Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Pooblaščena servisna delavnica

Passat. Tako suveren kot vi.

Ko uspeh postane otipljiv.

Najlepše pri uspehu je to, da svoj dosežek lahko na koncu tudi vidimo. Ali da preprosto sedemo vanj. Pri Passatu je mogoče oboje, kajti prepriča tako s svojo zunanjostjo kot tudi z notranjostjo. Tega mnenja so bili tudi člani žirije na izboru za "avto leta" in pri podeljevanju nagrade "iF Gold Award". VW Passat so razglasili za zmagovalca leta 2015.

 

Tako suveren kot vi.

Občutek suverenosti izhaja iz lastne moči in znanja. Ter sposobnosti, da to pokažemo tudi drugim. Pri Passatu se takoj vidi, kako napreden je. Med najopaznejše zunanje značilnosti sodijo markantno oblikovani opcijski LED-žarometi, serijske zadnje LED-luči in dinamična bočna linija. Zunanjo eleganco učinkovito poudarjajo dolga medosna razdalja in kratka previsa.

Galerija

Oglejte si glavne značilnosti Passata iz različnih zornih kotov.

Oglejte si glavne značilnosti Passata iz različnih zornih kotov.

Multimedijski sistemi

Radio in navigacija

Kako čudovito je, ko si kopilota lahko izberemo sami.

Ko se vozite s Passatom, ste vi tisti, ki odloča o programu. Za to sta vam na voljo dva radijska sistema z ustreznimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav. Če si želite še več, se odločite za enega od dveh navigacijskih sistemov in se podajte na nepozabno multimedijsko popotovanje.

Car-Net Guide & Inform

Ne vozite se več brez interneta.

Uporaba interneta nam prinaša prednosti na številnih področjih življenja - tudi v avtomobilu. Tako je na primer z nenehnim dostopom do aktualnih podatkov mogoče ves čas imeti pregled nad prometno situacijo in temu ustrezno načrtovati ali prilagajati pot. Toda opcijske spletne storitve Car-Net Guide & Inform ponujajo še veliko več.

 

App-Connect

Vaš Volkswagen lahko postane pametni telefon na kolesih.

S pametnim telefonom je danes marsikaj enostavneje. Če se boste odločili za opcijski vmesnik App-Connect¹, boste telefon lahko varno in udobno uporabljali tudi med vožnjo: združljive aplikacije boste namreč lahko upravljali kar preko zaslona na dotik na vgrajenem multimedijskem sistemu. Pri tem boste seveda ves čas lahko ostali povsem osredotočeni na dogajanje v prometu.

 

DYNAUDIO Confidence

Ne boste verjeli svojim ušesom.

Čudoviti zvok opcijskega avdiosistema DYNAUDIO Confidence bo vašim sopotnikom razkril povsem novo dimenzijo užitka v poslušanju glasbe. Z natančno usklajenostjo 12 zvočnikov je namreč vrhunska reprodukcija zvoka zagotovljena v celotnem potniškem prostoru.

 

 

Priprave za mobilni telefon

Z obema rokama na volanu boste telefonirali varno.

Če želite, ste lahko ves čas dosegljivi tudi med vožnjo. Z opcijskima telefonskima vmesnikoma Comfort in Business boste tudi med telefoniranjem lahko imeli obe roki na volanu in boste ostali osredotočeni na dogajanje v prometu.

 

Glasovno upravljanje

Vaš multimedijski sistem razume, kaj želite.

Z glasovnimi ukazi lahko številne funkcije multimedijskega sistema upravljate še posebej hitro in preprosto.

 

 

Volkswagen Media Control

Vi upravljate avto, vaši sopotniki pa predvajanje glasbe. 

Z aplikacijo Volkswagen Media Control lahko tudi potniki na zadnjih sedežih upravljajo multimedijski sistem, vgrajen v sredinski konzoli vozila: povsem preprosto in udobno preko tabličnega računalnika.

 

Asistenčni sistemi

Prikaz okolice Area View

Štiri kamere omogočajo popoln pregled nad dogajanjem v okolici vozila.

Mar ne bi bilo pri odparkiranju vozila v vrvežu mestnega središča čudovito, če bi na enem mestu lahko videli vse, kar se dogaja okoli vozila? Opcijski sistem za prikaz okolice Area View vam s štirimi kamerami omogoča prav to.

ACC & Front Assist

V gostem prometu lahko ostanete povsem sproščeni.

Si tudi vi kdaj želite, da bi imeli pomočnika, ki bi namesto vas spremljal promet pred vami? Z opcijskim avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) ter sistemom za nadzor prometa Front Assist, vklj. z mestno funkcijo zaviranja v sili, boste med vožnjo lahko bolj sproščeni.

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist

Naj vaš avtomobil parkira sam.

