Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Družina ID. raste naprej: v Šanghaju bo s študijo predstavljen velik električni SUV prihodnosti

03.04.2019

Znamka Volkswagen bo na salonu Auto Shanghai, eni največjih avtomobilskih sejemskih prireditev na Kitajskem, pripravila svetovno premiero modela ID. ROOMZZ1). Vsestransko prilagodljivi multitalent je naslednji član družine ID. in napoveduje prihajajočo serijsko različico brezemisijskega SUV-ja s salonskim značajem, ki bo na trg prišel leta 2021, in to najprej na Kitajskem. Avtomobilski salon v Šanghaju bo potekal od 16. do 24. aprila 2019.

Kot že kompaktni ID.1), ID. CROZZ1), ID. BUZZ1), ID. VIZZION1) in ID. BUGGY1), tudi šesti član družine popolnoma električnih modelov temelji na modular­ni platformi za električni pogon (MEB). 

ID.ROOMZZ1) prinaša kar nekaj inovacij: kot nakazuje že ime, ta študija uvaja inovativne rešitve za prilagodljivo zasnovo notranjosti, s povsem novimi konfiguracijami sedežev, kakovostnimi materiali in konfiguracijo osvetlitve po meri. Poleg tega so v študiji ID. ROOMZZ1) integrirani sistemi IQ.DRIVE: v režimu "ID. Pilot" lahko avto vozi avtonomno, ne da bi bil voznik aktiven (4. stopnja avtonomnosti). 

"ID. ROOMZZ1) ponazarja naše predstave o velikem električnem SUV-ju prihodnosti. Puristična estetika poudarja enoznačno funkcijo, uporabniška izkušnja je intuitivna in naravna," pravi Klaus Bischoff, vodja oblikovanja pri znamki Volkswagen. 

 

1) Študija.