Zapri meni
Zapri

Električna mobilnost v vsakdanjiku

 

E mobilnost za vsak dan. V prihodnosti nekaj povsem običajnega: Električna mobilnost na praktičnem preizkusu.

Kaj je tisto, kar je pri električni mobilnosti ljudem tako všeč? In katere so največje koristi za voznika električnega avtomobila? Na primer posebno doživetje vožnje in neslišno drsenje po cesti. To pravijo naši testni vozniki, ki so za nas preizkusili hibridne in električne modele. In še marsikaj drugega imajo povedati. Toda prepričajte se raje kar sami.

Za Claire Ewert je največji: malček e-up!

Claire Ewert se je na prvi pogled zaljubila v tega "simpatičnega malčka", ki ima vse, kar Claire potrebuje. Svoj e-up! uporablja vsak dan - v prostem času, za nakupovanje in tudi za službene dostave strankam.

Mir, ki ga omogoča elektrika: Michel Kreppold v e-Golfu izklopi še radio.

Michel Kreppold s svojim e-Golfom dnevno prevozi na delo in domov skupno 120 kilometrov. Posebno všeč mu je, da lahko vmes brezplačno napolni baterijo. Z e-Golfom je zadovoljen v vseh pogledih: v njem je dovolj prostora za vse - udobje, značilno za Golf.

**Navdušuje cele družine:* mali e-up!

Neodvisnost - to je za družino Kavemann način življenja. Zato imajo celo lasten fotovoltaični sistem, s katerim proizvajajo elektriko za svoj e-up!. Od mame Biance do sina Luca - vsi se navdušujejo nad tihim, sproščenim doživetjem vožnje.

*Celotno podjetje* v e-režimu – in v Passatu GTE.

Dr. Alfonsa Roerkohla poleg tišine pri vožnji s Passatom GTE v e-režimu navdušuje tudi učinkovitost tega avtomobila. Uporablja ga kot službeno vozilo in ga pri tem deli tudi s svojimi zaposlenimi - in tudi njih presenečata prostornost tega modela in sproščeno doživetje vožnje

Povsem napolnjena baterija e-Golfa Alexander Weber z družino v tem uživa vsak dan.

Za Alexandra Webra je bilo pri družinskem avtomobilu pomembno troje: veliko prostora za prtljago ter veliko prostora za otroke na zadnji sedežni klopi in prav tako zanj in za ženo kot voznika. Zelo je zadovoljen, da mu e-Golf zlahka nudi vse to. In nadvse vesel, da lahko svojega e-Golfa (poraba električne energije v kWh/100 km, komb.: 12,7; emisija CO₂, g/km, komb.: 0) udobno napolni čez noč ter se zjutraj odpravi na delo - in da je vožnja poleg tega tudi cenovno ugodna.

Zakaj Norvežani tako radi vozijo električne avtomobile.

Je električna mobilnost res tako zapletena, kot pravijo nekateri? O tem smo povprašali nekatere prebivalce Norveške, dežele s kar se da neugodnimi pogoji: velike razdalje, malo prebivalcev, nizke temperature. Pa vendar je to država z največ električnimi avtomobili v Evropi. Kako je to mogoče? Povprašajmo Norvežane!

Slabo vreme? Tega Norvežani ne poznajo.

Najlaže ga je srečati zunaj. Ne glede na vreme: pelje se na katero od športnih aktivnosti na prostem ali na izlet z družino.

Življenje med kokošnjakom in umetnostjo.

Zavarovalniški zastopnik Kristian ima številne hobije: rad ima svoje kokoši, svoje slikanje in svojega e-Golfa, s katerim mu uspe vse te interese združevati.

V družinskem ritmu.

Ljubiteljica fitnesa Lena hitro ujame ritem - pa ne le pri polnjenju svojega e-Golfa. Čas med vožnjo v avtu najraje preživlja s hčerjo - pelje jo na vse plesne turnirje.

Iz glasbenega studia v vesolje in nazaj.

Glasbenik Ginge včasih išče izgovore, da bi se le lahko peljal s svojim e-Golfom. Pot ga večinoma vodi naravnost v vesolje.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen