iz športno-dirkalnega sveta. Na visoko dinamičnem področju električne mobilnosti to še bolj drži. Vsak kilometer, ki ga prevozi ID. R, postavlja standarde za druge ID. modele.

Kako daleč se lahko pripeljem?

Dejstva namesto predsodkov

Vizije sedanjosti

Revolucija namesto evolucije: novi ID.3 1ST

Pripravljen, ko ste pripravljeni vi. ID. Crozz

Povsod doma: ID. Buzz

1) Vozilo ni v prodaji in zato ni predmet direktive 1999/94/ES.