Meni
Zapri meni
Zapri

Victoria Kippersund v Oslu. Čista naelektrenost!

Victoria Kippersund v Oslu. Čista naelektrenost!

Družbena omrežja kot vir navdiha za trajnost in električno mobilnost. Pri Victorii Kippersund je zagotovo delovalo. Kupila je e-up! in je bila hitro prepričana, da je vložila v prihodnost.

Facebook kot povod za trajnostni način življenja.

Ko smo Victorio Kippersund vprašali, kdo jo je prepričal o nakupu električnega avtomobila, je odgovorila: Facebook. 34-letno Norvežanko je navdušil članek o idejah za bolj trajnosten način življenja. V članku je pod drugo točko pisalo: "vozite električni avto". Vendar pa je bilo navedenih še več razlogov za električno mobilnost, ki so Victorio prepričali v nakup modela e-up!.

"Verjamem, da so to vozila prihodnosti."

Že danes del jutrišnjega dne.

Misel, da lahko aktivno sooblikuješ prihodnost in ji daš pečat, je bila Victorii takoj všeč. Tako se ni prav dolgo odločala, kateri avto bi kupila. Od junija 2015 vozi e-up! - to je njen prvi avto. Za odločitev, da bo že danes postala del jutrišnjega sveta, pa je zaslužna tudi norveška vlada. Ta je že v devetdesetih začela ustvarjati idealne pogoje za električne avtomobile: poleg različnih olajšav kupcem ni treba plačati davka, nekatera parkirna mesta v središčih mest so za električne avtomobile brezplačna in električni avtomobili lahko vozijo celo po avtobusnem pasu. Zato je popolnoma razumljivo, da zdaj več kot 20 % vseh norveških novo registriranih vozil predstavljajo električni avtomobili. 

"Nakup električnega vozila je investicija v prihodnost."

Mestni malček je idealen za kratke relacije.

Vožnja od šole, ki jo obiskuje njena 6-letna hči, pa do fitnes studia traja 20 minut. Tu Victoria dela kot pomočnica direktorja. Te poti ne prevozi le dvakrat na dan, ampak se s svojim e-up! v središče Osla večkrat odpravi tudi spontano. Ravno to je zelo udobno - tu je dovolj brezplačnih parkirnih mest za električne avtomobile.

Skupaj poskrbita za dober vtis: Victoria in njen e-up!.

Tudi pozimi si zna Victoria, ki živi v predmestju Osla, v kraju Røa, pomagati. Pogoji za električno mobilnost so na Norveškem tako ugodni kot nikjer drugje. Zime tukaj so dolge in mrzle. Pragmatična Norvežanka pravi, da je treba takrat bolj varčno voziti. Pozimi je tudi že oblekla debel anorak ter pustila gretje izključeno. 

"V Oslu je težko najti mestno četrt, ki je BREZ polnilne postaje. Če sem v dvomih, pogledam v aplikacijo zemljevidov na pametnem telefonu."

Morda vas bo zanimalo tudi:

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen