Vožnja

Serijska oprema obsega na primer sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC vključno s sistemom za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanjem pešcev ter prilagodljivim tempomatom. V okviru sistemskih omejitev vas opozori na kritično zmanjšanje varnostne razdalje in vam pomaga skrajšati zavorno pot. Sistem lahko z uporabo navigacijskih podatkov upošteva tudi omejitve hitrosti in potek ovinkov.

Zelo pomemben del sistema Front Assist je zaznavanje peščev: sistem, ki lahko v okviru svojih omejitev zazna pešca, ko ta nepričakovano stopi na cestišče. Voznika takoj opozori z zvočnim signalom in prikazom na zaslonu. Če voznik ne zavre, ga sistem na kritično razdaljo opozori z zavornim sunkom. Če voznik še vedno ne reagira, sistem v okviru svojih omejitev izvede zaviranje v sili.

 

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in  tukaj.

Zapri
Zapri meni
Zapri

Oblika, ki navdušuje. Arteon.

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen