Meni
Zapri meni
Zapri

Vizija električne mobilnosti.

Najboljši način za napovedovanje prihodnosti je, da jo ustvarite sami. Prav zato aktivno sodelujemo pri oblikovanju električne mobilnosti jutrišnjega dne. Z vsemi svojimi vizijami, idejami in tehničnimi možnostmi. Pri tem nastajajo avtomobili, s katerimi bo vaše življenje postalo enostavnejše in boljše. In ki so najboljši dokaz za to, da se je prihodnost že zdavnaj začela.

 

Najboljši način za napovedovanje prihodnosti je, da jo ustvarite sami. Prav zato aktivno sodelujemo pri oblikovanju električne mobilnosti jutrišnjega dne. Z vsemi svojimi vizijami, idejami in tehničnimi možnostmi. Pri tem nastajajo avtomobili, s katerimi bo vaše življenje postalo enostavnejše in boljše. In ki so najboljši dokaz za to, da se je prihodnost že zdavnaj začela.

Konceptna študija ID. Vizzion je, kot pove že ime, naša vizija električnega avtomobila prihodnosti: to je limuzina višjega razreda z naprednim dizajnom, inteligentno zasnovo notranjosti in inovativno tehnologijo. Elektromotorja na sprednji in zadnji premi omogočata štirikolesni pogon z izredno dinamičnim pospeševanjem. Velik doseg, ki znaša do 665 kilometrov, zagotavlja zmogljiva litij-ionska baterija, ki je integrirana v dno vozila.

Pri ID. Vizzionu ste v središču pozornosti vi. To boste opazili že pred vstopanjem, saj vas identificira s funkcijo prepoznavanja obraza in vam odpre vrata. Ob tem utripajo LED-svetlobni pasovi, ki obdajajo vozilo. V notranjosti vozila se boste počutili kot v prostornem salonu in se boste z užitkom prepustili udobju ergonomskih sedežev. Stranska stekla in panoramsko stekleno strešno okno je po želji mogoče zatemniti. 

Edino, čemur se morate odpovedati, je volan. Upravljalni elementi so virtualni in se v notranjost projicirajo z obogateno resničnostjo. Vidite jih lahko z očali za mešano resničnost. Interakcija je intuitivna in zato nadvse enostavna. ID. Vizzion prepoznava vaše geste in se odziva na vaše glasovne ukaze. Ob tem se tudi uči in je sčasoma vedno bolj prilagojen vašim specifikam. Zdi se kot znanstvena fantastika, vendar bo že kmalu samo še znanost brez fantastike.

Z ID. Vizzionom bo povsem avtomatizirana vožnja postala resničnost. Avtomobil lahko z najsodobnejšo tehnologijo sam postane voznik. In vi lahko med vožnjo počnete, kar se vam trenutno zdi pomembnejše oz. vam je ljubše: uživate v gledanju multimedijskih vsebin, v miru delate ali si preprosto privoščite nekaj počitka. Notranja osvetlitev in temperatura se avtomatsko prilagodita vašim preferencam. Poleg tega avto preseneča s še nekaj inovacijami, ki ne bodo prinesle prednost le vam, pač pa tudi drugim udeležencem v prometu. ID. Vizzion pač misli na vse.

Inovativna tehnologija.

Signalna projekcija

ID. VIZZION ne misli samo na vas, pač pa tudi na druge udeležence v prometu. Njegovi HD matrični žarometi lahko z 8.000 posamično krmiljenimi svetlečimi diodami na cesto projicirajo virtualno zebro, ki ponazarja prehod za pešce. Pešci tako vidijo, da jih je ID. VIZZION zaznal in da lahko varno prečkajo cesto.

Virtualna resničnost.

Vmesnik za obogateno resničnost.

ID. VIZZION je eden prvih električnih avtomobilov na svetu, ki razkrivajo, kakšno bi lahko bilo življenje leta 2030. Takrat avtomobili ne bodo več imeli volana. Tega tudi ne boste več potrebovali, saj boste vse upravljali intuitivno z gestami in glasovnimi ukazi. Upravljalni elementi bodo virtualni. Videli jih boste lahko z očali za mešano resničnost. Zveni kot znanstvena fantastika, vendar bo že kmalu resničnost.

Vesoljska ladja.

Notranjost.

Vrata s protismernim odpiranjem pri modelu ID. Vizzion omogočajo komfortno vstopanje v inovativno zasnovano notranjost. Ta temelji na konceptu odprtega prostora in je kot prostoren, sodobno oblikovan salon, ki se lahko povsem prilagodi potrebam potnikov. Tako se lahko namestite na enem od ergonomskih sedežev, po želji zatemnite stekla, aktivirate prekrivanje hrupa in izkoristite čas za delo ali sprostitev.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen