Meni
Zapri meni
Zapri

Tehnologija prihodnosti, ki jo lahko otipate Električna mobilnost na praktičnem preizkusu.

Tehnologija prihodnosti, ki jo lahko otipate Električna mobilnost na praktičnem preizkusu.

Katere prednosti pravzaprav ima električna mobilnost? Zakaj so ljudje tako navdušeni nad njo? Zaradi tihega delovanja in vožnje brez lokalnih emisij?
Odgovori nas zelo zanimajo, zato smo čisto različne osebe vprašali, ali bi nekaj časa vozili hibridni ali električni model. Pri tem smo jih spremljali in izvedeli vse mogoče o funkcionalnosti električne mobilnosti.

e-up! – velik v kategorijah prostor in moč.

Claire Ewert se je takoj navdušila nad modelom e-up!. Komercialistka je bila še posebej navdušena nad poskočnostjo avtomobila. 32-letnica vozi e-up! vsak dan - z njim se pelje po nakupih, v prostem času ali službeno pa ga uporablja za dostavo. S Volkswagnom e-up! strankam dostavlja kovinsko embalažo. Zato je še posebej pomembno, da e-up! hitro pospeši in da je v prtljažniku dovolj prostora za dostavo. Zanjo je njen mali avto največji - in prijatelji se povsem strinjajo z njo: "Vedno se moram kam peljati ter pokazati in predstaviti avto. Vsak bi rad sedel vanj sedel in ga vozil. Doživetje vožnje je nepopisno. VW e-up! takoj vzbudi občutek domačnosti."

Claire Ewert in njen e-up! Claire Ewert razloži, kako ji e-up! pomaga pri opravljanju vsakodnevnih obveznosti.

Vse na dosegu.

Michel Kreppold je veliko na poti, zato je zanj električna mobilnost pomembna.

39-letnik se dnevno vozi na delovno mesto, oddaljeno 120 km - enostavno in udobno s svojim e-Golfom. Električnega avtomobila ne odlikuje le udoben doseg, ampak tudi enostavna možnost polnjenja na poti v službo. Ker z družino prevozijo veliko kilometrov na poti v službo in v prostem času, se jim električni avtomobil splača.

Michel Kreppold pravi, da je e-Golf odlična pridobitev za vso družino - z vsem udobjem, ki smo ga vajeni pri Golfu. "VW e-Golf je odličen družinski avto, optimalen za majhno družino. Električna mobilnost se mi zdi zelo pomembna, saj je naša prihodnost."

Michel Kreppold kaže, kako enostavna je vožnja z e-Golfom.

Napolnite doma in uživajte v neodvisnosti.

Družina Kavemann živi po načelu električne mobilnosti.

S svojim lastnim fotovoltaičnim sistemom proizvaja elektriko, s katero nato prek domače polnilne postaje polni svoj e-up!. 50-letnemu Ingu Kavemannu je bilo pri nabavi fotovoltaičnega sistema pomembno predvsem samozadostno proizvajanje elektrike in samostojno polnjenje njihovega e-up!. Ingu in družini to omogoča neodvisnost - in to neodvisnost želijo ohraniti. S tem pa tudi podpirajo uporabo alternativnih virov energije.

Od tihe, sproščene vožnje do varovanja okolja - družino je prepričal njihov udobni, tihi malček. Sin Luca pravi, da je e-up! "super kul".

Družina Kavemann pripoveduje, kako proizvajajo lastno elektriko za polnjenje svojega e-up!.

Službeno vozilo z eko subvencijo.

Hibridno ali električno službeno vozilo?

Dr. Alfons Roerkohl si lahko predstavlja, da bi zaposlenim poleg Passata GTE ponudil tudi druga hibridna ali električna vozila. Passata GTE namreč že pridno vozijo njegovi kolegi. Poleg skoraj neslišne vožnje cenijo predvsem prostornost hibrida. Direktorjev glavni argument za nakup drugih hibridnih službenih vozil pa je zmanjšanje obremenitve okolja. In tudi svoboda izbire pogona: "Pri hibridnem vozilu se lahko sami odločimo, ali želimo voziti z električnim pogonom ali bencinskim motorjem."

S hibridnim službenim vozilom Dr. Roerkohl prispeva k varovanju okolja.

VW e-Golf z lastno polnilno postajo. Vedno poln energije.

Alexander Weber, ki izvaja pomoč na cesti, in njegova žena vozita e-Golf.

Pri električnem avtomobilu jima je najbolj všeč to, da ga ponoči lahko udobno napolnita na domači polnilni postaji in se naslednji dan takoj odpeljeta. Odločilen pa je še en dejavnik: "Sploh nisem pričakoval tako nizkih stroškov električne energije."

Družino Weber pa e-Golf navdušuje s še eno lastnostjo: zelo je tih. Obožujejo tiho drsenje vozila po cesti - občutek je podoben kot pri letenju. Za družino Weber je bila odločitev za električni avto vsekakor pozitivna. Našli so popoln družinski avto - e-Golf, v katerem se počutijo dobro in varno.

Glavni argumenti Alexandra Webra za e-Golf? Udobno polnjenje doma in manjši stroški.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen