Menü schließen
Zapri

Svetovna premiera Popolnoma električni ID.4

 

Izdelan za velike cilje

Popolnoma nova prostorska zasnova, ki odpira nove možnosti. Električna moč, ki navduši. In intuitivno upravljanje, s katerim je vse popolnoma preprosto. Novi ID.4: zmogljiv kot SUV, trajnostno zasnovan kot ID.

Pomaga, povezuje in odpira nove možnosti

Z elektriko zmorete vse

Zjutraj najprej z otroki v šolo, potem v pisarno in zvečer nazaj domov - za vse to praviloma zadostuje eno polnjenje baterije1. Izvedba Pure2 ima baterijo z neto kapaciteto 52 kWh, izvedba Pro pa baterijo z neto kapaciteto 77 kWh. Tako vam je zagotovljena moč do 125 kW (Pure2) oz. do 150 kW (Pro).

E-tehnologija

1) Realni doseg pri izvedbi ID.4 Pro Performance: 360-520 km. Dejanski doseg v praksi odstopa zaradi načina vožnje, hitrosti, uporabe komfortnih/dodatnih porabnikov, zunanje temperature, števila sopotnikov/obteženosti in topografije. Kot orientacija za posamezno vozilo služi navedeni razpon dosega, ki ga bo predvidoma v letnem povprečju doseglo 80 % naših strank. Spodnja meja navedenega razpona zajema tudi vožnje pri zmernih hitrostih na avtocestah in vožnje pri nizkih zunanjih temperaturah v zimskem času.
2) Na voljo pozneje.

 

Priprava za vlečno kljuko

Pripravljen na najrazličnejše transportne naloge

Za svoj hobi potrebujete veliko opreme? Je vaš poklicni vsakdan neločljivo povezan z najrazličnejšimi transportnimi nalogami? ID.4 je kos tudi takšnim izzivom: priprava za vlečno kljuko je zasnovana za vlečne obremenitve do 750 kg (prikolica brez zavor) oz. 1.000 kg (prikolica z zavorami)*. Kadar vlečne kljuke ne potrebujete, jo lahko v le nekaj potezah pospravite pod odbijač, kjer je povsem neopazna.

*Pri vzponu do 12 %.

Udobje

Panoramsko strešno okno

Nebeški razgled

Opcijsko panoramsko strešno okno je z veliko stekleno površino, ki se razteza domala prek celotne širine strehe, že samo po sebi pravi magnet za oči. A nekaj vam bo pričaralo še širši nasmeh na obrazu: čudovit razgled proti nebu. Steklo strešnega okna je tonirano, kar zagotavlja prijetno temperaturo v notranjosti. Pred neposrednimi sončnimi žarki se poleg tega lahko zaščitite s senčnim rolojem, ki ga lahko nadvse udobno upravljate tudi z glasovnimi ukazi. Samo rečete "Hello ID., show me the stars" in rolo se odpre.

Udobje

 

Bodite med prvimi, ki bodo sedli za volan modela ID.4 1ST ali ID.4 1ST Max

Privlačni promocijski model: ID.4 1ST

 

Nabor opreme 

 • Priprava za vlečno kljuko 
 • Radio Ready 2 Discover 
 • Navigacijski sistem Discover Pro 
 • 20-palčna aluminijasta platišča Drammen 
 • Kamera za vzvratno vožnjo Rear View 
 • LED-žarometi in zadnje LED-luči 
 • Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist 

Ekskluzivni promocijski model: ID.4 1ST Max

 

Dodatno oz. za razliko od modela ID.4 1ST Max 

 • Priprava za vlečno kljuko
 • Radio Ready 2 Discover Max
 • Navigacijski sistem Discover Pro
 • 21-palčna aluminijasta platišča Narvik
 • Prikaz okolice Area View, vklj. s sistemom Rear View 
 • Matrični LED-žarometi in zadnje LED-luči s 3D-zasnovo
 • Asistenca za vožnjo Travel Assist
 • Projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti
 • Panoramsko strešno okno 

E-tehnologija

Zmogljivost in doseg

Z elektriko zmorete vse

Zjutraj se najprej odpeljete v pisarno, pred tem še v fitnes in popoldan po službi kar takoj naprej na izlet ob koncu tedna, pri čemer je vsa prtljaga lepo zložena v prtljažniku. Z ID.4 so tovrstni načrti zlahka uresničljivi1. Modela 1ST in 1ST Max sta opremljena z baterijo z neto kapaciteto 77 kWh in njun realni doseg meri 360-520 km2. Sistemska moč zaradi povečane zmogljivosti znaša 150 kW.

1) Dejanski doseg v praksi odstopa zaradi načina vožnje, hitrosti, uporabe komfortnih/dodatnih porabnikov, zunanje temperature, števila sopotnikov/obteženosti in topografije. Kot orientacija za posamezno vozilo služi navedeni razpon dosega, ki ga bo predvidoma v letnem povprečju doseglo 80 % naših strank. Spodnja meja navedenega razpona zajema tudi vožnje pri zmernih hitrostih na avtocestah in vožnje pri nizkih zunanjih temperaturah v zimskem času.

