Zapri meni
Zapri

Modularna platforma za električni pogon (MEB)

 

En modul. Številni modeli.

Naj gre za mestni avto, SUV ali prostoren 7-sedežni model, modularna platforma za električni pogon – na kratko MEB – vam zagotavlja vse, kar pričakujete od električne mobilnosti prihodnosti. Je namreč posebej prilagojena za električne avtomobile. Njena posebnost je, da je z njo mogoče optimalno izkoristiti možnosti, ki jih ponuja električni pogon. Lahko se veselite večje prostornosti, enkratne prilagodljivosti, večjega dosega, dodatne mere udobja in izrazite dinamike – ali preprosto nove vrste mobilnosti.

*Prostor,** kjer ste lahko to, kar ste.

Volkswagen je povsem na novo opredelil pojem električne mobilnosti. Navsezadnje električni avtomobili ne potrebujejo motorja z notranjim zgorevanjem, menjalnika, vključno s sredinsko konzolo, rezervoarja za gorivo in izpušnega sistema. Kakšna priložnost - tako za vas kot tudi za naše inženirje in oblikovalce. Rezultat: medosna razdalja je večja, previsa sta krajša, majhna elektromotorja pa sta nameščena neposredno na premah. Dizajn vozila je tako izrazito dinamičen, poleg tega pa je to idealna osnova za vse izvedbe avtomobilov, od kompaktnih modelov do enoprostorcev. Spoznali boste povsem nov občutek prostornosti in na voljo bo več prostora tako za vas kot tudi za sopotnike in prtljago.

Energija po vaši meri.

Srce modelov iz družine ID. je baterijski sistem z možnostjo hitrega polnjenja, ki je integriran v dno vozila, kjer zavzema malo prostora in je ustrezno zaščiten. Vozilo ima tako nižje težišče, poleg tega pa je zagotovljena boljša porazdelitev mase, zaradi česar lahko uživate v izjemno uravnoteženih in dinamičnih voznih lastnostih. Velikost vgrajene baterije je odvisna od individualnih potreb. Če na primer za vas ni bistven velik doseg, ker se večinoma vozite po mestu, vam bo zadostovala majhna baterija. V tem primeru bo avto tudi cenejši. Za vse, ki potrebujejo veliko električne energije za dolge relacije, je prava izbira avtomobil z večjo baterijo.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen