Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Tiguan. Zdaj v novih izvedbah Edition.

Naredi vtis.

Na cesti, na terenu in tudi na spletu - Tiguan vam povsod odpira številne možnosti. S sodobnimi tehnologijami in suverenimi voznimi lastnostmi vam pomaga pri vsem, kar želite doseči. In ni pomembno, ali se boste odločili za dinamično-elegantni videz izvedbe Highline ali pa na primer za izrazito športnost opreme R-Line - Tiguan v vsakem primeru izpolni pričakovanja, ki jih vzbuja njegova zunanjost.

Galerija

Spoznajte Tiguan iz vseh zornih kotov.

Spoznajte Tiguan iz vseh zornih kotov.

Multimedijski sistemi

Radio in navigacija

Kako čudovito je, ko si kopilota lahko izberemo sami.

Ko se vozite v svojem Volkswagnu, ste vi tisti, ki odloča o programu. Za to vam je na voljo radijski sistem z ustreznimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav. Če si želite še več, se odločite za enega od dveh opcijskih navigacijskih sistemov in se podajte na nepozabno multimedijsko popotovanje.

 

Car-Net Guide & Inform

Ne vozite se več brez interneta.

Uporaba interneta nam prinaša prednosti na številnih področjih življenja - tudi v avtomobilu. Tako je na primer z nenehnim dostopom do aktualnih podatkov mogoče ves čas imeti pregled nad prometno situacijo in temu ustrezno načrtovati ali prilagajati pot. Seveda pa spletne storitve Car-Net Guide & Inform¹ ponujajo še veliko več.

Car-Net App-Connect

Vaš Volkswagen lahko postane pametni telefon na kolesih.

S pametnim telefonom je danes marsikaj enostavneje. Če se boste odločili za opcijski vmesnik Car-Net App-Connect¹, boste svoj telefon lahko varno in udobno uporabljali tudi med vožnjo združljive aplikacije boste namreč lahko upravljali kar preko zaslona na dotik na vgrajenem multimedijskem sistemu. Pri tem boste seveda ves čas ostali povsem osredotočeni na dogajanje v prometu.

Car-Net Security & Service

Naj vam vedno nekdo stoji ob strani. 

Količina goriva v rezervoarju, število prevoženih kilometrov ali informacije o naslednjem servisnem pregledu: z opcijskimi storitvami Car-Net Security & Service boste lahko ohranjali pregled nad številnimi ključnimi podatki o vozilu - povsem enostavno preko spletnega portala. Dodatno vam storitve Security & Service lahko pomagajo tudi med vožnjo.

Asistenčni sistemi

Prikaz okolice Area View

Štiri kamere omogočajo popoln pregled nad dogajanjem v okolici vozila.

Odparkiranje vozila v vrvežu mestnega središča ali manevriranje na zahtevnih terenih - mar ne bi bilo v tovrstnih nepreglednih situacijah čudovito, če bi lahko na enem mestu videli, kaj se dogaja okoli vašega vozila in na kaj morate biti pozorni? Opcijski sistem za prikaz okolice Area View vam s štirimi kamerami omogoča prav to.

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist

Naj vaš avtomobil parkira sam.

Čeprav sodite med redke, ki tudi pred publiko povsem sproščeno zapeljejo celo na najbolj ozka parkirna mesta, vas bo opcijski parkirni sistem Park Assist vseeno navdušil. Sistem namreč samodejno najde primerna parkirna mesta, pri parkiranju pa brez vsakršne pomoči vrti volan.

 

Asistenca za manevriranje s prikolico Trailer Assist

Poenostavite si manevriranje s prikolico.

Pri manevriranju s prikolico lahko vaš avto namesto vas vrti volan. Opcijska asistenca Trailer Assist vas tako občutno razbremeni.

 

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist

Ohranite želeno smer vožnje in popoln pregled. 

Med monotono vožnjo, na zoženih voznih pasovih in na ozkih regionalnih cestah lahko voznikova koncentracija po daljšem času popusti. Serijska asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist vam zato pomaga bolje oceniti prometno situacijo in zmanjšati tveganje.

 

 

Učinkovitost

Vlečna sila

Ko vas čakajo večje transportne naloge.

Je tovor prevelik, da bi ga lahko natovorili v vozilo, in morate uporabiti prikolico? S Tiguanom to ni noben problem. Kot dodatna oprema je namreč na voljo mehansko pomična vlečna kljuka, s katero je mogoče vleči tovor z maso do 2,5 t.

 

4MOTION Active Control

Vaš Volkswagen se prilagaja vašemu načinu vožnje. 

Tiguan vas vsakič znova popelje novim doživetjem naproti - vznemirljivo doživetje pa je tudi on sam. Z opcijskim sistemom 4MOTION Active Control so vam na voljo različne nastavitve, natančno prilagojene najrazličnejšim terenom. Pri cestnem voznem programu lahko preko sistema za izbiro voznega profila izbirate med petimi nastavitvami.

4MOTION

Ne izgubite tal pod nogami. 

Se tudi na mokri podlagi in na slabo vzdrževanih cestah ne želite odpovedati odlični vlečni sili? Z opcijskim inteligentnim štirikolesnim pogonom 4MOTION vam je ta zagotovljena domala povsod.

Udobje

Projicirni zaslon

Ohranite popoln pregled. 

Opcijski projicirni zaslon prikazuje pomembne informacije o vožnji, na primer prometne znake in navigacijske napotke, v voznikovem neposrednem vidnem polju: pred vetrobranskim steklom.

 

Aktivni informacijski zaslon

Spremljajte le tisto, ki vas dejansko zanima.

Aktivni informacijski zaslon (inovativni digitalni kombinirani instrument), ki je pri izvedbi Highline na voljo že serijsko, vam z različnimi informacijskimi profili nudi informacije po vaši meri: pregledno in kadarkoli želite.

 

Varnost in udobje

V tem avtomobilu se boste počutili varno. 

Vstopite v SUV, ki vam z bogatim naborom serijske in dodatne opreme daje izrazit občutek varnosti. Med drugim so na voljo varnostne blazine, funkcija večnaletnega zaviranja, proaktivni sistem za zaščito potnikov in sistem za zaznavanje utrujenosti voznika.

 

Nadaljnji koraki