2) Realni doseg modela ID.4 z baterijo s kapaciteto 77 kWh in pogonom zadaj. Dejanski doseg v praksi odstopa zaradi načina vožnje, hitrosti, uporabe komfortnih/dodatnih porabnikov, zunanje temperature, števila sopotnikov/obteženosti in topografije. Kot orientacija za posamezno vozilo služi navedeni razpon dosega, ki ga bo predvidoma v letnem povprečju doseglo 80 % naših strank. Spodnja meja navedenega razpona zajema tudi vožnje pri zmernih hitrostih na avtocestah in vožnje pri nizkih zunanjih temperaturah v zimskem času.

Polnjenje

Celovita ponudba polnilnih možnosti

 

Prednost električnih avtomobilov: polnjenje je mogoče domala povsod - doma na gospodinjski električni vtičnici z izmeničnim tokom (AC) ali na opcijski stenski polnilni postaji ID. Charger s polnilno močjo do 7,2 kW (Pure) ali 11 kW (Pro). Številne javne polnilne postaje na bencinskih servisih in avtocestah poleg tega omogočajo hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC). Na njih lahko izvedbo Pro polnite z močjo do 125 kW.

Pogon

S polno močjo naprej

Odslej bo rdeča luč na semaforju priložnost za nov začetek, ob katerem boste občutili povsem novo obliko užitka v vožnji. Elektromotor modela ID.4 od prvega trenutka naprej pospeši dinamično in z maksimalnim navorom. Tako izvedba Pro Performance, ki se ponaša s sistemsko močjo 150 kW, za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 8,5 sekunde. Brez prestavljanja, brez pojemka - enostavno speljete in občutite, kako vam dinamika avtomobila požene kri po žilah.

Elektronsko generiran zvok motorja

Avto z novim zvokom

Glasnost delovanja je pri električnih avtomobilih povsem odvisna od posameznega vozila. Da bi bila v cestnem prometu zagotovljena kar najvišja raven varnosti, je ID.4 do hitrosti 30 km/h za potnike izredno tih, za okolico pa nekoliko glasnejši. Pešci ga tako lahko zaznajo hitreje. Futuristična kompozicija poudarja njegovo vizionarsko identiteto in obenem služi kot umetno generiran zvok motorja, s katerim pešci in kolesarji prej slišijo električni pogon, ki je sicer domala neslišen.

Toplotna črpalka

Povečuje doseg: toplotna črpalka v ID.4

V novem, popolnoma električnem ID.4 opcijska toplotna črpalka omogoča energijsko učinkovito ogrevanje notranjosti. Za ogrevanje se tako porabi manj energije iz baterije in pozimi je doseg do 30 % večji.

Več informacij

Dizajn

Zunanjost

Funkcionalnost v svoji najlepši obliki

Urbani SUV z osupljivim dizajnom in obračalnim krogom malih avtomobilov: ID.4 ponazarja, kako privlačna je lahko električna mobilnost. Z oblikovno dovršenimi 18-palčnimi platišči* ali opcijskimi aluminijastimi platišči v velikosti od 19 do 21 palcev, strešnimi letvami za dodatno prtljago, integriranimi vratnimi kljukami za boljšo aerodinamiko, izrazito tridimenzionalno oblikovanimi zadnjimi LED-lučmi z dinamičnimi smerniki (dodatna oprema) in s še eno nadvse privlačno posebnostjo: opcijsko svetlobno letvijo, ki se tako spredaj kot tudi zadaj steka proti novemu logotipu znamke Volkswagen.

* Na voljo pozneje.

Notranjost

Notranjost, kot je še ne poznate

Notranjost novega ID.4 je izjemno prostorna in premišljeno zasnovana, zato se boste skupaj s svojo družino v njej takoj počutili prijetno. Že ob vstopanju boste opazili, da ponuja obilo prostora za noge, navdušili pa vas bodo tudi prilagodljiva sredinska konzola in udobni sedeži, po želji z električnim nastavljanjem in pomnilniško funkcijo. Na sredini armaturne plošče kraljuje velik zaslon na dotik, ki meri do 30,5 cm (12 palcev), posebnost večfunkcijskega volana pa so upravljanje na dotik in kot tresljaj zaznavni odzivi ob aktiviranju funkcij. Ambientna osvetlitev z različnimi barvami poudarja salonski značaj notranjosti. In ker v ponudbi ne manjka niti opcijsko panoramsko strešno okno, bo vožnja še posebej prijetna in sproščena. 

Ambientna osvetlitev

Prava osvetlitev za domala vsako razpoloženje

Naj vaš ID.4 dobi izrazitejšo osebno noto. Izberite eno od desetih serijskih barv (opcijsko jih je na voljo 30) in poskrbite za prijetno osvetlitev notranjosti. Pritajena svetloba med drugim osvetljuje armaturno ploščo, predal za telefon in vrata. Hladni ali topli barvni toni? Odločitev je vaša.

