Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Tiguan Allspace

Tiguan Allspace

Dovolj prostora za vse podvige. Čez gorske prelaze do obalnih cest – z modelom Tiguan Allspace se boste povsod počutili kot doma. Suveren, zmogljiv in vedno slogovno dovršen.

Dizajn. Fleksibilnost je dobila novo ime: dizajn Tiguana Allspace spretno poudarja njegove odlične lastnosti ter pri tem stavi na slog in kakovost.

Zunanji dizajn
Notranji dizajn
Panoramsko strešno okno
LED-tehnologija
Platišča
Paket opreme za terensko vožnjo
Karizmatični magnet za oči.

Hoteli boste še več: odkrijte nove prostorske dimenzije kompaktnega SUV-ja  ter se prepustite navdušenju nad izrazito svetlobno grafiko in kakovostnimi oblikovalskimi elementi.

 

Toliko prostora, da se lahko počutite kot doma!

Vaš novi najljubši prostor? V notranjosti Tiguana Allspace boste zaradi jasne zasnove takoj začutili prijeten ambient.

Širše obzorje. V vseh smereh neba.

Opcijsko panoramsko dvižno-pomično strešno okno se na široko razprostira nad potniško kabino. Skozenj v notranjost vozila doteka obilica svetlobe, poleg tega pa je potnikom zagotovljen neoviran pogled v nebo. Sprednji stekleni element je mogoče električno odpreti, privzdigniti in zapreti.

Zagotavljajo boljšo vidljivost. In več pozornosti.

Tiguan Allspace je zaradi inovativnega dizajna nedvomno nekaj posebnega - to postane jasno že ob pogledu na markantno oblikovane opcijske LED-žaromete in zadnje LED-luči. In ker je po želji lahko opremljen s sistemom Dynamic Light Assist, ste lahko prepričani, da z dolgimi lučmi nikdar ne boste zaslepili nasproti vozečih voznikov - njihovo pozornost boste pritegnili le s privlačnim dizajnom.

Dizajn, ki zna opozoriti nase. In navdušiti.

Za Tiguan Allspace so značilne številne oblikovalske posebnosti. Štiri med njimi so platišča. Ta so optimalno usklajena z dizajnom Tiguana Allspace in vam omogočajo, da poudarite bodisi športno dinamiko bodisi eleganco vozila.

 

Pustolovski duh.

Si želite vožnje po makadamu? Z opcijskim paketom opreme za terensko vožnjo boste nepozaben vtis naredili tudi na neutrjenih cestah.

 

Povezljivost. Tiguan Allspace ponuja številne možnosti za udobno in preprosto uporabo sodobnih tehnologij – ne glede na to, ali želite telefonirati med vožnjo, spremljati aktualne prometne informacije, poiskati navigacijske napotke do izbranega cilja ali preprosto le poslušati svoje najljubše skladbe.

Car-Net Guide & Inform
Car-Net App-Connect
Radio in navigacija
App-Connect Cam-Connect

Ne vozite se več brez interneta.

Uporaba interneta nam prinaša prednosti na številnih področjih življenja - tudi v avtomobilu. Tako je na primer z nenehnim dostopom do aktualnih podatkov mogoče ves čas imeti pregled nad prometno situacijo in temu ustrezno načrtovati ali prilagajati pot. Toda opcijske spletne storitve Car-Net Guide & Inform ponujajo še veliko več.

Uporabljajte aplikacije tudi v svojem Volkswagnu.

Car-Net App-Connect so v osnovi tri inovativne tehnologije, s katerimi je aplikacije s pametnega telefona mogoče prezrcaliti na zaslon multimedijskega sistema v vozilu - MirrorLink™, Google Android Auto™ in Apple CarPlay™.

 

Kako čudovito je, ko si kopilota lahko izberemo sami.

Ko se vozite v svojem Volkswagnu, ste vi tisti, ki odloča o tem, katera glasba se vrti. Za to sta vam na voljo dva radijska sistema z ustreznimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav. Če si želite še več, se odločite za enega od dveh opcijskih navigacijskih sistemov in se podajte na nepozabno multimedijsko popotovanje.

Odpira nova obzorja. Tudi v notranjosti.

Včasih se veliko novega ne dogaja le na sprednjih sedežih, pač pa tudi na zadnji sedežni klopi. Da boste tudi tam imeli vse pod nadzorom, lahko kamera GoPro® v kombinaciji z opcijskim vmesnikom Car-Net App-Connect med vožnjo prikazuje mirujoče slike iz zadnjega dela potniške kabine na zaslonu radia ali navigacijskega sistema.

Asistenčni sistemi. Tiguan Allspace je opremljen z inteligentnimi tehnologijami in opcijskimi asistenčnimi sistemi za preprečevanje nezgod, zato se nanj lahko zanesete tudi v kritičnih voznih situacijah. Rezultat je pomirjajoč, suveren občutek pri vožnji.

Area View
Lane Assist
Trailer Assist
Dynamic Light Assist
Parkirni sistem s krmilno avtomatiko
Asistenca za zastoje

Daljnoviden. V vse smeri.

Odparkiranje vozila v vrvežu mestnega središča ali manevriranje na zahtevnih terenih - mar ne bi bilo v tovrstnih nepreglednih situacijah čudovito, če bi lahko na enem mestu videli, kaj se dogaja okoli vašega vozila in na kaj morate biti pozorni? Opcijski sistem za prikaz okolice Area View vam s štirimi kamerami omogoča prav to.

Vedno v pravo smer. Tudi na cesti.

Med monotono vožnjo, na zoženih voznih pasovih in na ozkih regionalnih cestah lahko voznikova koncentracija po daljšem času popusti. Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist vam zato pomaga bolje oceniti prometno situacijo in zmanjšati tveganje.

Parkiranje še nikoli ni bilo tako preprosto. Tudi z veliko prikolico.

Pri manevriranju s prikolico lahko vaš avto vrti volan namesto vas. Opcijska asistenca Trailer Assist vas tako občutno razbremeni.

Svetli trenutki. Tudi v temi.

Ponoči dolge luči osvetljujejo daljše območje pred vozilom . Vendar pa prižiganje in ugašanje dolgih luči lahko postane prava nadloga. Zato Dynamic Light Assist po želji avtomatsko poskrbi za delno zasenčenje luči.

Brezskrbno parkiranje. S pritiskom na tipko.

Tiguan Allspace vas ne bo samo pripeljal na cilj, ampak bo tudi parkiral namesto vas. Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist išče primerna parkirna mesta na obeh straneh ceste. Če najde prazno parkirno mesto, avtomatsko vrti volan pri bočnem in prečnem parkiranju - in tudi pri odparkiranju.

 

Kako deluje

Avtomatsko poskrbi za sprostitev. Tudi ko obtičite v zastoju.

V gostem in počasnem prometu lahko opcijska asistenca za zastoje namesto vas spremlja druga vozila in se samostojno odzove tako, da v okviru sistemskih omejitev ohranja smer vožnje, dodaja plin in zavira. Med vožnjo v počasni koloni asistenca vozilo celo ustavi in mu po določenem časovnem intervalu pusti, da ponovno spelje. To omogoča kombinacija preizkušenega opcijskega avtomatskega uravnavanja razdalje ACC in asistence za ohranjanje smeri Lane Assist. Asistenca za zastoje vas razbremeni pri vožnji, polni ustavljanja in speljevanja, in pomaga preprečevati nezgode, do katerih pogosto pride v zastojih.

Udobje Na novem terenu se le redko počutimo sproščeno. Zato je še toliko bolj pomembno, da je vožnja resnično udobna – Tiguan s prostorno notranjostjo in številnimi komfortnimi asistenčnimi sistemi vedno poskrbi za kar se da prijetno počutje.

Prtljažnik s funkcijo Easy Open
DYNAUDIO Excite Surround
Sedež ergoActive
Aktivni informacijski zaslon
Projicirni zaslon

Enostavno odpiranje. Enostavno zapiranje.

Z opcijsko funkcijo Easy Open sproščeno vzdušje zavlada, še preden se odpravite na pot. Težko prtljago lahko v prtljažnik odložite brez predhodnega iskanja ključa - zadošča že, da z nogo zamahnete pod zadkom vozila, in pokrov prtljažnika se avtomatsko odpre.

Enako enostavno je tudi zapiranje: le pritisniti morate na tipko na notranji strani pokrova prtljažnika. Pokrov prtljažnika se zapre šele, ko se s ključem oddaljite od zadka vozila ali po 20 sekundah.

Za odlično razpoloženje in popolno harmonijo zvoka.

Si lahko predstavljate, da glasba v avtomobilu zveni celo bolje kot doma iz vaše hi-fi naprave? Opcijski avdiosistem DYNAUDIO Excite Surround je usklajen s prostorsko akustiko vozila in zagotavlja zvok, ki bo s svojo kakovostjo presegel celo vaša najvišja pričakovanja.

Cesta pred očmi. Popolno sedežno udobje.

Opcijski sedež ergoActive s certifikatom nemškega neodvisnega združenja za zdrav hrbet (AGR) skrbi za najvišjo raven udobja in med vožnjo učinkovito razbremeni vašo hrbtenico. Sedež ima nastavljiv naklon in globino, opremljen pa je tudi s 4-smerno nastavljivo ledveno oporo z električno masažno funkcijo.

 

 

Zlahka se prilagodi. Še posebej vam.

Merilnik števila vrtljajev motorja, merilnik hitrosti, števec prevoženih kilometrov - opcijski aktivni informacijski zaslon vam vedno zagotavlja popoln pregled nad navedenimi in še številnimi drugimi informacijami. In kar je pri tem najboljše: za prikaz na sredini zaslona lahko izberete tiste informacije, ki so v danem trenutku za vas najpomembnejše.

 

Vse v vidnem polju. In cilj pred očmi.

Vedno optimalno obveščeni in ves čas osredotočeni na cesto: opcijski projicirni zaslon se ob pritisku na gumb dvigne iz armaturne plošče in vse pomembne informacije, kot so hitrost, navigacijski podatki in prometni znaki, prikaže v voznikovem neposrednem vidnem polju.

Doživetje vožnje. Ni pomembno, kje je vaš naslednji cilj – zmogljivi motorji in pogon 4MOTION vas pripeljejo do domala vsakega kraja na zemljevidu. Pri tem sami vedno ohranjate popoln nadzor – ne glede na izbrano pot. Z opcijskim sistemom 4MOTION Active Control se namreč vaš Tiguan Allspace lahko optimalno prilagodi vsaki podlagi.

Izbira voznega profila
4MOTION
4MOTION Active Control
Motorji

Pravi pristop. V vseh situacijah.

S to opcijo lahko vedno izberete optimalni vozni profil: Normal, Eco, Sport, Comfort ali Individual. Pri tem se karakteristika motorja in menjalnika ter delovanje določenih asistenčnih sistemov prilagodita trenutnim pogojem.

Ne izgubite tal pod nogami.

Se tudi na mokri podlagi in na slabo vzdrževanih cestah ne želite odpovedati odlični vlečni sili? Z opcijskim stalnim štirikolesnim pogonom 4MOTION vam je ta zagotovljena domala povsod.

Usklajenost.

Povsem vseeno je, ali se podajate na hitro cesto ali na zasneženo cestišče - z opcijskim sistemom 4MOTION Active Control so vam na voljo posebni vozni profili, prilagojeni najrazličnejšim voznim situacijam.

Večja učinkovitost.

Ne glede na to, ali se boste odločili za bencinski ali dizelski motor: vsi motorji za Tiguan Allspace se ponašajo z visoko učinkovitostjo in vsestransko funkcionalnostjo.

 

Nadaljnji koraki