Čeprav sodite med redke, ki tudi pred publiko povsem sproščeno zapeljejo celo na najbolj ozka parkirna mesta, vas bo opcijski parkirni sistem Park Assist vseeno navdušil. Sistem namreč samodejno najde primerna parkirna mesta, pri parkiranju pa brez vsakršne pomoči vrti volan.

 

Sistem za zaznavanje pešcev

Pomaga skrbeti za večjo varnost pešcev.

Volkswagnov sistem za zaznavanje pešcev lahko v okviru sistemskih omejitev prepreči trčenja s pešci ali vsaj omili njihove posledice.

 

 

Emergency Assist

Ustavi vozilo, ko sami tega ne zmorete več.

V primeru kritičnega zdravstvenega stanja voznika lahko opcijska asistenca Emergency Assist opozori potnike in druge udeležence v prometu ter kontrolirano ustavi vozilo.

 

Asistenca za zastoje

Zakaj si ne bi zagotovili maksimalnega udobja tudi med vožnjo v počasnih kolonah.

Inovativna opcijska asistenca za zastoje pomaga vozniku v gostem prometu, ki zahteva nenehno ustavljanje in speljevanje, ter zmanjšuje verjetnost nezgod, do katerih pogosto pride v takšnih situacijah.

Asistenca za manevriranje s prikolico Trailer Assist

Poenostavite si manevriranje s prikolico.

Pri manevriranju s prikolico lahko vaš avto namesto vas vrti volan. Opcijska asistenca Trailer Assist vas tako občutno razbremeni.

 

Učinkovitost

Motorji

Zagotovite si prednosti, ki jih prinašata velika prožnost in majhna poraba.

Se radi in veliko vozite, vendar pa ne želite imeti visoke porabe? Naši dizelski motorji TDI in bencinski motorji TSI stavijo na učinkovitost, prožnost in moč ter izpolnjujejo določila emisijske stopnje Euro 6.

 

Funkcija večnaletnega zaviranja

Naj po nezgodi ne pride še do posledičnih trčenj. 

Serijska funkcija večnaletnega zaviranja poskrbi, da se po trčenju ne zgodi še kaj. Po nezgodi prepreči nadaljnja trčenja in zanašanje vozila. V okviru sistemskih omejitev zagotovi, da se vaš Volkswagen kar najhitreje ustavi.

 

Proaktivni sistem za zaščito potnikov

Da boste avtomatsko pripravljeni na kritične situacije.

Aktivira se, ko situacija postane kritična: če vam v vašem Volkswagnu preti nevarnost trčenja, proaktivni sistem za zaščito potnikov izvede ustrezne varnostne ukrepe.

 

 

Udobje

Progresivno krmiljenje

Z manj moči do več vozne dinamike.

Passat je suveren, a kdaj pa kdaj tudi popusti. Predvsem s svojim naprednim progresivnim krmiljenjem, ki navdušuje tako med športno vožnjo kot tudi v povsem običajnih voznih situacijah.

Projicirni zaslon

Ohranite popoln pregled.

Opcijski projicirni zaslon prikazuje pomembne informacije o vožnji, na primer prometne znake in navigacijske napotke, v vašem neposrednem vidnem polju: pred vetrobranskim steklom.

Aktivni informacijski zaslon

Spremljajte natanko tisto, kar vas zanima.

Aktivni informacijski zaslon (inovativni digitalni kombinirani instrument) vam z različnimi informacijskimi profili nudi informacije po vaši meri: pregledno in kadarkoli želite.

 

Klimatska naprava Climatronic

Naj vam v vozilu nikdar ne bo prevroče in naj vas nikdar ne zebe.

Prevroče, premrzlo ali nekaj vmes? Ni vedno enostavno nastaviti prave temperature - še zlasti, kadar se z vami pelje več sopotnikov. Toda z opcijsko 3-consko klimatsko napravo Climatronic bodo razprave o primerni temperaturi končno preteklost. Od izvedbe Comfortline dalje je klimatska naprava Climatonic serijska.

 

Sedež ergoComfort

Bi radi dobro poskrbeli za svoj hrbet? 

Opcijska masažna funkcija ogrevanega sedeža ergoComfort zagotavlja enkratno sedežno udobje. Voznikov sedež lahko preprosto prilagodite svoji telesni konstituciji in tako razbremenite hrbet.

 

 

R-Line

Paket R-Line Exterieur

Videz umirja naglico.

Passat s paketom zunanje opreme R-Line Exterieur poudarja svojo športnost z zadnjim usmernikom zraka in zadnjim odbijačem v slogu R-modelov. Pogled pritegnejo tudi sijoče črni difuzor in trapezasti okrasni elementi v spodnjem delu odbijača.

Paket R-Line Plus

Navdušenje lahko še stopnjujete.

V notranjosti Passata lahko poskrbite za še več vznesenih občutkov: s paketom R-Line Plus.

Nadaljnji koraki