Meni
Zapri meni
Zapri

Gerhard Heinz na Dunaju. Čista naelektrenost!

Gerhard Heinz na Dunaju. Čista naelektrenost!

Električna mobilnost je pametna in tudi trajnostna, poleg tega pa je zabava z njo zagotovljena. Takšno mišljenje ima tudi Gerhard Heinz. Sloviti skladatelj je kljub visoki starosti tehnološki navdušenec in za sebe pravi, da takoj pograbi vse nove tehnologije za pametne telefone ali računalnike. Obiskali smo ga na Dunaju in 89-letnik nas je navdušil s svojo agilnostjo in radovednostjo.

Na poti po Evropi.
Doma na Dunaju.

Na dunajskih cestah se Gerhard Heinz počuti domače. Svetovno znani skladatelj filmske glasbe je ves čas na poti in s svojim e-up! dokazuje, da so Volkswagnovi električni avtomobili že davno prišli v urbano dobo. Na kratkih relacijah s pogostim ustavljanjem in speljevanjem ali pri manevriranju na majhnih parkirnih mestih se izkaže, da je njegov električni avtomobil kot nalašč za mestni promet.

Od 89-letnika, ki živi na Dunaju, smo želeli izvedeti, kakšen je občutek pri vožnji električnega avtomobila. Seveda nas je zanimalo tudi, zakaj vozi ravno e-up!. Njegov odgovor je povsem prepričljiv.

Na belo kavo v koncertno kavarno Dommayer.

Zapustimo znano kavarno Dommayer in se vkrcamo v Volkswagen e-up!. Z električnim pogonom se skoraj neslišno vozimo po ulici Maxingstraße v 13. dunajskem okrožju. Peljemo se mimo živalskega vrta Schönbrunn - naš cilj je Perchtoldsdorf. V slikovitem malem kraju na južnem obrobju Dunaja Gerhard Heinz rad preživlja popoldneve v družbi žene ali sam. Njegova najljubša slaščičarna v tem kraju je Heiner, nekdanja grajska slaščičarna.

 

"Ko poleti odprem okna in strešno okno, se počutim, kot da bi bil na čolnu sredi Jadrana."

"Pustite, da se lepo pelje," se glasi formula Gerharda Heinza. Navsezadnje je skoraj 90-letnik za volanom v taki formi, da bi mu zlahka prisodili 20 let manj. Pri električnem avtomobilu so mu izjemno pomembni ekološki dejavniki, torej okolje. Glavni razlog za njegovo navdušenje nad električno mobilnostjo pa je njegova radovednost.

"Tehnologija me zelo zanima. Pametni telefon, tablični računalnik, računalnik – vedno moram imeti najnovejše iz ponudbe."

Noro, si mislimo. Kako je lahko človek v taki starosti še vedno tako odprt za vedno nove tehnologije? Morda je razlog za to poklicna pot Gerharda Heinza: po študiju na Tehnični univerzi na Dunaju ni postal inženir, ampak prava svetovna zvezda. Ime "Gerhard Heinz" je glasbenim strokovnjakom in ljubiteljem kina z vsega sveta dobro poznano, saj gre za enega najslavnejših skladateljev filmske glasbe v Evropi.

Več kot 130 filmov. Spremljevalna glasba in skladbe v 60., 70., in 80. letih. Komedije, drame in grozljivke. O Gerhardu Heinzu se govori še danes. Tudi po umiku iz javnosti njegova priljubljenost ni upadla. Predvsem zaradi tega, ker so mlajše generacije ponovno odkrile njegove stare klasike. Bil pa je tudi edini, ki je v 50. letih imel Hammondove orgle in jih je vključeval v svoje skladbe. V tistem času mu je to prineslo številne pogodbe na televiziji in v oglaševanju.

 

"Tudi v e-up! imam pogosto občutek, da igram elektronski instrument. Občutek pri prestavljanju rekuperacijskih stopenj med zaviranjem je podoben kot pri menjavanju orgelskih registrov."

Popolnoma zapolnjen regal: zvočni posnetki z glasbo za skoraj 130 filmov.

Vedno v koraku s časom: napolnjenost baterije Heinz preveri prek aplikacije Car-Net.

Polnilno postajo pred hišo bo Gerhard Heinz kmalu napajal prek sončnih celic, ki bodo nameščene na strehi. Ves čas pa spremlja tudi naraščajočo ponudbo aplikacij. Le pri glasbi ni tako prepričan:

"Čudovito je, ko med vožnjo poslušam radijsko postajo Ö1 s klasično glasbo; a preden me glasba popolnoma prevzame, raje zamenjam radijsko postajo in poslušam poročila."

Nato veliki kapelnik pohodi pedal in odjadra mimo voznikov športnih avtomobilov.

Morda vas bo zanimalo tudi:

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen