Polnjenje. e-Vozila lahko napolnite doma na običajni gospodinjski električni vtičnici ** ali na domači polnilni postaji. Kadar ste na poti, jih lahko napolnite na javnih polnilnih postajah z izmeničnim tokom ali – kadar potrebujete hiter postopek polnjenja – na polnilnih postajah z enosmernim tokom.

Električna vtičnica.

Polnilni servis v lastnem domu: električne avtomobile lahko polnite na čisto običajnih, tehnično brezhibnih, standardnih električnih vtičnicah. 

Domača polnilna postaja.

Visokozmogljiva vtičnica na domači lokaciji: z domačo polnilno postajo lahko čas polnjenja vašega vozila z ustreznim polnilnim kablom skrajšate.

Javna polnilna postaja za polnjenje z izmeničnim tokom.

Svoje vozilo lahko seveda napolnite tudi na javnem prostoru. Z lastnim polnilnim kablom boste to na posebnih javnih polnilnih postajah za polnjenje z izmeničnim tokom opravili izredno hitro.

Javna polnilna postaja za polnjenje z enosmernim tokom.

Na tako imenovanih javnih polnilnih postajah CCS (kratica za: Combined Charging System oz. kombinirani sistem polnjenja) lahko polnite z enosmernim tokom. Ker je pri polnjenju z enosmernim tokom mogoče doseči višje jakosti toka, se baterija napolni občutno hitreje.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na nekaterih slikah je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo.

* Navedene vrednosti so bile izmerjene skladno s predpisanimi merilnimi postopki. Podatki se ne navezujejo na eno samo vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni zgolj primerjavi med različnimi tipi vozil. Na določanje porabe goriva oz. električne energije ter na določanje emisij CO2 posameznega vozila poleg njegove učinkovitosti porabe goriva/energije baterije vplivajo tudi način vožnje in drugi netehnični dejavniki (npr. zunanji pogoji). 

Vozila znamke Volkswagen so serijsko opremljena z letnimi pnevmatikami.   Za podrobnejše informacije se obrnite na izbranega partnerja znamke Volkswagen.

Dodatna in dopolnilna oprema (montažni deli, širše pnevmatike itd.) lahko spremenita relevantne parametre vozila, kot so npr. masa, kotalni upor in aerodinamika, ter poleg vremenskih pogojev in prometnih razmer vplivata na porabo goriva in vozne zmogljivosti. Poraba goriva in emisije CO2 so navedene v razponu, saj so odvisne od izbrane velikosti pnevmatik in od izbrane dodatne opreme.

Opomba, skladna s trenutno veljavno različico Direktive 1999/94/ES: podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.volkswagen.si.         
 
** Pod pogojem, da ima ta električna naprava zaščitno stikalo za okvarni tok.

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

e-Services