Pozdrav

Pozdravi vas kot prijatelj

Novi ID.4 vas lahko prepozna. Če je opremljen z opcijskim sistemom za zaklepanje in zagon brez ključa Keyless Access* in se mu približate s svojim avtomobilskim ključem, vas pozdravi z vklopom opcijskih matričnih LED-žarometov IQ.LIGHT. Ponoči se za nadvse praktično rešitev izkažeta funkciji Leaving Home in Coming Home, ki vam s svetlobno projekcijo osvetlita pot do vozila oz. do hišnih vrat. Interaktivni sistem ID. Light vas pozdravi v notranjosti, preden se ob zagonu oglasi tih zvok, ki še dodatno spodbudi občutek vznemirljivega pričakovanja. Ko prispete na cilj, se ID.4 poslovi od vas s svetlobnim znakom in zvočnim signalom.

*Sistem Keyless Access vam pomaga v okviru sistemskih omejitev.

Barvni koncept

Preprosto edinstven

Novi ID.4 vam z opcijskim paketom Exterieur Style ponuja možnost, da še bolj zablestite s svojo zunanjostjo. Barva, ki jo boste izbrali iz palete opcijskih kovinskih lakov, bo v kombinaciji s črno streho ter srebrnim strešnim okvirom in srebrnim C-stebričkom prišla še posebej lepo do izraza. To je barvni koncept, ki se poigrava s kontrastni. Tako kot tudi ID.4 sam.

Udobje

Panoramsko strešno okno

Nebeški razgled

Opcijsko panoramsko strešno okno je z veliko stekleno površino, ki se razteza domala prek celotne širine strehe, že samo po sebi pravi magnet za oči. A nekaj vam bo pričaralo še širši nasmeh na obrazu: čudovit razgled proti nebu. Steklo strešnega okna je tonirano, kar v notranjosti vedno zagotavlja prijetno temperaturo. Pred neposrednimi sončnimi žarki se poleg tega lahko zaščitite s senčnim rolojem, ki ga lahko na primer nadvse udobno upravljate z glasovnimi ukazi. Samo rečete "Hello ID., show me the stars" in rolo se odpre.

Projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti

Inovativna navigacija

V novem ID.4 boste zlahka ohranjali nadzor nad vsem, kar je pomembno. Opcijski projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti projicira pomembne informacije na vetrobransko steklo v voznikovo neposredno vidno polje. Med vodenjem do cilja so zaradi tehnologije obogatene resničnosti navigacijski napotki vidni na cestišču natanko tam, kjer morate peljati naravnosti oz. zaviti. Vožnja je tako lahko še bolj sproščena, ne da bi morali odvračati pogled s ceste.

ID. Light

Komunikacija, s katero se vse razjasni

Sistem ID. Light omogoča, da ID.4 komunicira z vami tudi vizualno in vam skupaj z navigacijskim sistemom pomaga, da v prometu ostanete bolj sproščeni. Avtomobil vas pozdravi in pretvarja napotke vgrajenega infotainmenta in asistenčnih sistemov v svetlobne signale, s katerimi se lažje znajdete med vožnjo. Poleg tega prek sistema ID.Light prejemate povratne informacije med uporabo glasovnega upravljanja. Ob prihodu na cilj se ID. Light poslovi od vas - s svetlobnim znakom.

Glasovna asistenca

Recite svojem ID.4 "Hello"

Naj med vožnjo ne odvračajo vaše pozornosti najrazličnejši gumbi in tipke. Ostanite osredotočeni na cesto in npr. radio, opcijski navigacijski sistem ali svoj telefon upravljajte z glasovnimi ukazi. Recite preprosto "Hello ID." in sistem vas bo razumel.

Keyless Access

Udobno vstopanje

Če je ID.4 opremljen z opcijskim sistemom Keyless Access, lahko prepozna avtomobilski ključ v vašem žepu in se odklene, ko se z roko približate vratni kljuki. Z opcijsko funkcijo Easy Open & Close zadošča že, da z nogo naredite gib pod zadkom vozila in električni pokrov prtljažnika se avtomatsko odpre ali zapre. Več kot očitno je torej, da z inovativnimi tehnologijami marsikaj postane lažje.

Priprava za vlečno kljuko

Pripravljen na najrazličnejše transportne naloge

Za svoj hobi potrebujete veliko opreme? Je vaš poklicni vsakdan neločljivo povezan z najrazličnejšimi transportnimi nalogami? ID.4 je kos tudi takšnim izzivom: priprava za vlečno kljuko je zasnovana za vlečne obremenitve do 750 kg (prikolica brez zavor) oz. 1.000 kg* (prikolica z zavorami). Kadar vlečne kljuke ne potrebujete, jo lahko v le nekaj potezah pospravite pod odbijač, kjer je povsem neopazna.

*Pri vzponu do 12 %.

Še več o ID.4

ID.4 navduši s svojim inteligentnim, naprednim videzom – voznika, sovoznika in gledalce.

Oprema ID.4

IQ.DRIVE

Nazaj na pregled

Povezljivost

Nazaj na pregled

Infotainment

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team