Meni
Zapri meni
Zapri

Alexandre Marie v Parizu. Čista naelektrenost!

Alexandre Marie v Parizu. Čista naelektrenost!

Alexandre Marie je odprt in družaben človek. Ko s svojim e-up! dnevno prevozi pribl. 130 km, se vedno zaplete v pogovor z različnimi ljudmi. Zanima jih predvsem, kakšen je občutek pri vožnji z električnim avtomobilom. Francoz jim navdušeno odgovori: "Poskusite, je vredno."

Radovednost je najboljše gonilo.

Alexandre je že od nekdaj radoveden. Pravi, da rad odkriva nove stvari. Ker se sistemski administrator, ki živi v Montigny-le-Bretonneux (jugozahodno od Pariza), vsak dan vozi v službo, se mu mora tudi finančno splačati, da ima avto. Alexandre prevozi namreč 130 km dnevno, kar letno znaša 35.000 km.  

"Avto sem zamenjal predvsem zaradi stroškov."

 

Sedaj, ko ima Alexandre električni avtomobil, za polnjenje svojega črnega malčka plača veliko manj kot za prejšnji avto z bencinskim motorjem. Tudi polnjenje baterije ga ne skrbi: e-up! napolni na polnilni postaji v svoji podzemni garaži ali pa na parkirišču delodajalca.

Električni avtomobil kot gonilo komunikacije.

Električni avtomobil ima za Francoze še eno nepogrešljivo prednost: e-up! spodbuja komunikacijo. Tako se Alexandre ne zaplete v pogovor le z drugimi ljudmi, ko gre za njegov električni avtomobil, ampak se lahko že med vožnjo v miru pogovarja z ženo. 

"Pogosto se z drugimi ljudmi začnem pogovarjati o električni mobilnosti."

 

Tudi na cestah je tišje. Pogosto so električni avtomobili tako tihi, da pešci ne slišijo motorja. Zato se Alexandre včasih tudi ustavi in mimoidočim razloži, zakaj je njegov malček tako tih.

"Za krajše razdalje v Parizu in okoli njega z ženo uporabljava samo še e-up!."

Izkazuje prave odlike modela - e-up!

Izjemoma pa Parižan vozi tudi avtomobil z bencinskim motorjem. In sicer samo takrat, kadar mora prevoziti večje razdalje, na primer, kadar obišče svoje starše, ki živijo v 900 km oddaljenih Pirenejih.

Morda vas bo zanimalo tudi:

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen